Brystløft – med og uten implantat (proteser)

Hva er brystløft?

Et brystløft er et kirurgisk inngrep som strammer opp huden, løfter og reduserer størrelsen på brystvorten og skaper en rundere brystfasong der ditt eget vev bevares. Et brystløft øker ikke bryststørrelsen, men brystene kan framstå som noe større etter operasjonen.

Hvis det er ønskelig kan du kombinere brystløft med brystforstørrelse (innsettelse av implantat).

 

Hvem ønsker brystløft?

Mange kvinner i ulike aldre opplever løshet og heng av brystene. Årsaken til dette kan være:

 • medfødt brystfasong
 • hormonforandringer
 • vektforandringer
 • svangerskap/amming

Alle disse faktorene kan bidra til redusert vevskvalitet i brystvev og hud. Brystløft blir også vurdert hos kvinner som opplever at effekten av et sunt kosthold og trening ikke har vært optimalt. Basert på statistikk fra USA har antall brystløft hos kvinner økt med 70% siden år 2000. Samme tendens kan vi også se blant norske kvinner.

 

 

Har du spørsmål om brystløft eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken har lang erfaring og står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

Brystoperasjon ved Akademikliniken

Brystforstørrelse

Brystreduksjon

Brystløft

Brystrekonstruksjon

 

 

Erfaring brystløft

– Utrolig glad og fornøyd

«Etter å ha vært plaget med slappe bryster i flere år, fikk utført et brystløft hos akademikliniken. Jeg hadde gått og tenkt på å ta et brystløft i flere år. Det at jeg nå endelig har fått gjort det, gjør meg veldig glad. Resultatet ser veldig bra ut, og kirurgen, anestesilegen og resten av teamet der var superhyggelige og fikk meg til å føle meg veldig trygg. Utrolig glad og fornøyd.»

Fra legelisten.no

Hvordan foregår et brystløft

Brystløft skjer under narkose og tar omtrent 2 timer.  Det legges et snitt rundt brystvorten og ned til brystfolden, deretter bruker kirurgen kjertelvevet til å gi brystet en rundere form som sys sammen. Til slutt strammes huden opp. En slik oppstramming vil også endre posisjonen til brystvorten, som løftes opp og plasseres midt på brystet som naturlig toppunkt.

 

Våre kirurgiske teknikker

Det finnes mange ulike kirurgiske teknikker for å utføre et brystløft. Grad av løshet, og hvor mye brystvorten må forflyttes er avgjørende for valg av teknikk. Det mest vanlige for å oppnå en rundere brystfasong er arr omkring brystvorten og sentralt under brystvorten, samt eventuelt en skjult arrlinje i furen under brystet. Formingen av brystet skapes ved nøyaktig teknikk og søm av kjertelvevet inne i brystet slik at alt av det opprinnelige volumet bevares.

Hos Akademikliniken tilbyr vi en unik kompetanse ved bruk av TIGR MESH. Dette er en banebrytende utvikling for å styrke og bygge opp brystvevet. Ved å benytte TIGR MESH har vi en unik mulighet til å styrke eget vev og bidra til et godt og holdbart sluttresultat.

Hvem egner seg for brystløft?

Brystløft egner seg for kvinner som ønsker å endre form eller stramme opp brystene, noe som ofte kombineres med en brystreduksjon.  Det anbefales å vente med brystløft til etter  fødsel og amming.

Hvor lenge holder et brystløft?

Effekten av et brystløft varer livet ut. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen men gir den bedre forutsetninger. Aldringsprosessen er individuell og avhenger  av arvelige faktorer og livsstil.

Brystløft og implantat

Ved ønske om et fyldigere bryst i tillegg til forandring av form kan vi kombinere brystløft med brystforstørrelse med implantat.  Ofte kan dette utføres i samme operasjon. I noen tilfeller der kjertelvevet er fast skjer forflytting av brystvorten, eller når brystvorten er stor eller brystprotese som er ønsket stor, anbefaler vi at inngrepet deles opp i 2 operasjoner.

