Coolsculpting

Coolsculpting - former kroppen ved nedfrysning av fettceller

Hva er CoolSculpting?

Fettreduksjon med kulde – eller cool sculpting – er en skånsom og effektiv behandling for både menn og kvinner som ønsker å bli kvitt lokale fettdepoter på kroppen. Behandlingen fryser ned og fjerner fettceller uten kirurgi, når kosthold og mosjon ikke holder.

Fryser ned fettcellene

Takket være kryolipolyse-teknologien kan vi fryse ned og fjerne fettcellene uten å skade omliggende vev. Kryo betyr kulde/kjøle og lipolyse betyr «nedbrytning av fett». Behandlingen egner seg for områder på kroppen som har overflødig underhudsfett.  Metoden er ikke en slankemetode, men snarere en figurforming.

CoolSculpting på mage og hofter

Eksempler på behandlingsområder med CoolSculpting er:

  • Mage
  • Hofter/flanker
  • Lår – utside og innside
  • Bakside rygg
  • Hake
  • Gynekomasti (bryst på menn)
  • Overarmer

Effektiv fjerning av fett – 20-25% reduksjon

Fettceller ekstremt følsomme for kulde. Ved å bruke kontrollert kjøling ekstraheres energi fra fettcellen og den dør. Når fettcellene dør starter en naturlig prosess i kroppen som gradvis reduserer fettlagets tykkelse. Prosessen pågår i opptil fire måneder etter behandling.

Prosessen kan lede til en synlig minskning på 20-25% av fett på den del av kroppen som blir behandlet. Fettcellene som behandles blir borte for godt. Enkelte pasienter ser resultater så raskt som tre uker etter behandling.

Generelt har man oppnådd ca. 80 % av resultatet etter to måneder. Etter fire måneder har man endelig resultat. I forbindelse med konsultasjonen legger vi opp en personlig behandlingsplan tilpasset deg og dine forutsetninger. Det er viktig å merke seg at behandlingen ikke er utformet som en vektreduksjonsmetode.

Ring oss gjerne i forkant dersom du har spørsmål. Behandlingen utføres kun ved vårt Skin Center i Oslo.

Coolsculpting egner seg for

Coolsculpting egner seg for

Coolsculpting egner seg for personer med normalvekt som opplever lokale fettansamlinger som ikke forsvinner gjennom trening eller slanking. Behandlingen er derimot ikke utformet som en vektreduksjonsmetode.

Et alternativ til CoolSculpting er tradisjonell fettsuging, se under for mer informasjon om fordeler og ulemper ved hver av metodene.

bukplastikk

Hvor lenge varer effekten av Coolsculpting?

Når fettcellene fryses ned, dør de. Døde fettceller blir ikke erstattet med nye og slik reduserer man fettceller i et område, men gjenværende fettceller kan vokse seg større og ta mer plass. Nettopp derfor er det viktig å beholde stabil vekt og sunn livsstil, slik at fettcellene blir hindret i vokse.

CoolSculpting – få bivirkninger

Det er generelt få bivirkninger ved denne metoden for fettfjerning. Etter behandlingen kan noen oppleve ømhet/smerter, nummenhet og blåmerker i huden. Bivirkningene kan ha en varighet fra 1-4 uker.

Kan jeg få behandling på samme dag jeg kommer til konsultasjon?

Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre erfarne sykepleiere. Behandling kan i enkelte tilfeller utføres i forbindelse med konsultasjonen, men det krever at det er avtalt på forhånd. Vi anbefaler i utgangspunktet ikke å ta behandling samme dag som konsultasjonen. Grunnen til dette er at behandlingen er tidskrevende og det er veldig viktig å tilpasse behandlingsprogram deg og dine ønsker.