PRP- behandling mot hårtap

Hva er PRP?

Platlet Rich Plasma (blodplateberiket plasma) er blodplater som er separert fra resten av blodet. Blodplatene er blant annet viktige for å stoppe en blødning, og inneholder vekstfaktorer som er avgjørende for tilheling og reparasjon i kroppen. Injisering av PRP kan brukes for å behandle og motvirke hårtap.

PRP-behandling mot hårtap

Ved injisering av PRP bremses et begynnende hårtap ved å stimulere hårsekkene i hodebunnen til en tettere hårvekst. Blodplateberiket plasma består blant annet av blodplater, hvite blodceller, vekstfaktorer og proteiner som stimulerer hårsekkene i hodebunnen.

 

Behandling med PRP har vist seg å:

 • bremse hårtap
 • stimulere til ny hårvekst ved å øke blodkar til hårsekken.
 • gi flere og tykkere hårstrå som gror frem.

 

På områder hvor håret er sparsomt vil behandlingen stimulere til gjenvekst og bedret kvaliteten på håret som finnes. Behandlingen bør gjennomføres 3-5 ganger med ca. 4 ukers mellomrom. Deretter bør man vedlikeholde resultatet med behandling minst en gang årlig. Behandlingen innebærer svært liten risiko, og utføres av erfarne sykepleiere.

Visste du at..

 • Injeksjoner med PRP kan gi et freshere og naturlig utseende
 • Hårtap, også kalt Alopesi (arvelig hårtap) påvirker kvinner og menn i alle aldre.
 • Over 75% av menn og over 20% av alle kvinner opplever genetisk hårtap som følge av Androgent alopesi. Hos opptil 5% oppstår dette før man har fylt 25 år.

PRP egner seg ikke for:

 • gravide eller ammende
 • de med aktiv hudsykdom og betennelse i huden
 • de som har en blodsykdom
 • de som har akutt eller kronisk betennelse
 • de som har kreft

 

Før behandling mot hårtap med blodberiket plasma (PRP)

Du bør drikke godt siste døgn for å optimalisere blodplasma. Før behandlingen har du en konsultasjon med lege for at hårtapet skal vurderes og graders. Om du går på betennelsesdempende (NSAIDs) som ibuprofen eller Asprin er det viktig at du informerer om dette, da inntaket av medikamentene bør avsluttes en uke før behandling. Man skal heller ikke innta antikoagulerende dagen før behandlingen skal utføres. God hårvask anbefales dagen før behandlingen. Du får all nødvendig informasjon både skriftlig og muntlig av behandleren din.

Hvordan virker PRP- behandling mot hårtap?

En liten mengde blod tappes fra en vene i armen, inn i en spesialtilpasset beholder. Blodet sentrifugeres og de virksomme cellene i plasmaet fra blodet blir trukket ut. Plasmaet blir deretter injisert inn i optimal dybde i hodebunnen for å stimulere hårsekken. Behandlingen er 100% naturlig, og er ikke tilsatt noen kjemiske midler. Behandlingen tar ca 30-60 minutter, og involverer lite smerte.

Om du ønsker lokalbedøvelse bruker vi såkalt ledningsblokade som bedøver nerven som gir smerte i det området som behandles. Vi velger denne type bedøvelse da vanlig lokalbedøvelse direkte i området som skal behandles kan påvirke behandlingens effekt på hårsekkene.

Vi på Akademikliniken bruker en klinisk testet og dokumentert behandlingsprotokoll, og vi har flere års erfaring innen behandling av hårtap.

Hva skjer etter en PRP-behandling

Du kan gå rett på jobb etter behandlingen og trenger ingen sykemelding. Du bør ikke vaske håret eller bruke hodeplagg det første døgnet. Du bør ikke ta noen form for betennelsesdempende medisin NSAID, men kan ta andre smertestillende ved behov. Lett hodepine og sviende fornemmelse er vanlig, og gir seg etter en dag.

 

 

Bilde av mann

Hvordan kvalitetssikrer du injeksjonsbehandlingen?  

Injeksjonsbehandlinger har blitt ganske vanlige behandlinger i Norge. Medisinsk rynkebehandling og injeksjoner mot dobbelthake er regulert og kan bare utføres av helsepersonell. Derav er det ingen krav eller regulering rundt behandling med andre injeksjoner. Dermed overføres ansvaret for behandlingene over til deg som kunde.

Vi er for strengere reguleringer i bransjen slik at det setter krav til hvem som kan behandle med for eksempel filler. Inntil det er på plass ønsker vi å hjelpe deg med hvordan du kan sortere bort uansvarlige aktører og sikre deg selv at du får behandling hos trygge og sikre hender. For å gjøre det enklest mulig deler vi våre beste råd på hva du burde sjekke ut før du gjennomfører en injeksjonsbehandling.

 

Vår kompetanse, din trygghet

 • Alle injeksjoner med filler og medisinsk rynkebehandling utføres av autoriserte og sertifiserte sykepleiere eller autoriserte og sertifiserte leger.
 • Alle hudbehandlinger utføres av hudpleiere, sykepleiere eller annet sertifisert helsepersonell.
 • Vi benytter vi alltid høykvalitative, veldokumenterte injeksjonspreparater fra velrennomerte forhandlere
 • Vi har telefonvakt i helgene for akutte tilfeller
 • Våre kosmetiske sykepleiere gir deg en personlig anbefaling og sier ifra om du ikke trenger behandling

 

 

Pris på PRP- behandling mot hårtap

 

 

Konsultasjon 350,-
1 behandling 4 400,-

 

 

 

Bestill time

 

 

Vi tilbyr PRP- behandling  i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.
Behandlingen utføres av erfarne og dyktige sykepleiere.

 

 

 

Innhold godkjent av Bjørn Tvedt

 

 
   

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/