Slik blir arrene etter et brystløft

Bryst, Plastikkirurgi

Før du bestemmer deg for å gjøre et brystløft er det viktig å vite hva du kan forvente deg av resultat.

For mange kvinner handler ønsket om et brystløft om å gjenopprette brystets ungdommelige utseende. Etter graviditet og amming, etter vekttap eller med tidens generelle aldring, mister brystet ofte sin fasthet, fylde og elastisitet.

Når man vurderer et brystløft, er det imidlertid viktig å ha realistiske forventninger, spesielt når det kommer til arrdannelse. Avhengig av omfanget av løftet vil teknikken kirurgen anvender – og dermed arrene du sitter igjen med, variere.

Hvordan blir arrene etter et brystløft?

Vanligvis vil man med et brystløft lage et såkalt ankerformet snitt. Her legger kirurgen snittet fra brystvorten ned til nedre del av brystet og i et bueformet snitt under brystfolden. Etter dette fjernes overflødig hud, og brystvorten og det brune området rundt brystvorten, areola, flyttes lenger opp i brystet.

Til en forundersøkelse hos en av våre kirurger vil du bli veiledet i om du trenger et stort løft eller kan nøye deg med et lite løft for å oppnå de resultatene du ønsker deg.

Under konsultasjon ønsker du og kirurgen å avdekke dine forventninger og finne svar på hva som er kirurgisk mulig. Din opprinnelige bryststørrelse og brystplassering vil ha innvirkning på hvordan ditt fremtidige bryst vil se ut. Sammen planlegger dere den kommende operasjonen.

Les om brystløft her