Hudplastikk – fjerner overflødig hud på kroppen

Hudplastikk fjerner fett og overflødig hud

Hudplastikk er felles betegnelse for kirurgiske inngrep som fjerner underliggende fett og overflødig hud på for eksempel mage, armer, lår eller rumpe.

Når man går kraftig ned i vekt, kan man få et påtagelig hudoverskudd. Dette kommer ofte i form av løs og slapp hud som henger uten form eller fylde. Man kan også kjenne seg belastet gjennom mindre påtagelige estetiske avvik, som blir vanskelig å skjule med bekledning.

For å korrigere denne typen problemer tilbyr Akademikliniken en rekke ulike inngrep, slik som for eksempel bukplastikk, fettsuging, lårplastikk, armplastikk samt brystoperasjoner som for eksempel brystløft og brystreduksjon.

 

Hvem egner hudplastikk seg for?

Hudplastikk egner seg for:

  • deg som plages av overflødig hud etter vekttap
  • deg som har oppnådd mål for vektreduksjon
  • deg som ønsker å stramme og løfte områder som for eksempel mage og bryst
  • deg som har mindre elastisitet i huden

Hvor lenge varer effekten av hudplastikk?

Effekten av hudplastikk varer livet ut. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen, men gir den bedre forutsetninger. Kroppen vil uansett påvirkes av livsstil og arvelige faktorer.

Det er viktig å være klar over at store vektsvingninger igjen kan føre til overflødig hud.

Pasienter deler sin erfaring etter bukplastikk

Veldig hyggelig, kunnskapsrik og dyktig dame

«Valgte Akademikliniken basert på en anbefaling av Mette Haga. Lengre reisevei var absolutt verdt det. Veldig hyggelig, kunnskapsrik og dyktig dame som lytter til dine ønsker og vet hvordan man skal oppnå best resultat utifra din kropp og dine ønsker. Resultat over forventninger uten komplikasjoner. Jeg følte meg trygg og ivaretatt hele veien og kan trygt anbefale henne til andre.»

Bukplastikk hos plastikkirurg Hans Marius Solli-Nilsen

«Jeg fikk utført full bukplastikk hos plastikkirurg Hans Marius Solli-Nilsen, og kan ikke få fullrost prosessen nok. Jeg ble tatt veldig godt imot på konsultasjon og følte meg trygg og ivaretatt hele veien, både før, under og etter inngrepet. I dag er det tre måneder siden operasjonen, og jeg er meget fornøyd med resultatet.»

– Livet er helt annerledes

«Tok stor bukplastikk i juni. 4 graviditeter og 50 kilo vektnedgang, resulterte i at magen ikke så ut i måneskinn! Søkte først på Aleris, men fikk da avslag på henvisningen fordi bmi var på 28 (tror jeg), og de krever en bmi på 27. Hadde en drøm om å få utført denne operasjonen i sommer- og ble så lei meg da jeg ble så kategorisk avslått uten at jeg ble kalt inn til konsultasjon engang… Sjekket da en gang til på Fritt sykehusvalg – og der dukket Akademiklinikken opp… Med kun en ukes ventetid til både konsultasjon og operasjon. Jeg ringte, snakket med en superhyggelig dame- og ble satt opp til konsultasjon uken etter. Selve konsultasjonen var litt rask- men veldig profesjonell og fin… Og jeg ble godkjent for operasjon med en gang! Uken etter skulle jeg opereres, og fikk ett rent og fint lite rom helt for meg selv….og lå der og ventet. Husker ikke stort mer før jeg våknet opp… Med paddeflat mage! Oh- lykke!. To kilo løshud ble fjernet, og navlen er sydd innvendig (sånn at jeg ikke har arr rundt navlen) … Og er utrolig fin! Arret fra hofte til hofte er langt, men smalt og fint. Magen min ser helt naturlig ut- og passer perfekt til min kropp. Snittet er lagt så langt nede, at det skjules godt med undertøy. Altså ingen synlige arr, og jeg tror ingen kan se at jeg er operert. Fikk ikke noe blødninger, betennelser el (hadde jo lest mye på forhånd om andres erfaringer, og var redd for det), men alt gikk på skinner. Resultatet er en perfekt, flat mage- og livet er helt annerledes. Jeg er så vanvittig glad og fornøyd, og ville valgt Akademiklinikken igjen dersom jeg trenger flere operasjoner. Kort ventetid, fine lokaler, hyggelige folk, super kirurg og dritbra resultat!» 

Før-etter

Før operasjonen

Slik forbereder du deg til operasjonen

  • Huden må være fri for urenheter, eksem eller sår før operasjonen gjennomføres.
  • Enkelte medikamenter kan øke blødningsrisiko og må derfor unngås de siste to ukene før inngrepet. Kan du ikke slutte med disse medikamentene, kan vi dessverre ikke tilby operasjonen på grunn av for høy risiko.
  • Før du møter opp skal du også ha tatt en grundig kroppsvask.
  • Da operasjonen foregår i lokalbedøvelse og narkose, må du også møte opp fastende. Dette betyr at du ikke skal spise fast føde når det er seks timer eller mindre til operasjonen. Herunder gjelder også røyk, snus, tyggegummi o.l. Saft, vann, te og kaffe uten melk kan drikkes inntil to timer før.
  • Du forbereder deg best før operasjonen ved å holde deg i form og finne ut så mye som mulig om hva som gjelder før, under og etter operasjonen. Gjør et opphold med røyking og alkohol og kontroller høyt blodtrykk.

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

På operasjonsdagen

Hvordan fjernes overflødig hud?

Operasjonen skjer under narkose og kan ta 2-3 timer avhengig av område og omfang av operasjonen. For å kunne strekke huden må den først løsnes, for den strammes og overflødig hud fjernes. Snittes blir ofte lagt i et område som er lite synlig som for eksempel bak undertøy, i naturlige folder eller inn mot kroppen.

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Etter operasjonen

Hva skjer etter operasjonen?

Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens pleieavdeling i tre til seks timer for pleie.

På operasjonsdagen får du en elastisk hofteholder, støttestrømper eller hakebandasje, som fungerer som en støttebandasje i løpet av de første ukene etter operasjonen.

Avhengig av omfanget er pasienter vanligvis i stand til å gå tilbake til arbeidet mellom to dager til to uker. Et kompresjonsplagg, som lett kan fjernes av pasienten, brukes i to til fire uker.

Det er viktig å lytte til kroppen etter en slik operasjon. Vi anbefaler at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter, men gjerne går en roligere spasertur. Dette for best mulig resultat i ettertid.

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i ansiktet de første døgnene etter operasjonen.

Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Overflødig hud på magen etter svangerskap eller vekttap

Ved graviditet, vektsvingninger og med alderen mister huden sin elastisitet. Når man går ned i vekt vil man kunne oppleve at man får noe overflødig hud. Dette har sin naturlige forklaring i at man blir mindre, og at huden ikke klarer å trekke seg sammen i samme grad. Huden har en viss evne til å trekke seg sammen, slik mange kvinner kan oppleve etter en graviditet. Hvor mye hud som trekker seg sammen, er avhengig av både vektsvingningen og hudens alder og elastisitet. Overflødig hud kan verken slankes eller trenes bort, den må rett og slett fjernes. Den eneste løsningen er en bukplastikk – liten bukplastikk eller full bukplastikk, avhengig av området på huden som skal fjernes og om magemusklene trenger å sys sammen.

Fukt mellom hudfolder

Store mengder med overflødig hud på magen eller tunge og hengende bryster kan føre til fysiske plager som dårlig lukt, fukt i hudfolder, gnagsår, utslett og soppinfeksjoner. Hud som gnisser mot hud, kan forårsake hudirritasjon og sår. Dette er et svært vanlig problem etter keisersnitt og store vekttap, der arret ofte henger fast mot underlaget.

Overflødig hud på bryst

Overflødig hud på bryster gir bryster med hengende form, noe som gir plager som sår og svetteproblemer i brystfolden. Ofte kombineres oppstramming av hud i området med et brystløft.

Hva er armplastikk?

Armplastikk eller overarmsplastikk er et kirurgisk inngrep hvor man fjerner overflødig hud og underhudsfett på overarmene. Overflødig hud kan forekomme som en del av aldringsprosessen eller som resultat av større vekttap. På en del yngre personer kan man utføre en fettsuging av en kraftig overarm uten at man trenger å gjøre noen kirurgisk hudstrekking.

Overarmsplastikk gjennomføres enten med lokalbedøvelse og overfladisk virkende sovemiddel eller i full narkose, avhengig av omfanget av fettsugingen og hvor mye hud som må fjernes. For å kunne stramme huden på overarmen legges snittet på overarmens innside, slik at de er minst synlige når armene henger ned langs siden. Vanligvis går snittet fra armhulen og nesten ned til albuen, avhengig av hvor mye hud som må fjernes. Da arret i tillegg går på tvers av hudens naturlige retning kan det forårsake mer synlige eller kraftigere arr enn etter andre operasjoner.

De fleste har også et heng og overskudd i huden. Derfor må man gjøre et snitt på innsiden av armen og fjerne overflødig hud, dette inngrepet kalles vanligvis for innerarmplastikk. Hudens elastisitet skiller seg på ulike kroppsdeler, noe som innebærer at forutsetningene for kun en fettsuging avtar med tiden. Innerarmene har dårligere forutsetninger enn for eksempel leggene, derav kan det være behov for både hudstramming og fettsuging i dette området.

 

Hva er lårplastikk?

Lårplastikk er et kirurgisk inngrep hvor man fjerner overflødig hud og underhudsfett på lårene. På en del yngre personer kan man utføre en fettsuging av et kraftig lår uten at man trenger å gjøre noen kirurgisk hudstrekking.

Lårplastikk gjennomføres i full narkose. Før huden strekkes utføres det en fortynning av fettvevet slik at huden strammes maksimalt, deretter blir overflødig hud klippet av og snittet sys sammen. I noen tilfeller er det hensiktsmessig å kombinere inngrepet med fettsuging for å oppnå best mulig resultat. Under en uforpliktende konsultasjon vil du sammen med kirurgen gå gjennom mulige kombinasjoner og få kirurgens anbefalinger med utgangspunkt i din kropp og dine ønsker.

Vanligvis går snittet på innsiden av låret. I noen tilfeller kan det være tilstrekkelig med et arr i lysken, alt avhengig av omfang og hvor mye hud som skal fjernes.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før- og etterbilder – hudplastikk

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen  se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».