Sprengte blodkar på ben, en skånsom behandling

Hva er sprengte blodkar (blodårer)?

Sprengte blodkar eller blodutredelse er utvidede blodkar i det ytterste laget i huden. Det er ganske vanlig med blodutredelse på områder i ansiktet og på ben og armer. Årsaker til sprengte blodkar kan være graviditet, arvelighet, soleksponering, hormonbehandlinger, overvekt og sykdommen rosacea. De synlige sprengte blodkarene kan variere i farge mellom rødaktig og blårødt. For mange kan disse sprengte blodkarene være svært sjenerende.

Kan man fjerne sprengte blodkar?

Akademikiniken tilbyr svært effektive behandling av sprengte blodkar med injeksjoner eller Nordlys IPL.

 

Følgende egner seg ikke for sclerosering:

 • gravide og ammende
 • de med en hudinfeksjon i det planlagte området.
 • Ikke bruke blodfortynnende de siste 4 dagene – dette konsulteres med egen lege

 

Hva skjer før en behandling?

Hos Akademikliniken setter vi opp alle våre nye kunder til en grundig konsultasjon før alle injeksjons- og hudbehandlinger.

Vi setter av en hel time til deg hvor vi går gjennom helseinformasjon, tar bilder, gir deg grundig informasjon om de ulike behandlingsmulighetene og prisene for disse. Så setter vi opp en behandlingsplan tilpasset akkurat dine forutsetninger og ønsker.  Enkelte behandlinger kan du få utført samme dag som konsultasjonen. 

Ring oss gjerne i forkant dersom du har spørsmål. 

 

Hva skjer etter en behandling?

Ved behandling med sclerosering, skal man ha med seg kompresjonsstrømper som dekker hele det behandlede området. Disse skal brukes de første 24 timene og deretter på dagtid i 14 dager. I perioden der man bruker strømper skal en ikke utføre trening/øvelser som gir stort press på venene. Karene som vi har behandlet blir mer fremtredende i begynnelsen. Først blir karet rødt, deretter blått, og deretter brunt, før det til slutt blekner bort innen 6-8 uker. Du skal unngå å sole deg de 4 kommende ukene etter behandling. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

 

Etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling. I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig. Hos Akademikliniken får du god info om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Obagi.

Vår kompetanse, din trygghet

 • Alle injeksjoner med filler og medisinsk rynkebehandling utføres av autoriserte og sertifiserte sykepleiere eller autoriserte og sertifiserte leger.
 • Alle hudbehandlinger utføres av hudpleiere, sykepleiere eller annet sertifisert helsepersonell.
 • Vi benytter vi alltid høykvalitative, veldokumenterte injeksjonspreparater fra velrennomerte forhandlere
 • Vi har telefonvakt i helgene for akutte tilfeller
 • Våre kosmetiske sykepleiere gir deg en personlig anbefaling og sier ifra om du ikke trenger behandling

Hva koster det å fjerne sprengte blodårer?

Vi tilbyr behandling av sprengte blodkar med injeksjoner eller laser i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, behandlingen utføres av erfarne og dyktige kosmetiske sykepleiere.

 

Priser sklerosering

Konsultasjon 350,-
Sklerosering fra 2 200,-
Behandling av sprengte blodkar med IPL /laser fra 1 700-

 
   

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/