Martina, 42 år - Plastisk kirurgi

Dette er en stor operasjon og det er helt vanlig å være engstelig for det – det var jeg også selv. Men jeg angrer ikke et sekund.

Etter å ha født tre barn og forgjeves prøvd å trene seg tilbake til magen hun hadde før fødselen, valgte Martina å ta en bukplastikk på Akademiklinikken.

Martina hadde allerede hatt konsultasjon på en annen klinikk før hun kom til Akademiklinikken. Men den gangen var hun blitt usikker og valgte å sette avgjørelsen på vent en stund. Etter konsultasjonen på Akademiklinikken noen måneder senere, var følelsen en annen.

«Jeg fikk mye tillit til Dr. Paolo Montemurro fordi han også fortalte meg hva som ville kreves av meg. Det føltes som ærlig og kompetent behandling helt fra begynnelsen.»

For Martina føles det viktig å snakke om operasjonen fordi det er en kvinnesak for henne. Hun opplever at kvinnehelsetjenesten, spesielt etter svangerskap og fødsel, både blir neglisjert og nedprioritert.

«Selvfølgelig spiller estetikk en stor rolle. Men det handler også om å kunne ha en stabil og sterk stamme. Det burde være en selvfølge.»

Ett år etter operasjonen opplever Martina en helt annen livskvalitet. Hun føler seg sterkere, har ikke lenger smerter i korsryggen og føler seg friere.

«Det har vært viktig for meg å kunne velge hvordan jeg vil se ut. Å kunne bruke en jakke på jobb eller som nå, for første gang på åtte år: en bikini på stranden.»

Det tar tid å restituere kroppen etter en mageplastikk, og Martina nekter ikke for at den første perioden var både utfordrende og litt vanskelig. Men samtidig kunne hun kjenne styrken komme tilbake mer og mer for hver dag som gikk.

– Dette er en stor operasjon. Og det er vanlig å være bekymret for det – jeg var det selv. Men jeg angrer ikke et sekund.»

Følg Martinas reise i fire deler