Spesielle brystfasonger

Mange kvinner opplever at de har en spesiell brystfasong som kan gi dem komplekser og følelsen av å være annerledes. Ofte kan en slik brystfasong være kombinert med ulikhet i volum. Små ulikheter i volum mellom brystene er vanlig, mens store ulikheter kan gi vanskeligheter med  å tilpasse BH. Det kan gi belastning og ryggsmerter, samt utfordring mht tilpassing av klær.

BESTILL KONSULTASJON

 

Usikker på hva du vil booke? Kontakt oss

Vi svarer innen kort tid. Hvis du allerede vet hvilken behandling du ønsker, går du til webbooking for å bestille konsultasjon.


  Tubulære bryst

  Den mest vanlige av de spesielle brystfasongene kalles tubulære bryst. Tubulære bryst er vanligvis:

  • Smale og med stor avstand mellom brystene.
  • Stor og utvidet brystvorte.
  • Kort avstand fra brystvorten til folden under brystet, med lite volum og fylde.

  Årsaken til denne brystfasongen, er at bindevevet i brystet er stramt og gir en manglende kjertelutvikling i deler eller hele. Det finnes ulike grader av hvor mye av brystet er affisert. Det finnes mange varianter av tubulære bryst, og behandlingen av dette vil derfor tilpasses individuelt.

   

  Behandlingen vil ofte bestå i å senke brystfolden, samt å utvide og bygge opp volumet spesielt i nedre del av brystet. Oftest benyttes en dråpeformet brystprotese som i tillegg til dette vil bygge mer volum i bredden, for å skape et rundere og fyldigere bryst.

  Hos enkelte pasienter kan det være behov for å REDUSERE BRYSTVORTENS STØRRELSE og eventuelt utføre et brystløft for å korrigere heng /løshet av brystet.

  Transplantasjon av eget fettvev kan også benyttes for å skape mer rundhet og fylde av et tubulært bryst etter at protesen har blitt lagt inn.

  Bryst med store volumforskjeller

  De fleste kvinner opplever at det kan være små volumforskjeller mellom brystene. Dette kan være medfødt, eller utvikles over tid spesielt etter svangerskap/amming. Hos enkelte kan denne forskjellen bli så stor at det gir fysiske og psykiske utfordringer. Store volumforskjeller kan gi vanskeligheter med tilpasning av bh, og tyngdeforskjellen kan også gi rygg og nakkeplager. Mange kvinner kan oppleve det sjenerende i sosiale situasjoner og at det hemmer dem i intime relasjoner med andre.

  Ønsker du korreksjon av store volumforskjeller mellom brystene vil du ved en konsultasjon få en grundig vurdering av plastikkirurg. Oftest vil målet være å gjøre brystene så symmetrisk som mulig.

  Det krever lang erfaring og kompetanse for å vurdere hva som gir det beste resultatet ut ifra hvor stor forskjellen er.

  I enkelte tilfeller vil et brystløft på en side og en reduksjonsplastikk på motsatt bryst gi et godt resultat. I andre tilfeller kombineres et brystløft med brystproteser i ulik størrelse og form.

  På Akademikliniken vil du få en grundig vurdering av hvilke av disse behandlingsalternativene som vil være aktuelle for deg, for at du skal oppnå best mulig symmetri av brystene.

   

  Innhold godkjent av: Mette Haga