Gynekomasti – brystreduksjon for menn

Før operasjonen

Etter operasjonen

Hva er gynekomasti?

Når menn eller gutter opplever at et eller begge brystene vokser i størrelse kalles det gynekomasti. Gynekomasti må ikke forveksles med hud-og fettoverskudd på bryst.

 

Hva er årsaken til gynekomasti?

Mange menn opplever forstørret brystparti som sjenerende og plagsomt. Årsakene til store bryst hos menn kan være:

 • unormal vekst i brystkjertlene under puberteten
 • hormonbehandling
 • fettansamlinger i brystregionen

Hvordan foregår brystreduksjon hos menn med gynekomasti?

Avhengig av inngrepets omfang utfører vi operasjonen enten med lokalbedøvelse eller med lett narkose. Hvis du kun trenger å gjøre en fettsuging, gjør vi enten et snitt i brystvortekanten, eller nedenfor brystet. Hvis det finnes et overskudd av brystkjertler, skjærer man i stedet løs kjertelvevet fra undersiden av selve vorten.

Vi har dyktige plastikkirurger som kan hjelpe deg med å redusere størrelsen på brystene, uansett årsak. I enkelte tilfeller kan det være nødvendig med ekstra medisinske undersøkelser for å kontrollere hormonbalansen før man kan foreta en operasjon.

Vi tilbyr behandling for gynekomasti i Oslo.

 

Kan behandling for gynekomasti kombineres med andre inngrep?

Gynekomasti operasjon kan kombineres med andre inngrep som for eksempel full bukplastikk, fettsuging, High Definition Lipo og behandling hudoverskudd. Hvilken form av kombinasjonsinngrep du kan gjøre eller har behov for, prater du om med din kirurg under en uforpliktende konsultasjon.

Hva skjer etter en gynekomastioperasjon?

Dette er forholdsvis et lite inngrep, og de fleste kan dra hjem samme dag. Vi legger en trykkbandasje på området for å hindre etterblødninger og hevelser. Vanligvis fjerner vi stingene etter 1-2 uker: Allerede da kan man se hvordan brystområdet har sunket ned, og antatt en mer mannlig form.

Det tar flere måneder for huden å tilpasse seg den nye formen. Det er generelt ikke behov for å fjerne hud vedbrystkjertelforminskning på menn. På denne måten kan vi unngå andre arrdannelser enn det lille arret som ligger i kanten av brystvorten.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter og holder det gående med rolige spaserturer.

 

Etterbehandling 

For at du skal kunne få et bra resultat på lang sikt, er det viktig at du pleier huden din regelmessig. På Akademiklinikens hudsenter kan du bestille tid hos kompetente hudpleieterapeuter. Det finnes også en egen hudpleieserie fra Akademiklinikken som har blitt utviklet i løpet av flere års forskning.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Under konsultasjonen får du en grundig samtale og undersøkelse hos kirurg. Dine ønsker og behov for proteseskift og kvaliteten av brystvevet vil bli vurdert før kirurgen anbefaler behandlingen. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hva du kan forvente av resultater.

 

Før- og etterbilder – gynekomasti

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer om forberedelsene

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer om operasjonsdagen

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i ansiktet de første døgnene etter operasjonen.

Les mer om tiden etter operasjon

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

 

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

 

Hva koster gynekomasti?

 

Konsultasjon (brystreduksjon hos menn ved gynekomasti) fra 625,-
Online konsultasjon fra 625,-
Second opinion (operasjon ved gynekomasti utført på annen klinikk) fra 1 875,-

 

Gynekomasti fra 35 000,-

 

 

 

 

Vi tilbyr behandling for gynekomasti i Oslo . Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av inngrepet og om det er et kombinasjonsinngrep. 

    


   


   

   


   
   

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/