Brystløft – med og uten implantat (proteser)

Hvem ønsker brystløft?

Mange kvinner i ulike aldre opplever løshet og heng av brystene. Årsaken til dette kan være:

 • medfødt brystfasong
 • hormonforandringer
 • vektforandringer
 • svangerskap/amming

Alle disse faktorene kan bidra til redusert vevskvalitet i brystvev og hud.

Brystløft blir også vurdert hos kvinner som opplever at effekten av et sunt kosthold og trening ikke har vært optimalt.

Basert på statistikk fra USA har antall brystløft hos kvinner økt med 70% siden år 2000. Samme tendens kan vi også se blant norske kvinner.

Et brystløft vil kunne stramme opp huden, løfte og redusere størrelsen på brystvorten, samt skape en rundere brystfasong der ditt eget vev bevares. Et brystløft vil ikke gi deg større brystvolum. Er dette ønskelig bør du vurdere implantat i tillegg.

 

Brystløft med brystforstørring

Ved ønske om et fyldigere bryst i tillegg til forandring av form kan vi sette inn brystimplantat under brystløftoperasjonen.  Ofte kan dette utføres i samme operasjon. I noen tilfeller der kjertelvevet er fast skjer forflytting av brystvorten, eller når brystvorten er stor eller brystprotese som er ønsket stor, anbefaler vi at inngrepet deles opp i 2 operasjoner. Les mer om brystforstørrelse hos Akademikliniken.

 

Konsultasjon med våre erfarne kirurger

Under konsultasjonen med en av våre kirurger vil du få en grundig og profesjonell vurdering av dine ønsker og behov ved et brystløft. Ditt brystvev vurderes med hensyn til løshet, kjertelvev og volum. Ønsker du økt fylde og volum vil vi tilpasse en protese ut ifra dine brystmål.

Våre kirurger har mer enn 20 års erfaring innen plastisk kirurgi. Sjekk vurderinger på legelisten.no.

"Har tatt brystløft og reduksjon hos Akademikliniken. Hun er kjempe flink. Veldig fornøyd! Anbefales på det sterkeste!"

 

Oslo Akademikliniken

Vi tilbyr brystkirurgi på vår klinikk i Oslo.

Klinikken ligger i Songsveien og er åpen mandag til fredag kl 08 til 16.

Ring oss på 22 58 17 10 eller bestill konsultasjon på våre nettsider.

 

Usikker på hva du vil booke? Kontakt oss

Vi svarer innen kort tid. Hvis du allerede vet hvilken behandling du ønsker, går du til webbooking for å bestille konsultasjon.


  Våre kirurgiske teknikker

  Det finnes mange ulike kirurgiske teknikker for å utføre et brystløft. Grad av løshet, og hvor mye brystvorten må forflyttes er avgjørende for valg av teknikk.

  Det mest vanlige for å oppnå en rundere brystfasong er arr omkring brystvorten og sentralt under brystvorten, samt eventuelt en skjult arrlinje i furen under brystet. Formingen av brystet skapes ved nøyaktig teknikk og søm av kjertelvevet inne i brystet slik at alt av det opprinnelige volumet bevares.

  Hos Akademikliniken tilbyr vi en unik kompetanse ved bruk av TIGR MESH. Dette er en banebrytende utvikling for å styrke og bygge opp brystvevet. Ved å benytte TIGR MESH har vi en unik mulighet til å styrke eget vev og bidra til et godt og holdbart sluttresultat.

   

  Hva skjer på operasjonsdagen?

  På operasjonsdagen møter du fastende til avtalt tid. Du vil få tildelt et pasientværelse samt hilse på det øvrige personalet på operasjonsstuen og oppvåkningsavdelingen. Du møter kirurgen som tar deg igjennom planleggingen og opptegning av området, før du følges inn på operasjonsstuen. Der blir du tatt i mot av sykepleier som sørger for at du vaskes sterilt.