Hva skjer før et brystløft?

Under konsultasjonen får du en grundig og profesjonell vurdering av dine ønsker og behov ved et brystløft. Ditt brystvev vurderes med hensyn til løshet, kjertelvev og volum. Ønsker du økt fylde og volum tilpasser vi en protese ut ifra dine brystmål. Brystløft er en kirurgisk måte å løfte og omforme brystet på. Brystet løftes opp ved å fjerne den overflødige huden, og flytte brystvorten opp uten å fjerne noe av selve brystvevet/volumet.

 

Hva skjer etter et brystløft?

De første dagene etter brystløft kan man kjenne seg litt «mørbanket» og oppleve «spreng» i brystene. Ofte avtar dette i løpet av den første uka. De to første døgnene er det viktig å være mest mulig i ro, med overkroppen høyt. Dette vil avta i løpet av den første uken. De to første to døgnene etter et brystløft skal alle ha absolutt ro og sitte eller ligge mest mulig stille, med overkroppen høyt. Andre opplevelser den første tida er kvalme og redusert følelse i hud og brystvorter.

Erfaring brystløft

– Det er viktig for meg å føle tillit

«Jeg har tatt flere operasjoner hos Halfdan Vier Simensen. Jeg ble anbefalt av en venninne å snakke med ham i forbindelse med at jeg begynte å få veldig tunge øyelokk. Øvre øyelokk operasjonen ble utført så fint at det ikke er mulig å se arr, eller spor av kirurgi. Senere tok jeg brystløft som ble utført med samme presisjon. 
Jeg synes måten jeg ble møtt på, veiledning og oppfølging i ettertid, gjorde at jeg følte meg trygg og godt ivaretatt. Det er viktig for meg å føle tillit til at den som holder skalpellen har god kunnskap og lang erfaring. Og det følte jeg var tilfelle med denne kirurgen, både i rådgivning og operasjon.»

Fra legelisten.no

Sluttresultatet etter brystløft

Brystenes endelige form kan bedømmes tidligst etter 6 måneder. Brystene vil synke noe ned etterhvert og man kan ikke garantere endelig utseende med tanke på symmetri og projeksjon. Det er viktig at du har realistiske forventninger. Resultatet vil variere mellom ulike personer avhengig av egen brystfasong og hudens elastisitet. Arrene blir vanligvis svært diskrete, men arrenes utseende kan variere fra person til person.

Selv om sluttresultatet kan bedømmes tidligst etter seks måneder, vil du se en endring allerede ved fjerning av stingene. Resultatet etter et ansiktsløft kan variere og er avhengig av arveanlegg og hudens elastisitet.

 

Etterbehandling brystløft

Du bør sove på ryggen de første 3-4 ukene, etter hvert kan du ligge over på siden. Unngå å ligge på magen de første 3 månedene. Du trenger ikke massere brystene, men kan forsiktig heve albuene til skulderhøyde noen ganger i løpet av de første 2 ukene. Du kan gå rolige turer, men unngå harde anstrengelser og tunge løft de første 4-6 ukene.

Ta det rolig de første dagene, lytt til kroppen. Veksle mellom å være i aktivitet og hvile.

Etter operasjonen skal du bruke sports-BH med god støtte i 3 uker. Etter 3 uker skal du benytte sports-BH/kompresjons-BH kun på dagtid. Du får med en BH fra sykehuset. De første 6 måneder etter inngrepet skal du ikke benytte BH med bøyle.

Arrene bør tapes til de er bleke. Du kan komme til klinikken for å få fjernet bandasjen etter en uke, og så kommer du til kontroll etter 4-6 måneder. Skulle du ha behov for tidligere kontroll tar du bare kontakt. Unngå å sole arrene de første 6 måneder.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før- og etterbilder – brystløft

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Nyttig informasjon før operasjonen

Det er viktig å følge rådene våre nøye før en operasjon for å redusere risiko for komplikasjoner etter operasjonen.

