Løs hud etter vekttap

Fettsuging, Plastikkirurgi, Bukplastikk

Å gå raskt ned i vekt er et mål mange har. En vektreduksjon kan gi både helsegevinst og økt selvtillit, men mange er ikke klar over hva bivirkningene kan være i ettertid. Rask vektnedgang kan nemlig føre til en uønsket løs hud, som er vanskelig å få bukt med, da huden ikke klarer å strekke seg tilbake til sin tidligere form.

Hvordan påvirkes huden av rask vektnedgang?

Ved rask vektnedgang kan ulike deler av kroppen påvirkes på forskjellige måter, spesielt huden, som er vårt største organ. Huden består av elastiske komponenter som gjør at den kan strekke seg og trekke seg sammen i takt med kroppens størrelse og form. Når vektnedgangen skjer raskt, rekker ikke huden å trekke seg sammen i samme tempo som kroppsmassen minker, noe som kan resultere i løs hud. Dette er særlig vanlig på områder som magen, armene, brystene og lårene, hvor store mengder fett kan akkumuleres og deretter forsvinne raskt. Løs hud kan føles ubehagelig og påvirke selvbildet negativt.

Behandle løs hud etter rask og betydelig vektnedgang

Hvis du sliter med løs hud etter betydelig vektnedgang, eller som et resultat av rask vektnedgang, kan det være behov for å kirurgisk fjerne og stramme opp huden. Inngrepene er utformet for å forbedre kroppskonturen og stramme opp huden for å gi den et mer tonet utseende. Her er noen eksempler på kirurgiske inngrep ved hudoverskudd etter vektnedgang, basert på område man har behov for å stramme opp:

Mageplastikk: Et av de mest populære inngrepene for å behandle løs hud etter vektnedgang. Mageplastikk innebærer fjerning av overflødig hud og fett fra mageregionen samt oppstramming av musklene i bukveggen.

Brystløft: Kan være aktuelt for kvinner som opplever at brystene har mistet volum og blitt hengende etter vektnedgangen. Dette inngrepet kan gjenopprette brystenes opprinnelige form og posisjon.

Brystreduksjon: For kvinner som opplever fysisk ubehag eller estetiske bekymringer på grunn av store og hengende bryst etter vektnedgang, kan en brystreduksjon gi lindring.

Ryggplastikk: Dette inngrepet er spesielt gunstig for personer som har overflødig hud rundt midjen og over ryggen. Ryggplastikk fjerner denne overflødige huden og strammer opp huden for en jevnere og mer definert ryggprofil.

Lårplastikk og armplastikk: For de som opplever løs hud spesifikt på armene eller lårene, kan lår- og armplastikk være passende alternativer. Disse inngrepene fokuserer på å fjerne overflødig hud og fett fra de aktuelle områdene og gjenopprette en slankere og mer tonet kontur.

Kombinerte inngrep: I noen tilfeller kan det være hensiktsmessig å kombinere flere av disse inngrepene for å oppnå en mer omfattende forbedring av kroppskonturen. Valg av inngrep og kombinasjoner gjøres alltid i samråd med pasienten og baseres på individuelle behov og ønsker.

Postbariatrisk kirurgi

Les om Akademiklinikens tilbud om kroppsformende kirurgi etter større vekttap, også kalt postbariatrisk kirurgi.

Har du spørsmål om postbariatrisk kirurgi eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!

Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo