Akademisnittet – vår operasjonsteknikk

Hvorfor er Akademisnittet bedre enn andre brystforstørrelser, og hvordan foregår det?

Akademisnittet er en matematisk metode som går ut på at man kan bestemme nøyaktig plassering av brystimplantatet før en operasjon. Vi går ut i fra nøye analyser og målinger, noe som er en forutsetning for å få til et bra sluttresultat.

Mange kirurger synes at det er for komplisert å gjøre disse utregningene. Med Akademisnittet vet vi at sluttresultatet blir som planlagt, operasjonen går hurtigere, det blir mindre komplikasjoner og man slipper også gjentatte operasjoner. Snittet plasseres under brystet, nøyaktig i kanten av det nye implantatet. Der vises ikke arret.

Akademiklinikens planleggingssystem er den første virkelige matematiske metoden for brystimplantater. Per Hedén gjorde de første inngrepene med den nye metoden i 2002, og siden da har leger fra hele verden reist til Akademikliniken for å lære seg metoden.

1711_bd152c41

WEBBOOKING

De to grunnpilarene i Akademiklinikens metode

1. Vertikal posisjonering. Hvor skal implantatet plasseres i forhold til brystvorten?

2. Huden. Hvor mye hud er nødvendig i den nedre halvdelen av brystet?

1683_2cee0054

770_ab0f0730

Hvordan foregår det?

To fundamentale observasjoner ble gjort på midten av 90-tallet, nemlig at en korrekt utført brystforstørrelse løfter opp brystvorten vertikalt. Den andre observasjonen var at man kunne dra en rett linje fra brystvortens forhøyde posisjon til sternum (brystbenet). Vi har valgt å kalle denne linjen for NS-linjen.

Forhøyningen er et resultat av en økt projeksjon i brystet. Plasserer man implantatet feilaktig, blir ikke resultatet det samme. Brystvorten blir forskjøvet distalt eller proksimalt i forhold til utgangsposisjonen. Det beste resultatet oppnås når halve implantatet plasseres over brystvorten og halve under. Fordelingen skal være 50/50.

Hvor plasseres implantatet

772_bccf679a

Det blir lettere om vi vet hvordan sluttresultatet skal bli allerede før operasjonen. Det gir en mulighet til å gi implantatet en ideell vertikal posisjon.

Etter nøye evaluering hos hundrevis av pasienter, har Akademikliniken lagt merke til at brystvortens forhøyning kan simuleres gjennom at armene løftes opp i en 45 graders vinkel (hendene plasseres på hodet). Etter dette skjer følgende beregning: Vi merker av NS-linjen (brystvorte-sternum-linje) og måler deretter vertikalt rett ned halve implantatets lengde. Dette setter ILP-linjen (implantatets lavere pol).

De to linjene NS og ILP er veldig verdifulle retningslinjer i løpet av operasjonen. Ved eventuell ytterligere operasjon gjøres ingen ny NS-linje, for brystvortene er allerede forhøyet.

Ved vertikal posisjonering av implantatet har det en stor påvirkning på utseendet i den øvre delen av brystet. Når vi nå har løst den første delen av den preoperative planleggingen, kommer vi til spørsmål nummer to:

773_6a0a6891

Hvor mye hud er nødvendig mellom brystvorten og den nedre delen av brystet?

Her går man ikke ut i fra basen på implantatet, det viktigste er i stedet:

– Bredde og projeksjon på implantatet.
– Mengden brystkjertler som allerede finnes i brystet.
– Hudens egenskaper.

Nå gjør vi en ny beregning. Avstanden mellom det ideelle projeksjonspunktet for brystvorten på implantatet, til den nedre linjen under implantatet (rynken der snittet legges). Deretter legger man til avstanden for brystets egne kjertelvev. Denne avstanden må selvfølgelig reguleres ut i fra implantatets størrelse.

Hvordan vet man hvor mye brystkjertelvev pasienten har?

Det finnes tre metoder å måle dette på:

– Mål ut ILP-linjen (hendene på hodet) og trekk fra halve høyden på implantatet.
– Ved hjelp av et spesielt instrument måles tykkelsen på brystet og deles på to.
– Bruk den generelle tabellen for små, middels eller store bryst.

Når vi har tatt alle mål, er det på tide å gjøre den avsluttende delen i Akademiklinikens metode, nemlig å ta hensyn til hudens karakter når man markerer hvor snittet skal legges. Når retningslinjene er merket, strekkes huden ut så mye som projiseringen er beregnet til for å simulere hvordan resultatet blir med implantatet.

Etterbehandling og kombinasjonsinngrep

Det er mulig å foreta et brystløft i forbindelse med en brystforstørring. Det kan man ta stilling til ved den første konsultasjonen eller noen av de påfølgende møtene med kirurgen.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du kan lese mer om priser for ulike operasjoner og behandlinger under hver klinikk.

Se priser for brystforstørring >

 

Innhold godkjent av: Mette Haga