Ofte stilte spørsmål etter en brystforstørrelse

Plastikkirurgi, Brystforstørrelse

brystoperasjon

Når kan jeg gå tilbake på jobb eller studere etter brystforstørrelsen?

Har du en stillesittende jobb, for eksempel kontorjobb, opplever vi at de fleste kan gå tilbake til jobben igjen etter 14 dager. Har du en fysisk krevende jobb hvor du må løfte tunge ting, kan det hende du må vente 3-4 uker på å gå tilbake på jobb etter en brystforstørrelse med brystimplantater. Du må ikke løfte mer enn 2 kg de første 3-4 ukene etter operasjonen. Men det er viktig at du kjenner på kroppen og tar det med ro den første tiden etter operasjonen.

Les mer om brystforstørrelse

 

 

Kan jeg sove på siden etter brystforstørrelsen?

De første 2-3 ukene etter en brystforstørrelse bør du kun sove på ryggen. For noen er dette ikke noe problem da de pleier å sove på ryggen. Men for andre som kanskje har en tendens til å sove på magen eller siden, kan dette være en utfordring. Her kan det være lurt om du «øver» på å sove på rygg i tiden frem til operasjonen. Vi anbefaler at du ligger litt oppreist med ryggen og legger puter rundt sidene på kroppen for å være sikker på at du ikke snur deg i søvne.

Hvor lenge bør jeg bruke støttebehåen etter brystforstørrelsen?

Etter brystforstørrelsesoperasjonen vil du få en støttende BH. Du må ha den på i 6 uker etter operasjonen – både natt og dag. BH-en sørger for at brystene er beskyttet, og de hjelper deg også med å huske at du er nyoperert, slik at du er mer forsiktig med brystene. Først etter 3 måneder kan du begynne å bruke bøyle og pushup-BH igjen.

Når skal jeg løfte på barna mine igjen etter brystforstørrelsen?

De første 3-4 ukene etter operasjonen fraråder vi på det sterkeste å løfte tunge gjenstander – dvs. ting som veier mer enn 2 kg. Dette gjelder også dine barn. Har du små barn anbefaler vi derfor at du har noen til å hjelpe deg den første tiden etter operasjonen, da det kan påvirke resultatet om du løfter tungt kort tid etter brystforstørrelsen.

Når kan jeg trene etter en brystforstørrelse?

Du kan begynne å gå rolige turer allerede de første dagene etter operasjonen. Det er bare fint at du beveger deg – så lenge du ikke får høy puls.

Først etter 3-4 uker kan du begynne å gjenoppta treningen. Styrketrening og løping anbefaler vi at du venter til 6 uker etter inngrepet. Men viktigst av alt er at du selv kjenner på kroppen etter 6 uker har gått. Gjør det vondt? Så stopp, ta en pause, og start opp saktere igjen neste gang.

Når kan jeg forvente å se det endelige resultatet etter brystforstørrelsen?

Din siste kontroll med kirurgen din etter brystforstørrelsesoperasjonen er 3 måneder etter operasjonen. Og det er også vanligvis 3 måneder du bør forvente at det tar før hevelsen etter operasjonen er borte og implantatene har falt på plass.

Finnes det et alternativ til silikon?

Ja, det er mulig å gjøre en brystforstørrelse der man bruker pasientens eget fett og setter det inn i brystene. En slik brystforstørring vil kunne gi volum til brystene, men som regel ikke kunne endre fasong på samme måte som et implantat kan. Ved en slik operasjon er man også avhengig av at pasienten har nok fett å høste fra, så det er ikke alle som er velegnede kandidater til dette. Akademiklinikens kirurger har lang erfaring med fettransplantasjon.

Brystoperasjoner og annen plastisk kirurgi på Akademikliniken

De vanligste plastikkirurgiske operasjonene vi gjør her på Akademikliniken, er brystforstørrelse med silikonproteser, brystløft, brystreduksjon, fettsuging, øyelokkoperasjoner (øyelokksplastikk ved poser under øynene og tunge øyelokk) og bukplastikk.

Akademikliniken har flere av Norges beste plastikkirurger, blant annet Ine Mørk, Mette Haga og Marius Solli-Nilsen.

Tubulære bryst

Kvinner i alle aldre kan ha plager med ulikt brystvolum og medfødte misdannelser av brystform, såkalt tubulære bryst (tubebryst). Plastikkirurg Mette Haga har gjennom år bygget opp kompetanse og erfaring slik at brystene bygges opp med implantat og/eller fett og formen korrigeres med et brystløft. I disse tilfellene tilpasses løsningen til den enkelte pasient for å oppnå et best mulig resultat.

 

Les mer om Mette Haga

Bestill time hos Mette Haga

Les om dr. Ine Mørk her

Bestill time hos Ine Mørk