Pigmentflekker (aldersflekker)

Pigmentflekker/aldersflekker, skreddersydd behandling for din hud

Pigmentflekker/aldersflekker (lentigo solaris) er helt ufarlige. De oppstår tidligst fra 20-30 års alder, og blir flere når man blir eldre. Pigmentflekker er vanligvis lysebrune og svært små i starten. Pigmentflekkene vokser med tiden, spesielt på håndbaken eller i ansiktet.

Pigmentflekker rammer som oftest områder der det er vanskeligere å beskytte seg mot solen:

  • Ansikt
  • Underarmer
  • Skuldre

Akademikliniken har spesialiserte sykepleiere som har flere års erfaring med korrigering av hudforandringer. Hvis du har en pigmentflekk så anbefaler vi at du tar kontakt med oss i dag for uforpliktende konsultasjon. Her vil du treffe en av våre kosmetiske sykepleiere eller lege som vil gi deg en personlig vurdering, og finne ut hvilken behandling som er mest effektiv for deg.

Hva skjer før en behandling av pigmentflekker?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende. Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen. Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.  Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre spesialister. Hvis det er mulighet for det, kan eventuelt en behandling utføres i forbindelse med konsultasjonen.

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige  dersom du har spørsmål.

Hvordan foregår en behandling?

På Akademikliniken behandler vi hudforandringer med laser, kjemisk peeling og medisinske hudpleieprodukter. Laserbehandling og IPL fungerer best på visse pigmentflekker. Før behandling renses og huden forberedes til behandlingen. Selve laserbehandlingen etterlater huden hel, uten sår eller skalling (flassing). Medisinske kremer blir ofte brukt som en forbehandling, og i noen tilfeller som hovedbehandling. Kjemisk peeling er en utprøvd metode for å redusere eller fjerne pigmentflekker. Gamle og skadede hudceller fjernes, og huden stimuleres til nydannelse. Ved overfladiske forandringer bruker vi lettere peeling. Når vi skal ta bort mer utbredte og dypere pigmentflekker som har vært til stede over lang tid. Så bruker vi en kraftigere peelingbehandling. Du må regne med at huden da flasser skikkelig. Vi kombinerer ofte flere av behandlingstypene for å kunne oppnå et optimalet resultat.

Hva skjer etter en behandling?

Det er normalt at du vil flasse en del etter behandling. Dette er for å fjerne gammel og skadd hud, og stimulere huden til å danne nye celler. Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling. Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

Etterbehandling

Etter behandling skal man bruke dagkrem med minimum solfaktor 30, samt unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende 4 ukene. For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling. I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig. Hos Akademikliniken får du god informasjon om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Skin Health.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks hvilket område som skal behandles og metode/behandling som benyttes. Du vil  få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.  Du kan lese mer om priser her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/