Fjern løs hud
med liten bukplastikk

Liten bukplastikk er kirurgisk inngrep som fjerner løs og hengende hud under navlen etter svangerskap, vektendringer eller som korreksjon av skjemmende arr. Samtidig utføres ofte en fortynning av fettvevet i forbindelse med oppstrammingen av mageskinnet.

For å kunne strekke huden, løsnes den mellom bikinilinja og navlen. Etter å ha løsnet huden strammes den opp og det overflødige klippes bort. I og med at man fjerner overskuddshud, kan dette også føre til at skjemmende arr og strekkmerker reduseres eller fjernes helt. Inngrepet gir et arr under bikinilinja.

Pasient forteller:

Jeg prioriterte meg selv og helsa mi

Les mer

Ekstra hud eller fett under navlen?

Ved graviditet, vektsvingninger og med alderen mister huden sin elastisitet. Når man går ned i vekt kan man oppleve at man får noe overflødig hud. Dette har sin naturlige forklaring i at man blir mindre, og at huden ikke klarer å trekke seg sammen i samme grad. Hvor mye hud som trekker seg sammen, er avhengig av både vektsvingningen og hudens alder og elastisitet.

Store mengder med overflødig hud på magen kan føre til dårlig lukt, fukt i hudfolder, soppinfeksjoner, hudirritasjon og sår da man får en tilstand hvor hud gnisser mot hud. Denne type overskuddshud kan verken slankes eller trenes bort, den eneste løsningen er å klippe den bort.

Flatere mage og smalere midje

Når man går ned i vekt vil kan man oppleve å få fettansamling sentralt på magen og over hoftene. Fettmengder i underhuden og i magen kan fjernes med slanking og/eller mosjon, i motsetning til fettansamlinger på magen og over hoftene. Dette løser vi ved å tynne ned fettlaget med fettsuging og fremme formene på midje og hofter.

I noen tilfeller kan bukplastikk kombineres med High def Lipo (siste innen moderne kroppsforming) sammen med bukplastikken. Denne kombinasjonen former figuren og resulterer ofte i en mer atletisk definert kropp.
Er det et stort hudoverskudd i mageregionen kan det være behov for et vertikalt snitt i tillegg (T-snitt) for å stramme huden tilstrekkelig i mageregionen. Det kan være behov for å utføre en Bodylift dersom du har et større hudoverskudd etter vekttap.

Andre inngrep som kan kombineres med bukplastikk er blant annet fettsuging, brystkirurgi, armplastikk. Omfang og varighet bedømmes under konsultasjon med plastikkirurgen, da våre plastikkirurger tar utgangspunkt i fysiologien og forutsetningene til den enkelte pasient..

Skjemmende arr etter keisernitt?

Har du arr fra keisersnitt, kan man ta utgangspunkt i dette arret når man gjør bukplastikken. I mange tilfeller kan man fjerne arret helt slik at du fortsatt har kun ett arr og ikke flere i samme område. I de aller fleste tilfeller vil dette gå greit, litt avhengig av hvor lavt arret ligger og hvor mye hudoverskudd man har. Vi diskuterer gjerne dette med deg under konsultasjonen.

Vanligvis legges snittet ved mageplastikk i bikinilinja, slik at arret kommer under truse/bikinikanten. Bredden på snittet er ofte bredden mellom lyskene, da det gir penest resultat når man strammer huden.

Hvordan fjernes strekkmerker med bukplastikk?

Det finnes ingen veldokumentert metode for å fjerne strekkmerker, men ved en bukplastikk strammer og fjerner man overflødig hud som også har redusert elastisitet. Hvor mye av strekkmerkene som fjernes er avhengig av størrelsen på hudlappen som klippes bort. Man kan med størst sikkerhet si at du strekkmerkene du har under navlen idag blir redusert.

Vi diskuterer gjerne dette med deg under konsultasjonen, hvor vi tar utgangspunkt i kroppen din og dens forutsetninger.

Høyeste BMI ved bukplastikk?

Det er viktig å merke seg at verken bukplastikk eller fettsuging er slankemetoder og erstatter ikke mosjon eller sunt kosthold. Fett i magen kan kun fjernes ved mosjon og sunt kosthold. Overflødig hud som forblir etter vekttapet, kan fjernes med bukplastikk.

Inngrepet er best egnet for de med BMI under 28, og det er en fordel å ha stabil vekt.  Store vektsvingninger i etterkant av en bukplastikk kan ha en negativ effekt på resultatet, og derfor anbefaler vi at du utsetter inngrepet til etter du er ferdig med svangerskap og eventuell vektendring.

 

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Bukplastikk – før og etter bilder

Under konsultasjonen har du mulighet til å se før- og etterbilder fra andre som har blitt operert hos oss. Det gir deg både muligheten til å se håndtverket til kirurgen og forskjellen det planlagte inngrepet faktisk kan gjøre.

Viktige kriterier for bukplastikk

Vi går gjennom din generelle helsetilstand og måler BMI-verdien din da den ikke bør være over 28. Pasienter med betydelig overvekt må slanke seg før en slik operasjon kan gjennomføres. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner og gir også dårligere resultat.

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Bukplastikk er et stort inngrep og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter og følelsen av hevelse, ømhet i magen og nedsatt følelse i bukhulen de første døgnene etter operasjonen.

Les mer

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er kompresjonsplagg og en overnatting med mat og nødvendig hjelp og observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon av arret eller fettsuging vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hva koster bukplastikk?

 

 

Konsultasjon 625,-
Online konsultasjon 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) 1 875,-

 

Liten bukplastikk fra 46 000,-
Full bukplastikk inkl. overnatting fra 85 000-
Circumferent bukplastikk med fettsuging inkl. overnatting fra 141 600,-

 

 

Bestill time

 

Bukplastikk utføres kun i Oslo. Pris på bukplastikk er avhengig av flere faktorer som inngrepets omfang og man blir enig om å utføre andre inngrep i tillegg, altså et kombinasjonsinngrep.

    


   


   

   


   
   

   

  Innhold godkjent av: Bjørn Tvedt

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/