Råd til deg som vurderer bukplastikk

Plastikkirurgi, Bukplastikk

Du bør ha en relativt stabil vekt før en bukplastikk (stabil vekt +/- 5 kg siste 6 måneder).

Det kan være lurt å vente til du har oppnådd den ønskede vekten. En ytterligere vektreduksjon mer enn 5 kg etter operasjonen vil kunne skape et nytt hudoverskudd.

Bukplastikk fjerner overflødig hud og fett, men kan ikke hindre fremtidig vektøkning. Sunne livsstilsvaner er nødvendig for å opprettholde det fine resultatet du får etter denne operasjonen.

Bukplastikk strammer opp magen og fjerner overflødig hud, men det er en figurformende operasjon og ikke en slankeoperasjon. Du vil ikke gå ned mye i vekt av en slik operasjon. Det samme gjelder for fettsuging, som egner seg best for normalvektige med lokalt fett på typiske «problemområder».

Bukplastikk fjerner ikke strekkmerker, men ettersom hudoverskuddet i nedre del av magen fjernes vil eventuelle strekkmerker i dette området bli borte.

Din BMI-verdi bør være under 28 for å minimere risikoen for komplikasjoner. (Beregn din BMI-verdi her…)

Det er svært viktig at du følger kirurgens råd etter operasjonen slik at såret gror godt og du unngår unødvendige komplikasjoner.

Du bør ha hjelp til husarbeid og unngå fysiske anstrengelser de første 2-3 ukene etter operasjonen.

Du kan forvente noe smerter de første dagene etter operasjonen, deretter stort sett begrenset til aktivitet. Du vil få effektive smertestillende medisiner hvor målet er at smertene ikke skal overskride 4 på en skala fra 0-10. De fleste pasientene bruker sterke smertestillende tabletter kun de første dagene etter operasjonen, og deretter vanlig paracetamol til det har gått 2 uker.