Gynekomasti

prp-behandling

Noen menn opplever at et eller begge bryst vokser i størrelse, såkalt gynekomasti. Mange menn opplever dette som sjenerende og plagsomt. Årsakene til store bryst hos menn (gynekomasti) kan være:

 • Unormal vekst i brystkjertlene under puberteten
 • Hormonbehandling
 • Fettansamlinger i brystregionen

Akademikliniken har dyktige plastikkirurger som kan hjelpe deg med å redusere størrelsen på brystene, uansett årsak. I enkelte tilfeller kan det være nødvendig med ekstra medisinske undersøkelser for å kontrollere hormonbalansen før man kan foreta en operasjon.

Din trygghet er viktig for oss, derfor tar vi alltid en konsultasjon før vi starter behandlingen. Her vil du treffe en av våre erfarne plastikkirurger som vil ta en grundig undersøkelse av brystene dine for å finne ut hvilken operasjon som passer best for deg. Pris for konsultasjon med kirurg er 500 kr.

Ta kontakt med oss i dag for å bestille en uforpliktende konsultasjon.

Vi tilbyr gynekomasti i Oslo.

BESTILL KONSULTASJON

 

Usikker på hva du vil booke? Kontakt oss

Vi svarer innen kort tid. Hvis du allerede vet hvilken behandling du ønsker, går du til webbooking for å bestille konsultasjon.


  Hva skjer før en gynekomastioperasjon?

  Den første gangen du besøker oss, får du treffe en av våre erfarne plastikkirurger som lytter til dine ønsker, går gjennom operasjonen og svarer på dine spørsmål. Du får blant annet informasjon om hvilke områder som kommer til å forbedres med et inngrep, hva det kan koste og hvor lang ventetid det er.

  Du må også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, eventuelle tidligere sykdommer og operasjoner. Vi prater også om dine forventninger.

  Hvis du velger å gå videre, bestiller vi en operasjonstid. Av og til anbefaler vi at du gjennomfører en mammografiundersøkelse. Det er fint om du forbereder deg før operasjonen ved å lese informasjonen du har fått om hva som gjelder før, under og etter operasjonen. Vi er alltid tilgjengelige for å svare på dine spørsmål.

  Hvordan foregår en operasjon av gynekomasti?

  Avhengig av inngrepets omfang, utfører vi operasjonen enten med lokalbedøvelse eller med lett narkose. Hvis man kun trenger å gjøre en fettsugning, gjør vi enten et snitt i brystvortekanten, eller nedenfor brystet. Hvis det finnes et overskudd av brystkjertler, skjærer man i stedet løs kjertelvevet fra undersiden av selve vorten.

  Hva skjer etter en gynekomastioperasjon?

  Dette er forholdsvis små inngrep, og de fleste pasientene kan dra hjem samme dag. Vi legger en trykkbandasje på området for å hindre etterblødninger og hevelser. Vanligvis fjerner vi stingene etter 1-2 uker: Allerede da kan man se hvordan brystområdet har sunket ned, og antatt en mer mannlig form.

  Det drøyer likevel flere måneder innen huden har tilpasset seg. Det er uvanlig at det er behov for noen hudfjerning når det gjelder brystkjertelforminskning på menn. På denne måten kan vi unngå andre arrdannelser enn det lille arret som ligger i kanten av brystvorten.

  Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter og holder det gående med rolige spaserturer.

  Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

  Etterbehandling og kombinasjonsinngrep

  Om og hvilken form for kombinasjonsinngrep du kan gjøre, avklares ved den uforpliktende konsultasjonen, eller ved en anledning nærmere operasjonen sammen med din plastikkirurg.

  For at du skal kunne få et bra resultat på lang sikt, er det viktig at du pleier huden din regelmessig. På Akademiklinikens hudsenter kan du bestille tid hos kompetente hudpleieterapeuter. Det finnes også en egen hudpleieserie fra Akademiklinikken som har blitt utviklet i løpet av flere års forskning.

  Hva koster en gynekomastioperasjon?

  Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du kan lese mer om priser for ulike operasjoner og behandlinger under hver klinikk.

  Se priser for gynekomasti >

  Innhold godkjent av: Mette Haga