Pigmentforandringer - korrigering og behandling

I dag er pigmentert hud et vanlig problem. Mange opplever å få det i forbindelse av graviditet og amming, hormonforandringer eller for mye soleksponering.    

Pigmentflekker vises som brune eller mørke flekker i huden, og kan være sjenerende for mange. Det kan dreie seg om én eller flere enkelte flekker (lentigo solaris) eller mer utbredt forekomster (melasma) som gir inntrykk av ujevn hud.

Vi har lang erfaring i pigmentbehandling, og tilbyr effektiv fjerning av pigmentflekker. 
Vi har flere ulike metoder som vi kan benytte, enten alene eller i kombinasjon med andre slik som:

Fraxel, IPL og medisinske kremer som: 
Akademiklinken
ZO SkinHealth

Hva skjer før en behandling?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende.
Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre spesialister.
Behandling kan event utføres i forbindelse med konsultasjonstimen.
For enkelte laserbehandlinger, samt tidkrevende behandlinger, må imidlertid en ny time settes opp.

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige  dersom du har spørsmål.

Hvordan foregår en behandling?

På Akademikliniken behandler vi pigmenter, deriblant melasma, med en kombinasjon av  IPL,  kjemisk peeling og medisinsk hudpleie, som Akademikliniken og ZO Obagi. Det har vist seg å gi veldig bra resultat.

Den beste behandlingen for pigmentflekker som har oppstått på grunn av alder og sol, samt lentigoflekker, er en kombinasjonsbehandling.
Ved konsultasjonsbesøket diskuterer vi hvilken behandling som er best for dine hudforandringer.

Kjemisk peeling er en utprøvd metode for å redusere eller fjerne pigmentflekker. Gamle og skadede hudceller fjernes, og huden stimuleres til nydannelse. Ved overfladiske forandringer bruker vi lettere peeling. Når vi skal ta bort mer utbredte og dypere pigmentflekker og slike som har vært til stede over lang tid, bruker vi en kraftigere peelingbehandling. Du må regne med at huden flasser skikkelig.

Laserbehandling og IPL fungerer best på visse pigmentflekker. 
Vi har også rene kremprogrammer som ved hjelp av a-vitaminsyre og hydrokinon bleker eksisterende pigmenteringer, og demper overproduksjon av melanin slik at man kan unngå nye pigmenteringer.

Hva skjer etter behandlingen?

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake.

Ved behandling av pigmenter med IPL, vil huden kunne fremstå som litt ”skitten” som kommer av at pigmentet blir avstøtt fra huden, Denne prosessen kan ta fra 5-12 dager før alt er borte.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

Etterbehandling og vedlikehold

Etter behandling skal man bruke dagkrem med minimum solfaktor 30, samt unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende 4 ukene. 

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling- denne vil også kunne ha en forebyggende effekt. 
I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig.

Hos Akademikliniken får du god info om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO SkinHealth.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks hvilket område som skal behandles og behandling som benyttes.

Du vil  få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.  Du kan lese mer om priser her.