 

Røyk og snus

Røyking og snusing gir sammentrekninger i blodkar og medfører redusert oksygentilførsel til det nyopererte området. Dette skaper grobunn for bakterier og i verste fall økt risiko for dårlig sårtilheling. Vi er derfor svært opptatt av at du skal unngå nikotin før og etter en operasjon. Ideelt bør du være uten røyk 4 uker før og 4 uker etter en operasjon.

 

Blødning

Ved alle kirurgiske inngrep vil det alltid foreligge en liten risiko for blødning etter operasjonen. Hevelse med betydelig sideforskjell og sprengfølelse i et bryst kan være tegn på blødning. I dette tilfellet skal du kontakte din klinikk og kirurgen vil vurdere nødvendigheten for å åpne såret for å tømme det for blod.

 

Infeksjon

Vi benytter antibiotika før og under operasjonen for å gi deg best mulig beskyttelse mot infeksjon. Dette kan allikevel oppstå, selv om det skjer sjeldent. Ved varmeøkning, smerter, rødme , feber eller puss sekresjon fra et bryst ber vi deg ta kontakt for vurdering.

 

Kapseldannelse ved brystproteser

Om du får innlagt brystproteser ved operasjonen er det en liten risiko for kapseldannelse. Dette forekommer når kroppens hinne rundt protesen blir fortykket. Tilstanden er ikke farlig.

Kapsling av brystprotesen har ulike graderinger, fra den som knapt føles som et litt fastere bryst, til en hard kapsel som kan gi betydelig fasthet og smerter i brystet. Risikoen for kapsling av protesen er på cirka 2 prosent.

Ved brystoperasjoner tilbyr Akademikliniken en unik trygghetsgaranti som dekker uønsket resultat og komplikasjoner.

 

Amming etter brystløft

Ved gjennomføring av et brystløft vil sannsynligheten for amming bli redusert. Vi vil anbefale å kontakte din klinikk for flere spørsmål.

Vi tilbyr brystløft i Oslo.

 

Gode råd etter operasjonen

Bruk av BH

Etter operasjonen gir vi deg råd om å bruke sportsbh som du har fått hos oss de første 6 ukene. Deretter kan gå over til å bruke annen BH. Du bør fortsatt benytte BH som gir god støtte til hvert bryst. Unngå Bh med bøyle de første 6 mnd fordi denne vil kunne gnage på arr og gi mer skjemmende arr.
Har du fått implantat skal du unngå å bruke push-up BH. Dette kan gi forflytning av implantatene og skade brystets form.

 

Trening

Ved trening bør du benytte en sportsBH som gir svært god støtte til brystene dine.

 

Vekt

Etter at du har utført en brystoperasjon er det absolutt mest gunstig at du holder så stabil vekt som mulig. Store vektforandringer vil kunne påvirke brystene dine, og gi et dårligere kosmetisk resultat.

 

Svangerskap

Et svangerskap vil medføre store hormonelle og vektmessige forandringer. Dette er naturlige forandringer, og hver kvinne påvirkes ulikt. Vi vurderer gjerne behov for endring etter et svangerskap. Ettersom slike endringer er naturlige og uavhengig av operasjonen vil garantien ikke dekke dette.

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer om forberedelsene

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer om operasjonsdagen

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i ansiktet de første døgnene etter operasjonen.

Les mer om tiden etter operasjon

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hva koster brystløft?

Konsultasjon fra 625,-
Online konsultasjon fra 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-

 

Brystforstørrelse m/implantater fra 39 900,-
Brystforstørrelse m/fett fra 62 500,-
Brystløft, 2. gangs op. fra 46 000,-
Brystløft fra 49 500,-
Brystreduksjon fra 57 500,-
Brystrekonstruksjon Etter avtale
Rekonstruksjon brystvorte fra 22 000,-
Innsunkne brystvorter fra 17 700,-

 

Bestill time

Vi utfører brystkirurgi kun i Oslo. Priser på 2. gangs operasjoner forutsetter at første operasjon er utført av Akademikliniken.   


   


   

   


   
   

   

  Innhold godkjent av: Mette Haga

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/