Peelingbehandling tilpasset forskjellige typer problem

En peeling er en kjemisk eksfoliering av huden. En peelingbehandling fjerner gamle og skadede hudceller i tillegg til urenheter dypt ned i porene. Huden vil i etterkant være ubeskyttet for stråling. Det er derfor helt avgjørende at du benytter anbefalte produkter for rens, fuktighet og solbeskyttelse. Du skal ikke være i solen den første uken etter en slik behandling. Du vil vanligvis bli gradvis bedre etter en peeling, endelig resultat sees først etter siste behandling

Behandlingen stimulerer huden til ny produksjon, noe som gir en smidigere hud med økt glød.

De peelingbehandlingene som Akademikliniken tilbyr har dokumentert svært god virkning, og skal kun håndteres under ansvaret til klinikkens kosmetiske sykepleiere og leger.

Hva skjer før behandlingen?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først.

Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen. Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Hvis du velger å gå videre, setter vi oppen time hos en av våre spesialister. Hvis mulig, kan en eventuell behandling gjøres i forbindelse med konsultasjonen.Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige  dersom du har spørsmål.

Hvordan foregår behandlingen?

Vi bruker følgende behandlinger: AK-Peel retter seg mot de pasientene som har hudproblemer, slik som f.eks. solskader, hyperpigmenteringer, oversensitivitet, tynn hud, acne og tendens til acne. Den anbefales også både før og etter for eksempel ansiktsløft for å beholde resultatet på lengre sikt. TCA-peeling egner seg til aldret, solskadet,hyperpigmentert eller arrpreget hud. Denne finnes i 2 styrker, hvorav den kraftigste utføres under narkose. AK-Peel (AHA - alpha hycroxy acids) er konsentrerte frukt-, melk- og sukkersyrer som aktivt løser opp det ytterste laget av huden. AHA-behandlingen retter seg mot de pasientene som har hudproblemer, slik som for eksempel solskader, hyperpigmenteringer, oversensitivitet, tynn hud, acne og tendens til acne. Den anbefales også både før og etter for eksempel ansiktsløft for å beholde resultatet over en lengre tid. For å oppnå best virkning, anbefaler vi at du kombinerer AHA-behandlingen med våre medisinske kremer fra  Akademikliniken eller  Obagi.

TCA-SYRE (trikloreddiksyre) er en kjemisk peeling som har blitt brukt til å redusere rynker, arr, ujevn hudstruktur og ujevn pigmentering i over 30 år. Behandlingen gjør at man flasser av den gamle huden, og en ny, frisk hud kommer frem. Resultatet avhenger av konsentrasjonen av syre i preparatet. På Akademikliniken tilbyr vi to konsentrasjonsnivåer.

Vi har en mildere kjemisk peeling som er basert  på 15 % TCA. Denne behandlingen utfører våre kosmetiske sykepleiere, og er betydelig mindre smertefull, men gir likevel bra effekt. Den har et enklere tilhelingsforløp og kan gjentas inntil man oppnår ønsket resultat.

Med en konsentrasjon på rundt 30-40 % gir TCA en kraftig avflassingseffekt på huden.Det forbedrer solskader, hyperpigmenteringer og rynker. Denne behandlingen utføres av legene våre, og skjer ofte under narkose.Det krever ca en ukes rekonvalesens. Èn behandling er ofte tilstrekkelig for et bra resultat.

Hva skjer etter behandlingen?

Etter en lettere peel er det viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake.Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling.Etter en sterk TCA behandling:Området som er blitt behandlet antar etter noen timer en lyserosa farge. Det skifter senere til mørkerosa, brunrødt og brunt i løpet av noen dager. Etter hvert som flakene faller av, kan man beundre den nye, lyserosa babylignende huden. Oftest hovner man opp i mer eller mindre grad, i og rundt det peelede område. Dette er helt normalt. Det kan også lekke sårvæske gjennom huden i det behandlede området.

Forsøk å sove på ryggen, og gjerne med en ekstra pute under hodet, da forsvinner hevelsen hurtigere. Man kan også bruke en pakke grønne, dypfryste erter som "kjølepose". Ertene former seg etter ansiktet. Legg en ansiktsserviett mellom hud og pose. Hevelsen kan vare mellom én og seks dager.

Etter en sterk TCA peel forts.De første dagene etter din behandling vasker du ansiktet med vann gjennom å skylle over ansiktet én gang daglig. Tørk forsiktig av med en ren håndduk eller med ansiktsservietter. Smør ordentlig. Etter 2-3 dager kan du begynne å vaske deg med vanlig flytende, uparfymert såpe. Husk på å smøre mye! Det gjør ingen ting om en del av kremen eller vaselinen ikke kan vaskes bort. La den være på i stedet for å forsøke å "skrape" den bort, noe som kan skade den nye huden. Hvis du skal vaske håret, gjør det med hodet bakoverbøyd i dusjen. Prøv å unngå kraftige ansiktsbevegelser i løpet av tilhelingstiden. Det kan føre til at huden sprekker. Unngå også badstue eller å bade varmt og andre aktiviteter som gjør at du svetter under tilhelingstiden.Klø aldri på den behandlede huden, da dette kan forårsake sår, siden huden er svært tynn. Bruk i stedet mer krem (alternativt vaselin). Det er helt normalt med lett kløe og en brennende følelse i løpet av tilhelingstiden. Etter behandlingen er huden svært sensitiv for solbestråling. Du skal ikke eksponere ansiktet for sollys i det hele tatt innen flakene har falt av. Deretter skal du beskytte deg med høyeste solbeskyttelsesfaktor, gjerne 30. Når det behandlede området har leget, og du ikke lenger flasser, må du bruke en solbeskyttelsesfaktor hver dag i løpet av de første 6 månedene. Ikke gå ut i solen i bare 5 minutter en gang uten sol.  Smør deg inn med solbeskyttelsesfaktor flere ganger i løpet av solrike dager. Man svetter nemlig bort mye av solbeskyttelsen, noe som kan forårsake en ujevn pigmentering i huden.Du kan begynne å bruke sminke 1-2 dager etter at flassingen er avsluttet. Bruk gjerne en makeupkrem med solbeskyttelsesfaktor.

Etterbehandling

Etter behandling skal man bruke dagkrem med minimum solfaktor 30, samt unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende ukene.Jo kraftigere peel man har tatt, desto lengre skal man unngå direkte soleksponering.For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vivedlikeholdsbehandling.  I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig.Hos Akademikliniken får du god info om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand. Vi fører medisinske og klinisk hudpleieserier fra Akademikliniken skincare og ZO Obagi Skin Health og Skin Medical.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks hvilket område som skal behandles og metode/behandling som benyttes. Du vil  få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.

Du kan lese mer om priser her.