Fettransplantasjon til ansikt

Hva er fettransplantasjon til ansikt?

Fettransplantasjon til ansikt er et kirurgisk inngrep som bygger opp tapt volum eller gjenskaper form i ansiktet. Fettransplantasjon tilfører fett, som er kroppens naturlige filler med regenerative egenskaper som har positiv effekt på huden elastisitet og utseende. Det er begrenset hvor stor mengde fett som kan sprøytes inn da vi flytter på levende celler.

Hvordan foregår en fettransplantasjon til ansikt?

En fettransplantasjon  til ansikt tar rundt to timer og  foregår som oftest i full narkose. Fettet hentes fra ett område, prosesseres og injiseres inn i et annet område. Vi henter fettet fra de regionene pasienten har fett – og særlig fra de regionene som er mest motstandsdyktige mot å reduseres dersom man går ned i vekt. Disse fettcellene vil være best egnet til å etablere seg i nye omgivelser. Som oftest gjøres en full fettransplantasjon til ansikt der det meste av volumet fordeles rundt øyne og på kinnbein, men også tinning, panne, kjeve, hake, lepper, nese og hud behandles, volumet som settes vil være ca. 30-60 milliliter.

Nanofett-transplantasjon

Under en nanofett-transplantasjon skiller man ut stamcellene i fra fettet man har tatt ut av kroppen og injiserer inn konsentrert mengde av stamceller direkte i huden. Stamceller påvirker fornyelsesprosessen i vev, og man ser økende bruksområder for stamceller, for eksempel i reparasjon av stråleskadet hud og arr.

Nanofett-transplantasjon kombineres ofte med fettransplantasjon.

Er det noe du lurer på om fettransplantasjon  til ansikt? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Hvem egner seg for fettransplantasjon til ansikt?

Fettransplantasjon til ansikt egner seg best for de med tap av volum og form i ansiktet.

De fleste over 35 år har tapt ca. 5 % av volumet i ansiktet. Dette tilsvarer et volum på ca. 20-30 milliliter. Dersom uttrykket i ansiktet gir assosiasjoner til magerhet og slitenhet, vil volumet som trengs for å rekonstruere dette være såpass stort at det er fornuftig, både med hensyn til sikkerhet og økonomi, å erstatte det meste av volumet med fett.

Kan fettransplantasjon til ansikt kombineres med andre behandlinger/inngrep?

Fettransplantasjon til ansikt kan kombineres med andre ansiktsinngrep, som for eksempel øyelokkplastikkansiktsløftpanneløft og øyenbrynsløft. Fett er det største reservoiret av stamceller i kroppen. Hvilken form for kombinasjonsinngrep du kan gjøre finner du ut sammen med kirurg under en uforpliktende konsultasjon.

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

 

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Etter operasjonen

Du vil være relativt hoven i 1-2 uker, avhengig av hvor mye volum som er satt inn. Deretter vil du være litt hoven i en stund fremover, men det vil ikke se påfallende ut.

Fettet som settes varer i prinsippet hele livet, men det tæres med alder og avmagring. Det er levende vev som følger pasientens biologi generelt. Fettet fester seg ganske raskt – i løpet av ca. 5 dager er det innvekst av kapillærer, men i og med at det er så mye hevelse forveksles bortfallet av hevelse med bortfall av fett.

Fettvevet som settes følger biologien til der det ble hentet fra. Det kan derfor være mer robust mot atrofi enn ”det gamle” fettet i ansiktet.

Noen pasienter vil trenge to behandlinger. Behandlingen kan også gjentas senere i livet dersom det er et estetisk behov for det.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før- og etterbilder av fettransplantasjon til ansikt

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før- og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Receptionist på Akademikliniken

Anbefalt behandling etter fettranplantasjon til ansikt

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt er det viktig at du pleier huden din regelmessig. I tillegg anbefaler vi vedlikeholdsbehandling som vil kunne bidra til et langsiktig bra resultat.

Hos Akademikliniken sørger vi for å gi deg god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene tilpasset deg og din hud. Vi tilbyr også en helt egen hudpleieserie fra Akademikliniken som har blitt utviklet gjennom flere års forskning.