Brystløft med og uten implantat i Oslo - Plastisk kirurgi | Akademikliniken

Brystløft – med og uten implantat

Mange kvinner i ulike aldre utvikler løshet og heng av brystene. Volumet i brystene kan oppleves tilfredsstillende i Bh, men oppleves som brystene henger. Årsaken til dette kan være: medfødt brystfasong, hormonforandringer, vektforandringer og svangerskap/amming. Alle disse faktorene kan bidra til redusert vevskvalitet i brystvev og hud.

Et BRYSTLØFT vil kunne stramme opp huden, løfte og redusere størrelsen på brystvorten, samt skape en rundere brystfasong der ditt eget vev bevares. Et BRYSTLØFT vil IKKE – gi deg større brystvolum, ønsker du dette bør du vurdere implantat i tillegg.

175d2629230e54ca50eace4de5a72fbd

Kirurgiske teknikker

Det finnes mange ulike kirurgiske teknikker for å utføre et BRYSTLØFT. Grad av løshet, og hvor mye brystvorten må forflyttes er avgjørende for hvilken teknikk som benyttes. Det mest vanlige for å oppnå en rundere brystfasong er arr omkring brystvorten og sentralt under brystvorten, samt evt en arrlinje i furen under brystet. Formingen av brystet skapes ved nøyaktig teknikk og søm av kjertelvevet inne i brystet slik at alt det opprinnelige volumet bevares.

Brystpotese

Ved ønske om et fyldigere bryst i tillegg til forandring av form på brystet, kan man legge inn BRYSTPROTESE i tillegg til å utføre et BRYSTLØFT. Ofte kan dette utføres i samme operasjon. I noen tilfeller der kjertelvevet er fast skjer forflytting av brystvorten, eller brystvorten er stor eller brystprotesen som er ønsket stor, anbefaler vi at inngrepet deles opp i 2 operasjoner.

Ved bruk av VECTRA 3D MASKINEN kan vi på Akademiklinikken framstille en animasjon av operasjonsresultatet etter BRYSTLØFT MED ELLER UTEN PROTESE. Dette vil kunne gi deg en unik mulighet til å se fasong og volumendringen du kan oppnå. Samt også gi deg et bedre inntrykk av hvordan resultatet vil kunne se ut om du ønsker brystforstørrelse i tillegg, med en BRYSTPROTESE.

Ved en KONSULTASJON hos en av våre kirurger på Akademiklinikken, vil du få en grundig vurdering av dine ønsker og behov ved et brystløft. Ditt brystvev vurderes med hensyn på løshet, kjertelvev og volum. Ønsker du økt fylde og volum vil vi tilpasse en protese ut ifra dine brystmål.

Mulige komplikasjoner

Før operasjonen, gir vi deg råd som du bør følge for at risiko for komplikasjoner etter operasjon skal være minst mulig. RØYKING OG SNUSING gir sammentrekninger i blodkar og medfører redusert oksygentilførsel til det nyopererte området. Dette skaper grobunn for bakterier og i verste fall øker det også risiko for dårlig sårtilheling. Vi er derfor svært opptatt av at du skal unngå nikotin før og etter en operasjon. Ideelt bør du være uten røyk 4 uker før og 4 uker etter en operasjon.

Blødning

Ved et hvert kirurgisk inngrep er det en liten risiko for at det kan oppstå blødninger etterpå. Skulle du oppleve at du får hevelse med betydelig sideforskjell og sprengfølelse i et bryst, kan det være tegn på blødning. Ved at du tar kontakt vil kirurgen da bedømme om såret bør åpnes slik at blodet kan tømmes ut.

Infeksjon

Vi benytter antibiotika før og under operasjonen for at du skal være best mulig beskyttet mot infeksjon. Dette kan allikevel oppstå, selv om det skjer sjelden. Får du varmeøkning, smerter, rødme , feber eller puss sekresjon fra et bryst ber vi deg ta kontakt for vurdering.

Kapseldannelse ved brystproteser

Om du får innlagt brystproteser ved operasjonen er det en liten risiko for KAPSELDANNELSE. Dette er en tilstand som ikke er farlig, men der kroppens hinne omkring protesen er fortykket. Kapsling av brystprotesen har ulike graderinger, fra den som knapt føles som et litt fastere bryst, til en hard kapsel som kan gi betydelig fasthet og smerter i brystet. Risikoen for kapsling av protesen er på cirka 2 prosent.

Hos Akademikliniken tilbyr vi en unik tyrgghetsgaranti. Les mer her

Amming etter brystløft

Etter at man har utført et brystløft, er det ikke sannsynlig at man kan amme etterpå.

Hva skjer på operasjonsdagen?

På operasjonsdagen møter du til avtalt tid fastende. Du vil få tildelt et pasientværelse samt hilse på det øvrige personalet på operasjonsstuen og oppvåkningsavdelingen. Du møter kirurgen planlegging og opptegning, før du følges inn på operasjonsstuen. Der vil du bli mottatt av sykepleier som sørger for at du vaskes sterilt. Anestesipersonell sørger for at du får narkose og passer på deg under hele operasjonen. I tillegg til dette benyttes alltid lokalbedøvelse i operasjonsområdet, slik at smertelindringen etter inngrepet er så god som mulig.

Etter operasjonen

Etter operasjonen vil du våkne på ditt pasientværelse. Sykepleiere på oppvåkningsavdelingen sørger for at du har det bra og gir deg smertelindring etter behov. Du har da fått på en sportsbh som vi tilpasser på operasjonsstuen, denne benyttes den første perioden etter operasjonen.

Når du er våken får du etter hvert også et måltid mat. Du får grundig informasjon både muntlig og skriftlig om hvordan du skal forholde deg den første tiden etter operasjonen. Kontroll avtales første gang 1 uke etter operasjonen

Gode råd etter operasjonen

Bruk av BH

Etter operasjonen gir vi deg råd om å bruke sportsbh som du har fått hos oss de første 6 ukene. Deretter kan gå over til å bruke annen BH. Du bør fortsatt benytte BH som gir god støtte til hvert bryst. Unngå Bh med bøyle de første 6 mnd fordi denne vil kunne gnage på arr og gi mer skjemmende arr.
Har du fått implantat skal du unngå å bruke push-up BH. Dette kan gi forflytning av implantatene og skade brystets form.

Trening

Ved trening bør du benytte en sportsBH som gir svært god støtte til brystene dine.

Vekt

Etter at du har utført en brystoperasjon er det absolutt mest gunstig at du holder så stabil vekt som mulig. Store vektforandringer vil kunne påvirke brystene dine, og gi et dårligere kosmetisk resultat.

Svangerskap

Et svangerskap vil medføre store hormonelle og vektmessige forandringer. Dette er naturlige forandringer, og hver kvinne påvirkes ulikt. Hos noen påvirkes brystene i liten grad, mens andre kan oppleve mer løshet og heng etter gjennomført svangerskap. Ved behov for justeringer etter svangerskap vurderer vi gjerne det. Det er imidlertid endringer som ikke dekkes av garantier da disse er naturlige og uavhengige av operasjonen, men skyldes endringene kroppen gjennomgår i en slik fase.

Vi tilbyr brystløft i Oslo.

Se priser for brystløft >