Tubulære bryster (tubebryst) og andre spesielle brystfasonger

Mange kvinner opplever at de har en spesiell brystfasong som kan gi dem komplekser og følelsen av å være annerledes. Ofte kan en slik brystfasong være kombinert med volumforskjeller.  De fleste kvinner har forskjellig volum på brystene, men stor forskjeller kan gi  vanskeligheter med å tilpasse BH og klær og belastnings- og ryggsmerter.

 

Har du spørsmål om brystoperasjoner eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

Hva er tubulære bryst?

Tubulære bryst eller tuberøse bryst er en utviklingsforstyrrelse i brystvevet som gir bryster med avvikende brystform. Årsaken til denne brystfasongen, er at bindevevet i brystet er stramt og gir en manglende kjertelutvikling i deler eller hele. Det finnes ulike grader av hvor mye av brystet er affisert. Det finnes mange varianter av tubulære bryst, og behandlingen av dette vil derfor tilpasses individuelt. Akademiklinikens plastikkirurger har lang erfaring med slike behandlinger. Vi har svært høy kompetanse på brystoperasjoner.

 

Hva kjennetegner tubulære bryst?

 • Brystet er smalt og det er stor avstand mellom brystene.
 • Brystvorten er stor og utflytende
 • Brystet har lite volum og fylde
 • Kort avstand mellom brystvorten og ned til folden under brystet

 

Behandling av tubulære bryst

Behandlingen vil ofte bestå i å senke brystfolden, samt å utvide og bygge opp volumet spesielt i nedre del av brystet. Oftest benyttes en dråpeformet brystprotese som i tillegg til dette vil bygge mer volum i bredden, for å skape et rundere og fyldigere bryst.

Det kan være behov  for å redusere brystvortens størrelse. Er det heng og løshet i brystet kan det være behov for å korrigere henget med et brystløft.

Transplantasjon av eget fettvev kan også være et alternativ som benyttes for å skape mer rundhet og fylde av et tubulært bryst etter at protesen har blitt lagt inn.

Erfaring asymmetriske bryst

– Brystene har fått en naturlig fasong

«Jeg tok brystforstørring hos dr Mette Haga på Akademikliniken januar 2020. Fra naturens side hadde det ene brystet mye mer heng enn det andre, dette fikset kirurgen lett uten å utføre løft! Brystene har fått en naturlig fasong med mer fylde og jeg er kjempefornøyd med resultatet! Oppfølgingen både før, under og etter operasjon er over all forventning og jeg kan anbefale Mette Haga ved Akademikliniken på det varmeste! Tiden etter operasjon var lite smertefull, og arrene syns nesten ikke! Utrolig glad for at jeg valgte dr Mette Haga som kirurg for mitt inngrep! Tusen takk :-)»

Fra legelisten.no

Bryst med store volumforskjeller

Det er vanlig at det volumforskjell på brystene. Dette kan være medfødt, eller utvikles over tid spesielt etter svangerskap/amming. Hos enkelte kan denne forskjellen bli så stor at det gir utfordringer med tilpasning av BH, og tyngdeforskjellen kan gi fysiske plager i rygg, skuldre og nakkeplager.

Mange forteller at de opplever det som sjenerende og hemmende i sosiale situasjoner og intime relasjoner med andre. Sideforskjellen kan korrigeres med brystprotese, men det kan være nødvendig med å gjøre et brystløft eller brystreduksjon i tillegg for å gjøre brystene mest mulig like i størrelse og form.

Det krever lang erfaring og kompetanse for å vurdere hva som gir det beste resultatet ut ifra hvor stor forskjellen er. I enkelte tilfeller vil et brystløft på en side og en brystreduksjon på motsatt bryst gi et godt resultat. Under en uforpliktende konsultasjon vil du få en grundig vurdering av hvilke behandlinger som vil være aktuelle for deg, for at du skal oppnå best mulig symmetri av brystene.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før- og etterbilder – tubulære bryst

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og-etter-bilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før-og-etter-bilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter og følelsen av hevelse, ømhet i magen og nedsatt følelse i bukhulen de første døgnene etter operasjonen.

Les mer

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er kompresjonsplagg og nødvendig hjelp og observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig. Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon av arret vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hva koster brystreduksjon?

 

Konsultasjon fra 625,-
Online konsultasjon fra 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-

 

Brystforstørrelse m/implantater fra 39 900,-
Brystforstørrelse med eget fett fra 62 500,-
Brystløft, 2. gangs op. fra 46 000,-
Brystløft fra 49 500,-
Brystreduksjon fra 57 500,-
Brystrekonstruksjon Etter avtale
Rekonstruksjon brystvorte fra 22 000,-
Innsunkne brystvorter fra 17 700,-

 

Bestill time

Vi utfører brystkirurgi kun i Oslo. Priser på 2. gangs operasjoner forutsetter at første operasjon er utført av Akademikliniken.   


   


   

   


   
   

   

  Innhold godkjent av: Mette Haga

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/