Armplastikk – strammere hud på armene

Hva er armplastikk?

Armplastikk er kirurgisk inngrep hvor man  fjerner overflødig hud og underhudsfett på overarmene, som kan forekomme grunnet aldring eller som resultat av større vekttap. På en del yngre kvinner kan man utføre en fettsuging av en kraftig overarm uten at man trenger å gjøre noen kirurgisk hudstrekking. De fleste pasienter som ber om hjelp med dette problemet, har også et heng og overskudd i huden. Derfor må man gjøre et snitt på innsiden av armen og fjerne overflødig hud, dette inngrepet kalles vanligvis for innerarmplastikk. Hudens elastisitet skiller seg på ulike kroppsdeler, noe som innebærer at forutsetningene for kun en fettsuging avtar med tiden. Innerarmene har dårligere forutsetninger enn for eksempel leggene, derav kan det være behov for både hudstramming og fettsuging i dette området.

 

Hvordan foregår en armplastikk?

For å frembringe en bra strekning av overskuddshud på armen må man legge et snitt på overarmens innside, slik at de er mins synlige når armene henger rett ned langs siden. Vanligvis går arret fra armhulen og nesten ned til albuen. Lengden på arret avhenger av hvor mye hud som man må fjerne. Da arret i tillegg går på tvers av hudens naturlige retning, noe som kan forårsake mer synlige eller kraftigere arr enn etter andre operasjoner. Inngrepet gjennomføres enten med lokalbedøvelse og overfladisk virkende sovemiddel, eller i full narkose. Det avhenger av omfanget av fettsugingen og hudfjerningen.

Hva skjer etter en armplastikk?

Etter operasjonen sys snittet sammen, og du får pleie på klinikken. Det er oftest nødvendig med en form for elastisk støttebandasje fra hånden og opp mot armhulen. Hvis man bare bandasjerer overarmen, blir ofte underarmen og hånden mer hoven.

De første døgnene etter operasjonen bør man tenke på å ikke ha armene hengene ned ved sidene, det kan resultere i hevelse og stikking. Det er mest praktisk å ha armene løftet opp så mye som mulig, for eksempel liggende på et par puter i sengen.

Underarm og hånd kan likevel hovne opp hos visse pasienter, men dette forsvinner vanligvis etter et par dager etter operasjonen. Etter operasjonen er det viktig at du spenner muskulaturen i underarmen gjennom å strekke og bøye fingrene. På denne måten kan du redusere hevelsen.

De fleste pasientene kan gå tilbake til et stillesittende arbeid etter drøyt én uke, stingene fjernes etter cirka 14 dager. Deretter anbefaler vi tapeavlastning og eventuelt en elastisk støttebandasje opptil cirka 3-4 uker etter operasjonen. Etter cirka tre uker kan man gå tilbake til lettere fysisk aktivitet.

Arret ved en innerarmplastikk kan blir mer iøyefallende enn det man forventer seg. Derfor er behandlingen av arret etter en operasjon avgjørende for å få et bra resultat. Arrene skal beskyttes med kirurgisk tape, gjerne opp til et halvår etter operasjonen. Du bør heller ikke utsette arrene for sol. Det kommer alltid til å finnes et arr på armens innside, men vanligvis blekner dette med tiden.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter den. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter og holder det med rolige spaserturer. Husk likevel på å bruke solkrem med høy beskyttelsesfaktor i løpet av de første seks månedene.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og følger deg gjennom helereisen. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på.

Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter og følelsen av hevelse, ømhet i magen og nedsatt følelse i bukhulen de første døgnene etter operasjonen.

Les mer

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er kompresjonsplagg og en overnatting med mat og nødvendig hjelp og observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon av arret eller fettsuging vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hva koster armplastikk?

 

Konsultasjon fra 625,-
Online konsultasjon fra 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-
Øyelokkplastikk fra 22 400,-
Munnvikplastikk fra 25 950,-
Halsplastikk fra 46 000,-
Mageplastikk (bukplastikk) fra 46 000,-
Brystløft fra 49 500,-
Armplastikk fra 49 560,-
Lårplastikk fra 49 560,-
Ryggløft (Bra -lift) fra 53 100,-

 

Bestill time

 

Vi utfører hudplastikk kun i Oslo. Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep.   


   


   

   


   
   

   

  Få nyheter direkte

  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@akademikliniken.no. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/