Publisert 2019-09-20

Brystoperasjoner etter graviditet

Kan man få tilbake sine «gamle» bryst etter graviditet?

Brystoperasjon etter graviditet

Etter graviditet og amming opplever mange at brystene forandrer form. Visste du at det ikke er ammingen, men selve graviditeten som står for forandringen? Under graviditeten erstattes mye av fettvevet i brystet med bindevev, melkeganger og alveoler med råmelk som øker brystets volum. Som med alt annet vil hver enkelt kropp reagere forskjellig på disse forandringene. For noen blir forandringen etter svangerskap stor. En brystoperasjon etter graviditet kan hjelpe enten om det er løst vev, tapt volum eller kanskje begge deler som man plages av.

Hva passe best for deg?

Brystoperasjon etter graviditet er et av de inngrepene Akademikliniken gjennomfører flest av. Hos oss har man alltid time til konsultasjon før en operasjon.  Her vil du treffe en av våre kirurger som vil lytte til dine ønsker og informere deg om inngrepet. Dr. Mette Haga er spesialist i plastisk kirurgi, med hovedvekt på bryst-, mage og figurformende inngrep. Videre fyller du ut et spørreskjema om din helsetilstand, eventuelle tidligere sykdommer og operasjoner. Hvis du velger å gå videre med en operasjon, ordner vi en passende operasjonstid.

Forstørrelse av brystet etter graviditet

Om brystvorten ikke sitter for lavt og brystvevet ikke er for løst, kan en brystforstørrelse være et utmerket valg om man synes det er ok med økt brystvolum. Hos Akademikliniken tilbyr vi en rekke forskjellige implantater med både ulik projeksjon og form.

Reduksjon av bryst etter graviditet

Om brystet henger eller vevet er løst kan et brystløft være en løsning. Brystløftets formål er å minske henget ved å flytte brystvorten og brystkjertelvevet opp. Overskuddshud skjæres vekk og ved behov kan man i tillegg minske brystvorten. Brystløft kan utføres alene eller kombineres med brystforstørrelse.

Om brystet har vokst mye under graviditeten kan det tynge på rygg og skuldre. I så fall vil en brystreduksjon kunne lette på plagene. Under en brystreduksjon vil man, som ved et løft, flytte opp og eventuelt redusere brystvorten. I tillegg fjerner man brystvev for å redusere størrelsen på brystet.

Det finnes mange kombinasjoner og muligheter for å gjenskape et bryst etter graviditet. Hvilket inngrep som vil passe best for deg vil du og din plastikkirurg komme frem til under konsultasjonen.

Ønsker du time til konsultasjon? Kontakt oss på telefon 22 58 17 10 eller book time via vår webbooking.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates required

Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.