Kjønnsleppereduksjon

Reduksjon av kjønnslepper (eller labiaplastikk) er en operasjon der man endrer størrelsen på de indre eller ytre kjønnsleppene. Dette kalles også ofte kvinnelig intimkirurgi.

Hva er kjønnsleppereduksjon?

Kjønnsleppeoperasjon/labiaplastikk er et kirurgisk inngrep som endrer på størrelsen eller formen på de indre eller de ytre kjønnsleppene. Som oftest er det de indre kjønnsleppene som lager problemer ved at de oppleves for lange. Pasientene forteller at de kommer i klem i forskjellige situasjoner og noen får gnagsår og sprekkdannelse. Mange føler at kjønnsleppene er synlige i tights og bikini og føler ubehag ved dette.

Hvordan foregår en kjønnsleppereduksjon?

Vi utfører alle kjønnsleppeoperasjoner i narkose. Grunnen til det er at det er mer avslappende og mindre smertefullt for pasienten, samt at det gir kirurgen arbeidsro. Det finnes forskjellige teknikker for labiaplastikk, og noen av dem anses som svært enkle. Vi bruker en teknikk som er utviklet av en kjent plastikkirurg i Tyskland, og er den eneste klinikken i Skandinavia som benytter denne videreutviklede metoden. Hos oss tilpasses teknikken selvfølgelig etter hvordan pasienten ser ut på forhånd, og det er viktig å ha realistiske forventninger. Dette er noe vi bruker tid på å forklare under konsultasjonen. Vi viser også bilder, slik at det er lettere å få et inntrykk av hvordan det kan bli. Når operasjonen er ferdig, syr man med sting som kroppen selv bryter ned.

Hva skjer etter en kjønnsleppereduksjon?

Etter som tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Tilhelingen er normalt sett hurtig og enkel.

Vi anbefaler at du dusjer området daglig etter operasjonen. De fleste kjenner svie og lett ubehag i tillegg til kløe. Som oftest holder det med Paracet som smertestillende.

Etter tre uker kan du bade og trene, etter 6 uker kan du leve som normalt. Vi setter alltid opp kontroll etter 1 og 6 uker. De som kommer langveis fra, har kontroller per telefon eller video.

Ved hjemreise etter operasjon, får du et kort med oppfølgingstime, telefonnummer til klinikken og kirurgen din, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

 

Har du spørsmål om kjønnsleppereduksjon eller annen plastisk kirurgi? Akademikliniken har svært erfarne og dyktige kvinnelige kirurger. Vi står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Hva sier pasientene?

«Etter å ha hatt komplekser i 20 år så bestemte jeg meg for intimkirurgi. Ine er en av de mest erfarne på området i Norge, og bruker en spesiell teknikk. Jeg er utrolig fornøyd med resultatet og skulle ønske jeg gjorde det tidligere. Ine og alle på Akademiklinikken, fra resepsjon til pleiere til anestesilege, var utrolig vennlige og snille, og alt gikk smidig og knirkefritt fra bestilling av inngrepet til kontroll 6 uker etter. Strålende oppfølging og ikke minst glimrende resultat. Anbefales varmt!»

«Tusen takk til Dr. Ine Mørk for et utrolig flott resultat. Jeg er veldig glad for at jeg valgte deg til dette inngrepet, og det du har gjort for meg betyr utrolig mye for min selvfølelse.»