Kjemisk peeling - gi huden din ny glød

Kjemisk peeling

Hos Akademikliniken tilbyr vi en rekke forskjellige kjemiske peelinger, tilpasset alle typer hud. Peelingene vi tilbyr har dokumentert effekt og utføres av sertifiserte sykepleiere. En peeling kan enten gjøres som en engangs-behandling, eller som en kur for et mer varig resultat.

Hva er kjemisk peeling?

En kjemisk peeling er en behandling hvor en kjemisk løsning (vanligvis en fruktsyre eller en annen syre) påføres huden, så får peelingen trekke ned i hudlagene i en viss tid før den nøytraliseres. Peelingen gir en eksfoliering av huden, hvor de øverste hudlagene flasser av og ny hud kommer til syne. En peelingbehandling kan fjerne gamle og skadede hudceller, redusere pigmenter, porer, fine linjer og rynker i tillegg til urenheter dypt ned i porene. Behandlingen stimulerer huden til å produsere nye hudceller, noe som gir en jevnere hud med en frisk glød. Dypere peelinger gir økt produksjon av kollagen og elastin som påvirker hudens elastisitet og spenst. De dypeste peelingene gir også oppstramming.

PRX peeling

PRX (PRXT33) er den nye generasjonens TCA-peel for alle ulike hudtyper og aldre. Denne gir svært gode resultater på porer, glød og generell hudkvalitet nesten uten flassing og nedetid. Den består av de to hovedingredienser, TCA (trikloreddiksyre) og hydrogenperoxid, og det unike med peelen er at den ikke gir ”frosting”, og kan benyttes gjennom alle årstider uten å gi lysfølsomhet. Behandlingen er tilnærmet smertefri og gir minimal flassing.

AK Peel og Mandelic Peel

AK Peel inneholder glykolsyre, melkesyre og salisylsyre og er tilpasset alle hudtyper, egner seg godt for behandling av for tidlig aldret hud, tørr og fuktfattig hud og hud med lette pigmenteringer. Mandelic Peel inneholder mandelsyre og er tilpasset alle hudtyper. Egner seg godt for de med fet og uren hud, tette porer, postinflammatorisk hyperpigmentering og lett rosacea. Disse peelingene er relativt milde og har lite nedetid med tanke på flassing og rødhet. Man må vanligvis påregne 4-6 behandlinger med 2-4 ukers mellomrom for optimale resultater, men man kan også gjøre bare én for en oppfriskning.

ZO 3-Step peel

ZO 3-Step Peel er en medium styrke peel for akne, pigmentflekker, antiage og store porer. Vi forbehandler alltid med produkter fra ZO Skin Health i minst 6 uker for å forberede huden. Peelen er en kombinasjon av TCA, salisylsyre og melkesyre som avrundes med en kraftig retinolkrem som du også skal benytte første dag hjemme. Du må forvente tildels kraftig flassing i noen dager. Vi anbefaler alltid en konsultasjon i forkant av en slik peel så vi kan se om du er egnet for behandlingen.

Hydrafacial

HydraFacial er en unik behandling som renser, eksfolierer, trekker ut og fukter på en gang. Det er som en hydra-dermabrasjonsbehandling, men den tilfører også spesifikke ingredienser som bidrar til å forbedre huden din.

HydraFacial bruker Vortex-Fusion-teknologi for å lage en dobbel handlingsprosess som både fysisk og kjemisk eksfolierer huden din. Dette gir maksimal utvinning av talg og frigjøring av porene, samtidig som den gir fuktighetsgivende ingredienser til huden for en sunnere hud.

Bestill time for en peelingbehandling hos en av våre autoriserte sykepleiere i Oslo, Bergen eller Stavanger.

Kombinasjonsbehandling

PRX-T33 peeling kan kombineres med Dermapen for økt effekt av behandling og resultat. Dermapen er en avansert form for microneedling som øker hudens kollagenproduksjon ved å lage microkanaler i huden og fremskynder en reperasjonsprosess i huden. Dermapen er spesielt effektiv på å behandle

  • slapp og eldet hud
  • rynker og fine linjer
  • røykerynker rundt munnen
  • aknearr
  • store porer
  • misfargede arr (f.eks. etter akne, kirurgi og brannskader)

Vår kompetanse, din trygghet

  • Alle hudbehandlinger utføres av hudpleiere, sykepleiere eller annet sertifisert helsepersonell.
  • Vi benytter vi alltid høykvalitative, veldokumenterte injeksjonspreparater fra velrennomerte forhandlere
  • Vi har telefonvakt i helgene for akutte tilfeller
  • Våre kosmetiske sykepleiere gir deg en personlig anbefaling og sier ifra om du ikke trenger behandling

Hva skjer etter behandlingen?

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter du har utført en peeling. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 for å minimere risikoen for at det ikke skal oppstå skader i huden etter behandling. I enkelte tilfeller vi du få beskjed om å bruke høyere solfaktor og for flere av våre peelinger bør du unngå direkte sol helt i kortere eller lengre tid i etterkant. Før du drar fra klinikken, vil du få informasjon om selve behandlingen, og eventuelle reaksjoner som kan oppstå. Har du spørsmål etter behandling kan du alltid ta kontakt med klinikken hvor du fikk utført behandlingen.