Hudplastikk – fjerner overflødig hud på kroppen

Hva er hudplastikk?

Hudplastikk er felles betegnelse for kirurgiske inngrep som fjerner underliggende fett og overflødig hud på for eksempel mage, armer, lår eller rumpe.
Når man går kraftig ned i vekt, kan man få et påtagelig hudoverskudd. Dette kommer ofte i form av løs og slapp hud som henger uten form eller fylde. Man kan også kjenne seg belastet gjennom mindre påtagelige estetiske avvik, som blir vanskelig å skjule med bekledning.

For å korrigere denne typen problemer kan vi tilby en rekke ulike inngrep, slik som for eksempel brystoperasjoner, fettsuging, bukplastikk, samt lår- og armplastikk.

 

Hudplastikk hjelper mot

Løs hud etter kraftig vektreduksjon

Overflødig hud på magen etter svangerskap eller vekttap

Fukt mellom hudfolder

Overflødig hud på bryst

Løs hud på overarmene

Løs hud på lårene

 

Hudplastikk egner seg

 • for deg som plages av overflødig hud etter vektap
 • for deg som har oppnådd mål for vektreduksjon
 • for deg som ønsker å stramme og løfte områder som f. eks mage og bryst
 • for deg som har mindre elastisitet i huden som f. eks på halsen

Hvor lenge varer effekten av hudplastikk?

Effekten av hudplastikk varer livet ut. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen men gir den bedre forutsetninger. Kroppen vil uansett påvirkes av livsstil og arvelige faktorer. Store vektsvingninger igjen kan føre til overflødig hud.

Hvordan fjernes overflødig hud?

Operasjonen skjer under narkose og kan ta 2-3 timer avhengig av område og omfang av operasjonen. For å kunne strekke huden må den først løsnes, for den strammes og overflødig hud fjernes. Snittes blir ofte lagt i et område som er lite synlig som for eksempel bak undertøy, i naturlige folder eller inn mot kroppen.

 

Kan hudplastikk kombineres med andre inngrep?

Dette inngrepet er ofte gjennomført i kombinasjon med andre inngrep som for eksempel brystløft, overarmspalstikk, bukplastikk og fettsuging. Hvilken kombinasjonsinngrep som kan være aktuelt prater du med din kirurg om under konsultasjon.

Pasient deler sin erfaring etter bukplastikk:

– Livet er helt annerledes

«Tok stor bukplastikk i juni. 4 graviditeter og 50 kilo vektnedgang, resulterte i at magen ikke så ut i måneskinn! Søkte først på Aleris, men fikk da avslag på henvisningen fordi bmi var på 28 (tror jeg), og de krever en bmi på 27. Hadde en drøm om å få utført denne operasjonen i sommer- og ble så lei meg da jeg ble så kategorisk avslått uten at jeg ble kalt inn til konsultasjon engang... Sjekket da en gang til på Fritt sykehusvalg - og der dukket Akademiklinikken opp... Med kun en ukes ventetid til både konsultasjon og operasjon. Jeg ringte, snakket med en superhyggelig dame- og ble satt opp til konsultasjon uken etter. Selve konsultasjonen var litt rask- men veldig profesjonell og fin... Og jeg ble godkjent for operasjon med en gang! Uken etter skulle jeg opereres, og fikk ett rent og fint lite rom helt for meg selv....og lå der og ventet. Husker ikke stort mer før jeg våknet opp... Med paddeflat mage! Oh- lykke!. To kilo løshud ble fjernet, og navlen er sydd innvendig (sånn at jeg ikke har arr rundt navlen) ... Og er utrolig fin! Arret fra hofte til hofte er langt, men smalt og fint. Magen min ser helt naturlig ut- og passer perfekt til min kropp. Snittet er lagt så langt nede, at det skjules godt med undertøy. Altså ingen synlige arr, og jeg tror ingen kan se at jeg er operert. Fikk ikke noe blødninger, betennelser el (hadde jo lest mye på forhånd om andres erfaringer, og var redd for det), men alt gikk på skinner. Resultatet er en perfekt, flat mage- og livet er helt annerledes. At Bjørn har klart å få ett så bra resultat av ett så dårlig utgangspunkt - er intet mindre enn magisk! Jeg er så vannvittig glad og fornøyd, og ville valgt Akademiklinikken igjen dersom jeg trenger flere operasjoner. Kort ventetid, fine lokaler, hyggelige folk, super kirurg og dritbra resultat!» 

