Minske synlige, eller fremtredende arr

Fjerning av skjemmende, eller fremtredende arr

Vi tar ofte imot pasienter som søker hjelp for stygge arr etter tidligere operasjoner eller etter ulykker. Et arr oppstår når en skade eller et operasjonssnitt går gjennom de dypere delene av lærhuden, og eventuelt inn i underliggende fettlag. Et slikt arr kommer aldri til å forsvinne av seg selv.

Med tiden modner alle arr og blir mindre synlige, men det finnes mange individuelle faktorer som påvirker hvordan arret ser ut og hvordan de forandres.
Arr i ansiktet har en tendens til å bli mer diskret enn arr på bryst, rygg og skuldre.

I motsetning til det man skulle tro, blir arrene mer diskret jo eldre pasienten er. Ettersom unge mennesker har en svært aktiv arrtilheling, kan arrene bli rødere og hardere. Dessuten er huden deres mer elastisk, noe som gjør at arret kan økes i bredden når stingene tas bort.

Dersom du har noen sjenerende arr som du ønsker hjelp til å bli kvitt, kan Akademikliniken hjelpe deg.

 

WEBBOOKING

 

Hva skjer før en behandling?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende. Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål. Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre spesialister. Det er da fint om du forbereder deg til behandlingen ved å gå gjennom informasjon du har fått under konsultasjonen.

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

Hvordan foregår behandlingen?

En veldokumentert måte å korrigere inntrukket arrvev på er å skjære bort arrene og tilføre et fettlag under huden. På denne måten kommer arroverflaten opp i normal høyde. I ansiktet gjør man det motsatte. Man sliper ned den omkringliggende hud til samme nivå som det inntrukne arret. Et annet vanlig problem er såkalte kelloider. Det er et arr som har vokst i høyden på grunn av en altfor aktiv arr tilheling. Andre opphøyde arr er såkalte hypertrofiske arr. Disse er røde, og kan medføre kløe og stikking i huden. For å få et bra resultat når man korrigerer denne typen arr, er det ofte behov for stråle- eller kortisonbehandling i forbindelse med at arret skjæres bort. Bedøvelsesformen avhenger av hvor stort arret er. Mindre arr kan opereres med bare lokalbedøvelse.

Hva skjer etter behandlingen?

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

Etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi at du pleier huden regelmessige, og benytter en dagkrem med høy solfaktor. Hos Akademikliniken får du god informasjon om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO SkinHealth

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks hvilket område som skal behandles og metode/behandling som benyttes. Du vil  få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.

Se priser for fjerning av arr her >

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/