Sprengte blodkar på ben, en skånsom behandling

Sprengte blodkar på ben er utvidede blodkar i hudens ytterste lag. Det er vanlig på ben, men forekommer også i ansikt. De synlige sprengte blodkarene kan variere i farge mellom rødaktig og blårødt. For mange kan disse sprengte blodkarene være svært sjenerende.

Akademikiniken tilbyr en svært effektiv behandling av sprengte blodkar på ben. Vi behandler sprengte blodkar på ben med en injeksjonsbehandling. Stoffet vi bruker er Aethoxysklerol. Dette stoffet får blodåreveggene til å bli klebrige og klappe sammen slik at de ødelegges.

For å oppnå et optimalt resultat, vil det være behov for å gjøre flere behandlinger.

Kan alle behandles?
Alle kan i utgangspunktet behandles med sclerosering, men følgende behandles ikke: 

  • Gravide og ammende
  • De med en hudinfeksjon i det planlagte området.
  • Ikke bruke blodfortynnende de siste 4 dagene – dette konsulteres med egen lege

 

Hva skjer før en behandling?

Hos Akademikliniken setter vi opp alle våre nye kunder til en grundig konsultasjon før alle injeksjons- og hudbehandlinger.

Vi setter av en hel time til deg hvor vi går gjennom helseinformasjon, tar bilder, gir deg grundig informasjon om de ulike behandlingsmulighetene og prisene for disse. Så setter vi opp en behandlingsplan tilpasset akkurat dine forutsetninger og ønsker.  Enkelte behandlinger kan du få utført samme dag som konsultasjonen. 

Ring oss gjerne i forkant dersom du har spørsmål. 

 

Hvordan fjernes sprengte blodkar med injeksjon?

Den vanligste behandlingen av overfladiske sprengte blodkar, består av injeksjoner med et legemiddel, aethoxysklerol. Dette middelet er vevstoksisk, får blodåreveggene til å bli klebrige og dermed klappe sammen slik at de ødelegges. Det er en skånsom behandling som utføres med mikroteknikk, det vil si ved hjelp av en svært tynn, fin nål. Det man kan oppleve, er en kortvarig svie.

Etter behandling vil det behandlede området være litt rødt og hovent og kunne klø litt. Det er forbigående, og går over i løpet av kort tid. Hvis det dreier seg om omfattende karnett, kan det være nødvendig med flere behandlinger. I blant kan det forekomme overfladiske sprengte blodkar samtidig med dypereliggende åreknuter. Da bør man korrigere åreknutene med et kirurgisk inngrep før injeksjonsbehandlingen av de sprengte blodkarene. Etter behandling skal man unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende 4 ukene, og bruke minimum solfaktor 30 hvis man reiser til varmere strøk.

Hva skjer etter en behandling?

Ved behandling med sclerosering, skal man ha med seg kompresjonsstrømper som dekker hele det behandlede området. Disse skal brukes de første 24 timene og deretter på dagtid i 14 dager. I perioden der man bruker strømper skal en ikke utføre trening/øvelser som gir stort press på venene. Karene som vi har behandlet blir mer fremtredende i begynnelsen. Først blir karet rødt, deretter blått, og deretter brunt, før det til slutt blekner bort innen 6-8 uker. Du skal unngå å sole deg de 4 kommende ukene etter behandling. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

 

Etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling. I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig. Hos Akademikliniken får du god info om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Obagi.

 

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av hvilket område som skal behandles. Du vil  få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.

Du kan lese mer om priser her.

Kan jeg få behandling på samme dag som jeg kommer til konsultasjon?

Dersom du planlegger å gjøre filler, skinbooster eller profhilo kan du fint gjøre behandling samtidig som du er til konsultasjon så lenge det er satt av tid til det. Skal du derimot gjøre medisinsk rynkebehandling eller Aquagold, må du først komme inn til en forkonsultasjon slik at vi kan ordne en delegering for legemiddelet som benyttes til deg fra vår lege. Ved denne konsultasjonen tas det bilder, du får informasjon, fyller ut et helseskjema og får snakke med en kosmetisk sykepleier som forklarer deg mer om behandlingen. Dersom du har gjort medisinsk rynkebehandling hos oss tidligere, trenger du ikke en slik forkonsultasjon.  

Hvordan kvalitetssikrer du injeksjonsbehandlingen din?  

Injeksjoner med fillers og medisinsk rynkebehandling har blitt ganske vanlige behandlinger i Norge. Medisinsk rynkebehandling er regulert og kan bare utføres av helsepersonell. Derav er det ingen krav eller regulering rundt behandling med fillers. Dermed overføres ansvaret for behandlingene over til deg som kunde.  

Vi er for strenge reguleringer i bransjen da det ansvarliggjør oss som behandlere, slik det burde. Inntil det er på plass ønsker vi å hjelpe deg med hvordan du kan sortere bort uansvarlige aktører og sikre deg selv at du får behandling hos trygge og sikre hender. For å gjøre det enklest mulig deler vi våre beste råd på hva du burde sjekke ut før du gjennomfører en injeksjonsbehandling. 

 

Vår kompetanse, din trygghet

  • Alle injeksjonsbehandlinger med filler og medisinsk rynkebehandling utføres av autoriserte og sertifiserte sykepleiere eller autoriserte og sertifiserte leger.
  • Alle hudbehandlinger utføres av hudpleiere, sykepleiere eller annet sertifisert helsepersonell.
  • På Akademikliniken benytter vi alltid høykvalitative, veldokumenterte injeksjonspreparater fra velrennomerte forhandlere
  • Akademikliniken har telefonvakt i helgene for akutte tilfeller
  • Akademikliniken er alltid tilgjengelig på dagtid om du har spørsmål
  • Akademiklinikens behandlere gir deg en personlig behandlingsanbefaling og sier nei dersom du ikke trenger behandling

 

Praktisk informasjon om injeksjonsbehandlinger

 Vi har 4 avdelinger i Norge med mer enn 20 dyktige, kosmetiske sykepleiere som jobber for å gi deg et naturlig resultat.  Du finner din nærmeste avdeling her.