Operasjonsteknikken vår er anerkjent i verden

silikonpupper

AK – metoden er den første matematiske operasjonsteknikken som gjennom målinger av brystets anatomi og analyser av brystets vev, kjertler og hudens elastisitet regner ut den riktige plasseringen av implantatet som resulterer i ønsket resultat og et naturlig utseende. Utregningene hjelper også til å finne det optimale implantatet hva gjelder form, størrelse, dimensjoner og viskositet (hardhet – hvor mykt eller hardt implantat man burde bruke). AK-metoden sikrer riktig plassering av best egnet implantat for mest naturlig utseende hvor snittet blir skjult i brystfolden, nøyaktig i underkanten av det nye implantatet hvor det vil være minst synlig.

Allerede i 2002 utførte Per Hedén inngrep med den nye metoden, og siden har leger fra hele verden reist til Akademikliniken for å lære seg denne teknikken. Dette er en teknikk som gir kortere operasjonstid, minimalt med komplikasjoner og reoperasjoner og resultatet blir som planlagt.

To fundamentale observasjoner ble gjort på midten av 90-tallet:

  • en korrekt utført brystforstørrelse løfter brystvorten
  • man kan dra en rett linje fra brystvortens forhøyde posisjon til brystbenet (sternum), NS-linjen.

Det er brystets kurve (også kalt projeksjon) som løfter brystvorten lengre opp. Det beste resultatet oppnås når halve implantatet plasseres over brystvorten og halve under, altså bortimot en fordeling på 50/50.

Studier av flere hundre pasienter viste at brystvortens nye plassering kunne simuleres ved å løfte armene opp i en 45 graders vinkel (hendene på hodet).

Hvordan beregnes ideell plassering av implantatet

Kirurgen velger et implantat bestemt med utgangspunkt i den ønskede brystbredden minus tykkelsen på brystvevet. For at implantatet ligger stabilt er det viktig at man velger et implantat som passer til kroppens anatomi. Plasseringen av implantatet beregnes med utgangspunkt i hvor høyt man forventer å løfte brystvorten (måles når pasienten står med hendene på bakhodet). Deretter måler man opp halve høyden av implantatet, hvor snittet plasseres i med utgangspunkt i kurven implantatet har i nedre halvdel og tykkelsen på brystvevet.

For en naturlig overgang og utseende til brystet er plasseringen av implantatet avgjørende. Nettopp derfor er AK – metoden mye brukt som metode på verdensbasis.

Hvordan påvirker hudkvaliteten implantatets plassering?

For at brystvortene skal være brystets naturlige toppunkt og huden ikke strekkes for mye er det nødvendig å vurdere hudens elastisitet og brystvevets tykkelse. Det er ikke implantatet alene som gir fylde eller volum, en viktig faktor i tillegg er tykkelsen på brystvevet. Tykkere vev vil legge til mer volum enn tynnere, og som nevnt tidligere er det fylden som avgjør hvor brystvorten legger seg. Derav må vevstykkelsen tas med i beregningen før endelig plassering av implantatet settes med brystvorten som toppunkt.

Når vi har tatt alle mål, er det på tide å gjøre den avsluttende delen i AK- metoden, nemlig å ta hensyn til hudens karakter når man markerer hvor snittet skal legges. Når retningslinjene er merket, strekkes huden ut så mye som projiseringen er beregnet til for å simulere hvordan resultatet blir med implantatet.

Etterbehandling og kombinasjonsinngrep

Det er mulig å foreta et brystløft  eller fettransplantasjon i forbindelse med en brystforstørrelse. En uforpliktende konsultasjon med kirurg vil gi deg oversikt over hvilke valg du har basert på dine ønsker, din anatomi og din hudkvalitet.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Vi anbefaler at du benytter deg av en uforpliktende konsultasjon hos oss slik at du får en pris og oversikt på akkurat det du ønsker med kroppen din som utgangspunkt.

Se priser for brystforstørrelse >