Publisert 2019-09-20

Brystoperasjoner etter graviditet

Kan man få tilbake sine «gamle» bryst etter graviditet?

Brystoperasjon etter graviditet

Etter graviditet og amming opplever mange at brystene forandrer form. Visste du at det ikke er ammingen, men selve graviditeten som står for forandringen? Under graviditeten erstattes mye av fettvevet i brystet med bindevev, melkeganger og alveoler med råmelk som øker brystets volum. Som med alt annet vil hver enkelt kropp reagere forskjellig på disse forandringene. For noen blir forandringen etter svangerskap stor. En brystoperasjon etter graviditet kan hjelpe enten om det er løst vev, tapt volum eller kanskje begge deler som man plages av.

Hva passe best for deg?

Brystoperasjon etter graviditet er et av de inngrepene Akademikliniken gjennomfører flest av. Hos oss har man alltid time til konsultasjon før en operasjon.  Her vil du treffe en av våre kirurger som vil lytte til dine ønsker og informere deg om inngrepet. Videre fyller du ut et spørreskjema om din helsetilstand, eventuelle tidligere sykdommer og operasjoner. Hvis du velger å gå videre med en operasjon, ordner vi en passende operasjonstid.

Forstørrelse av brystet etter graviditet

Om brystvorten ikke sitter for lavt og brystvevet ikke er for løst, kan en brystforstørrelse være et utmerket valg om man synes det er ok med økt brystvolum. Hos Akademikliniken tilbyr vi en rekke forskjellige implantater med både ulik projeksjon og form.

Reduksjon av bryst etter graviditet

Om brystet henger eller vevet er løst kan et brystløft være en løsning. Brystløftets formål er å minske henget ved å flytte brystvorten og brystkjertelvevet opp. Overskuddshud skjæres vekk og ved behov kan man i tillegg minske brystvorten. Brystløft kan utføres alene eller kombineres med brystforstørrelse.

Om brystet har vokst mye under graviditeten kan det tynge på rygg og skuldre. I så fall vil en brystreduksjon kunne lette på plagene. Under en brystreduksjon vil man, som ved et løft, flytte opp og eventuelt redusere brystvorten. I tillegg fjerner man brystvev for å redusere størrelsen på brystet.

Det finnes mange kombinasjoner og muligheter for å gjenskape et bryst etter graviditet. Hvilket inngrep som vil passe best for deg vil du og din plastikkirurg komme frem til under konsultasjonen.

Ønsker du time til konsultasjon? Kontakt oss på telefon 22 58 17 10 eller book time via vår webbooking.