Ta bort heng og overskudd på overarmene med armplastikk

Armplastikk er et inngrep hvor man går inn å fjerner overflødig hud og underhudsfett på armene. Det finnes flere grunner til at det danner seg underhudsfett og overflødig hud på armene:

  • Etter vektreduksjon
  • Etter svangerskap
  • Alder

På en del yngre kvinner kan man utføre en fettsuging av en kraftig overarm uten at man trenger å gjøre noen kirurgisk hudstrekking. Men de fleste pasienter som ber om hjelp med dette problemet, har også et heng og overskudd i huden. Derfor må man gjøre et snitt på innsiden av armen og fjerne overflødig hud. Dette inngrepet kalles vanligvis for innerarmplastikk.

Akademikliniken har dyktige plastikkirurger som har lang erfaring med armplastikk, slik at du kan føle deg trygg i vår hender. Din trygghet er viktig for oss, derfor tar vi alltid en konsultasjon før en operasjon. Her vil vi fortelle deg om operasjonen og svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Ta kontakt med oss for en utforpliktende konsultasjon.

 

WEBBOOKING

 

Hva skjer før en armplastikk?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende. Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.

På konsultasjonen møter du en plastisk kirurg som lytter til dine ønsker, går gjennom selve behandlingen og svarer på dine spørsmål. Ved besøket får du også informasjon om hva inngrepet kan koste og eventuelt ventetid. Det blir god anledning til å stille spørsmål.

Hvis du velger å gå videre, bestiller vi en operasjonstid og en tid for konsultasjon hos en av våre plastiske kirurger.

Er det noe du er usikker på? Vi er alltid tilgjengelige og hjelper deg gjerne, ta kontakt med oss her.

Hvordan foregår en armplastikk?

For å frembringe en bra strekning av overskuddshud på armen må man legge et snitt på overarmens innside.

Vanligvis går arret fra armhulen og nesten ned til albuen. Lengden på arret avhenger av hvor mye hud som man må fjerne.

Inngrepet gjennomføres enten med lokalbedøvelse og overfladisk virkende sovemiddel, eller i full narkose. Det avhenger av omfanget av fettsugingen og hudfjerningen.

 

Hva skjer etter en armplastikk?

Etter operasjonen sys snittet sammen, og du får pleie på klinikken. Det er oftest nødvendig med en form for elastisk støttebandasje fra hånden og opp mot armhulen. Hvis man bare bandasjerer overarmen, blir ofte underarmen og hånden mer hoven.

De første døgnene etter operasjonen bør man tenke på å ikke ha armene hengene ned ved sidene, det kan resultere i hevelse og stikking. Det er mest praktisk å ha armene løftet opp så mye som mulig, for eksempel liggende på et par puter i sengen.

Underarm og hånd kan likevel hovne opp hos visse pasienter, men dette forsvinner vanligvis etter et par dager etter operasjonen. Etter operasjonen er det viktig at du spenner muskulaturen i underarmen gjennom å strekke og bøye fingrene. På denne måten kan du redusere hevelsen.

De fleste pasientene kan gå tilbake til et stillesittende arbeid etter drøyt én uke, stingene fjernes etter cirka 14 dager. Deretter anbefaler vi tapeavlastning og eventuelt en elastisk støttebandasje opptil cirka 3-4 uker etter operasjonen. Etter cirka tre uker kan man gå tilbake til lettere fysisk aktivitet.

Hudens elastisitet skiller seg på ulike kroppsdeler. Det innebærer at forutsetningene for kun en fettsuging avtar. Innerarmene har dårligere forutsetninger enn for eksempel leggene. Derfor kan det være at man trenger en armplastikk i dette området.

Den største risikoen ved en innerarmplastikk er at arret blir mer iøyefallende enn det man forventer seg. Derfor er behandlingen av arret etter en operasjon avgjørende for å få et bra resultat. Arrene skal beskyttes med kirurgisk tape, gjerne opp til et halvår etter operasjonen. Du bør heller ikke utsette arrene for sol. Det kommer alltid til å finnes et arr på armens innside, men vanligvis blekner dette med tiden, til en liten hvit strek.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter den. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter og holder det med rolige spaserturer. Husk likevel på å bruke solkrem med høy beskyttelsesfaktor i løpet av de første seks månedene.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Hva koster en armplastikk?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av inngrepet,  og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep.

Ta kontakt med oss i dag for å få mer informasjon om priser og om operasjonen.

Se priser for armplastikk >

Innhold godkjent av: Mette Haga