Forskjellen på fysisk og kjemisk solkrem

Hud, Hudpleieprodukter

hvorfor bør man bruke solkrem i ansiktet

Solen kan være en fantastisk energikilde, men den kan også forårsake skader på huden vår som vi ikke alltid er klar over. I tillegg til uttørking og aldring av huden, kan solen også gi pigmentering og overproduksjon av talg, noe som kan føre til betennelsesprosesser. Derfor er det viktig å avslutte hudpleierutinen med en solkrem.

Hva er forskjellen på fysiske og kjemiske solkremer?

Det er to hovedtyper solkrem: fysisk og kjemisk. De fysiske solfiltrene, som inneholder mineraler som titan eller sinkoksid, fungerer ved å skape en fysisk barriere på huden som reflekterer bort solens stråler. På den annen side mangler kjemiske solkremer denne fysiske barrieren og virker i stedet ved å absorbere solens skadelige stråler og omdanne dem til varme. Pasienter med inflammatoriske tilstander, som rosacea og hyperpigmentering, bør alltid bruke fysisk beskyttelse.

Hvilken solkrem bør du velge?

På Akademikliniken har vi et bredt utvalg av solkrem for ansikt, både med fysisk og kjemisk opprinnelse. ZO Skin Health tilbyr både fysiske og kjemiske solbeskyttelsesprodukter. For de som foretrekker fysisk beskyttelse finnes det produkter som Sunscreen+Primer, Sheer Fluid, Broad-Spectrum og Sunscreen+Powder. For de som foretrekker kjemisk beskyttelse, finnes det alternativer som Smart Tone, Gel Sunscreen og Daily Sheer.

For effektiv og praktisk solbeskyttelse anbefaler vi Akademikliniken SkinCare Day Maximal Sense med SPF50. Denne mykgjørende solkremen har også anti-aldringsegenskaper og gir høy UV-beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Perfekt for alle som tilbringer mye tid utendørs. Akademikliniken SkinCare får du tak i på alle våre klinikker i Norden.

Vi har også solbeskyttelse med farge fra ColoreScience, som er en favoritt blandt våre kunder. Solkremene kommer en rekke teksturer og fargenyanser for å best matche din hudtone. ColoreScience er spesielt laget for deg med problemhud som acne, rødhet og pigmentering, er ikke komedogenisk, har faktor 50 og har en lett og fin konsistens. Alle solkremene fra ColoreScience er fysiske.

Trenger du hjelp til å finne en solkrem som passer for din hud? Våre kosmetiske sykepleiere har lang erfaring og bred kompetanse på hud, og kan hjelpe deg å sette opp en hudpleierutine med tilpasset solkrem. Kom innom en av våre klinikker i Oslo, Bergen eller Stavanger slik at vi kan hjelpe deg!