Spesielle brystfasonger

Mange kvinner opplever at de har en spesiell brystfasong som kan gi dem komplekser og følelsen av å være annerledes. Ofte kan en slik brystfasong være kombinert med volumforskjeller.  De fleste kvinner har forskjellig volum på brystene, men stor forskjeller kan gi  vanskeligheter med å tilpasse BH og klær og belastnings- og ryggsmerter.

 

Hva er tubulære bryst?

Tubulære bryst eller tuberøse bryst er en utviklingsforstyrrelse i brystvevet som gir bryster med avvikende brystform. Årsaken til denne brystfasongen, er at bindevevet i brystet er stramt og gir en manglende kjertelutvikling i deler eller hele. Det finnes ulike grader av hvor mye av brystet er affisert. Det finnes mange varianter av tubulære bryst, og behandlingen av dette vil derfor tilpasses individuelt.

 

Hva kjennetegner tubulære bryst?

 • Brystet er smalt og det er stor avstand mellom brystene.
 • Brystvorten er stor og utflytende
 • Brystet har lite volum og fylde
 • Kort avstand mellom brystvorten og ned til folden under brystet

 

Behandling av tubelære bryst

Behandlingen vil ofte bestå i å senke brystfolden, samt å utvide og bygge opp volumet spesielt i nedre del av brystet. Oftest benyttes en dråpeformet brystprotese som i tillegg til dette vil bygge mer volum i bredden, for å skape et rundere og fyldigere bryst.

Det kan være behov  for å redusere brystvortens størrelse. Er det heng og løshet i brystet kan det være behov for å korrigere henget med et brystløft

Transplantasjon av eget fettvev kan også være et alternativ som benyttes for å skape mer rundhet og fylde av et tubulært bryst etter at protesen har blitt lagt inn.

Erfaring asymetriske bryst

– Brystene har fått en naturlig fasong

«Jeg tok bryst forstørring hos Akademikliniken januar 2020, fra naturens side hadde det ene brystet mye mer heng enn det andre, dette fikset kirurgen lett uten å utføre løft! Brystene har fått en naturlig fasong med mer fylde og jeg er kjempe fornøyd med resultatet! Oppfølgingen både før, under og etter operasjon er over all forventning og jeg kan anbefale kirurgen ved akademikliniken på det varmeste! Tiden etter operasjon var lite smertefull, og arrene syns nesten ikke! Utrolig glad for at jeg valgte kirurgi ved Akademikliniken for mitt inngrep! Tusen takk :-)»

Fra legelisten.no

Bryst med store volumforskjeller

Det er vanlig at det volumforskjell på brystene. Dette kan være medfødt, eller utvikles over tid spesielt etter svangerskap/amming. Hos enkelte kan denne forskjellen bli så stor at det gir utfordringer med tilpasning av BH, og tyngdeforskjellen kan gi fysiske plager i rygg, skuldre og nakkeplager.

Mange forteller at de opplever det som sjenerende og hemmende i sosiale situasjoner og intime relasjoner med andre. Sideforskjellen kan korrigeres med brystprotese, men det kan være nødvendig med å gjøre et brystløft eller brystreduksjon i tillegg for å gjøre brystene mest mulig like i størrelse og form.

Det krever lang erfaring og kompetanse for å vurdere hva som gir det beste resultatet ut ifra hvor stor forskjellen er. I enkelte tilfeller vil et brystløft på en side og en brystreduksjon på motsatt bryst gi et godt resultat. Under en uforpliktende konsultasjon vil du få en grundig vurdering av hvilke behandlinger som vil være aktuelle for deg, for at du skal oppnå best mulig symmetri av brystene.

Hva koster brystoperasjon?

Konsultasjon fra 625,-
Online konsultasjon fra 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-

 

Brystforstørrelse m/implantater fra 39 900,-
Brystforstørrelse m/fett fra 62 500,-
Brystløft, 2. gangs op. fra 46 000,-
Brystløft fra 49 500,-
Brystreduksjon fra 57 500,-
Brystrekonstruksjon Etter avtale
Rekonstruksjon brystvorte fra 22 000,-
Innsunkne brystvorter fra 17 700,-

 

Bestill time

Vi utfører brystkirurgi kun i Oslo. Priser på 2. gangs operasjoner forutsetter at første operasjon er utført av Akademikliniken.   


   


   

   


   
   

   

  Innhold godkjent av: Mette Haga

  Få nyheter direkte

  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@akademikliniken.no. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/