Fra legelisten.no

Overflødig hud på magen etter svangerskap eller vekttap

Ved graviditet, vektsvingninger og med alderen mister huden sin elastisitet. Når man går ned i vekt vil man kunne oppleve at man får noe overflødig hud. Dette har sin naturlige forklaring i at man blir mindre, og at huden ikke klarer å trekke seg sammen i samme grad. Huden har en viss evne til å trekke seg sammen, slik mange kvinner kan oppleve etter en graviditet. Hvor mye hud som trekker seg sammen, er avhengig av både vektsvingningen og hudens alder og elastisitet.Overflødig hud kan verken slankes eller trenes bort, den må rett og slett klippes bort. Den eneste løsningen er en liten bukplastikk eller full bukplastikk, avhengig av området på huden som skal fjernes og om magemusklene trenger å sys sammen.

Fukt mellom hudfolder

Store mengder med overflødig hud på magen eller tunge og hengende bryster kan føre til fysiske plager som dårlig lukt, fukt i hudfolder, gnagsår, utslett og soppinfeksjoner. Hud som gnisser mot hud, kan forårsake hudirritasjon og sår. Dette er et svært vanlig problem etter keisersnitt og store vekttap, der arret ofte henger fast mot underlaget.

Overflødig hud på bryst

Overflødig hud på bryster gir bryster med hengende form, noe som gir plager som sår og svetteproblemer i brystfolden. Ofte kombineres oppstramming av hud i området med et brystløft.

Hva er armplastikk?

Armplastikk eller overarmsplastikk er et kirurgisk inngrep hvor man fjerner overflødig hud og underhudsfett på overarmene. Overflødig hud kan forekomme som en del av aldringsprosessen eller som resultat av større vekttap. På en del yngre personer kan man utføre en fettsuging av en kraftig overarm uten at man trenger å gjøre noen kirurgisk hudstrekking.

Overarmsplastikk gjennomføres enten med lokalbedøvelse og overfladisk virkende sovemiddel eller i full narkose, avhengig av omfanget av fettsugingen og hvor mye hud som må fjernes. For å kunne stramme huden på overarmen legges snittet på overarmens innside, slik at de er minst synlige når armene henger ned langs siden. Vanligvis går snittet fra armhulen og nesten ned til albuen, avhengig av hvor mye hud som må fjernes. Da arret i tillegg går på tvers av hudens naturlige retning kan det forårsake mer synlige eller kraftigere arr enn etter andre operasjoner.

De fleste har også et heng og overskudd i huden. Derfor må man gjøre et snitt på innsiden av armen og fjerne overflødig hud, dette inngrepet kalles vanligvis for innerarmplastikk. Hudens elastisitet skiller seg på ulike kroppsdeler, noe som innebærer at forutsetningene for kun en fettsuging avtar med tiden. Innerarmene har dårligere forutsetninger enn for eksempel leggene, derav kan det være behov for både hudstramming og fettsuging i dette området.

 

Hva er lårplastikk?

Lårplastikk er et kirurgisk inngrep hvor man fjerner overflødig hud og underhudsfett på lårene. På en del yngre personer kan man utføre en fettsuging av et kraftig lår uten at man trenger å gjøre noen kirurgisk hudstrekking.

Lårplastikk gjennomføres i full narkose. Før huden strekkes utføres det en fortynning av fettvevet slik at huden strammes maksimalt, deretter blir overflødig hud klippet av og snittet sys sammen. I noen tilfeller er det hensiktsmessig å kombinere inngrepet med fettsuging for å oppnå best mulig resultat. Under en uforpliktende konsultasjon vil du sammen med kirurgen gå gjennom mulige kombinasjoner og få kirurgens anbefalinger med utgangspunkt i din kropp og dine ønsker.

Vanligvis går snittet på innsiden av låret. I noen tilfeller kan det være tilstrekkelig med et arr i lysken, alt avhengig av omfang og hvor mye hud som skal fjernes.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før- og etterbilder – hudplastikk

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen  se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinatoren– din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer om forberedelsene

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer om operasjonsdagen

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i ansiktet de første døgnene etter operasjonen.

Les mer om tiden etter operasjon

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hvor mye koster hudplastikk?

Pris på panneløft eller øyenbrynsløft er avhengig av flere faktorer som inngrepets omfang og man blir enig om å utføre andre inngrep i tillegg, altså et kombinasjonsinngrep.

Vi anbefaler at du kommer til en uforpliktende konsultasjon, hvor kirurgen anbefaler inngrep og omfang tilpasset akkurat ditt behov og dine ønsker.

Vi utfører hudplastikk kun i Oslo

 

Hva koster hudplastikk?

 

Konsultasjon fra 625,-
Online konsultasjon fra 625,-
Second opinion fra 1 875,-

 

Øyelokkplastikk fra 22 400,-
Munnvikplastikk fra 25 950,-
Halsplastikk fra 46 000,-
Mageplastikk (bukplastikk) fra 46 000,-
Brystløft fra 49 500,-
Armplastikk fra 49 560,-
Lårplastikk fra 49 560,-
Ryggløft (Bra -lift) fra 53 100,-

 

Bestill time   


   


   

   


   
   

   

  Innhold godkjent av Bjørn Tvedt

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/