  Anestesipersonell tar seg av narkosen passer på deg under hele operasjonen. I tillegg til dette benyttes alltid lokalbedøvelse i operasjonsområdet, slik at smertelindringen etter inngrepet er så god som mulig.

   

  Etter operasjonen

  Etter operasjonen vil du våkne på ditt pasientværelse. Sykepleiere på oppvåkningsavdelingen sørger for at du har det bra og gir deg smertelindring etter behov. Du har da fått på en sportsbh som vi tilpasser på operasjonsstuen, denne benyttes den første perioden etter operasjonen.

  Når du er våken får du etter hvert også et måltid mat. Du får grundig informasjon både muntlig og skriftlig om hvordan du skal forholde deg den første tiden etter operasjonen. Kontroll avtales første gang 1 uke etter operasjonen

   

  Gode råd etter operasjonen

  Bruk av BH

  Etter operasjonen gir vi deg råd om å bruke sportsbh som du har fått hos oss de første 6 ukene. Deretter kan gå over til å bruke annen BH. Du bør fortsatt benytte BH som gir god støtte til hvert bryst. Unngå Bh med bøyle de første 6 mnd fordi denne vil kunne gnage på arr og gi mer skjemmende arr.
  Har du fått implantat skal du unngå å bruke push-up BH. Dette kan gi forflytning av implantatene og skade brystets form.

  Trening

  Ved trening bør du benytte en sportsBH som gir svært god støtte til brystene dine.

  Vekt

  Etter at du har utført en brystoperasjon er det absolutt mest gunstig at du holder så stabil vekt som mulig. Store vektforandringer vil kunne påvirke brystene dine, og gi et dårligere kosmetisk resultat.

  Svangerskap

  Et svangerskap vil medføre store hormonelle og vektmessige forandringer. Dette er naturlige forandringer, og hver kvinne påvirkes ulikt. Vi vurderer gjerne behov for endring etter et svangerskap. Ettersom slike endringer er naturlige og uavhengig av operasjonen vil garantien ikke dekke dette.

   

  Nyttig informasjon før operasjonen

  Det er viktig å følge rådene våre nøye før en operasjon for å redusere risiko for komplikasjoner etter operasjonen.

   

  Røyk og snus

  Røyking og snusing gir sammentrekninger i blodkar og medfører redusert oksygentilførsel til det nyopererte området. Dette skaper grobunn for bakterier og i verste fall økt risiko for dårlig sårtilheling. Vi er derfor svært opptatt av at du skal unngå nikotin før og etter en operasjon. Ideelt bør du være uten røyk 4 uker før og 4 uker etter en operasjon.

   

  Blødning

  Ved alle kirurgiske inngrep vil det alltid foreligge en liten risiko for blødning etter operasjonen. Hevelse med betydelig sideforskjell og sprengfølelse i et bryst kan være tegn på blødning. I dette tilfellet skal du kontakte din klinikk og kirurgen vil vurdere nødvendigheten for å åpne såret for å tømme det for blod.

   

  Infeksjon

  Vi benytter antibiotika før og under operasjonen for å gi deg best mulig beskyttelse mot infeksjon. Dette kan allikevel oppstå, selv om det skjer sjeldent. Ved varmeøkning, smerter, rødme , feber eller puss sekresjon fra et bryst ber vi deg ta kontakt for vurdering.

   

  Kapseldannelse ved brystproteser

  Om du får innlagt brystproteser ved operasjonen er det en liten risiko for kapseldannelse. Dette forekommer når kroppens hinne rundt protesen blir fortykket. Tilstanden er ikke farlig.

  Kapsling av brystprotesen har ulike graderinger, fra den som knapt føles som et litt fastere bryst, til en hard kapsel som kan gi betydelig fasthet og smerter i brystet. Risikoen for kapsling av protesen er på cirka 2 prosent.

  Ved brystoperasjoner tilbyr Akademikliniken en unik trygghetsgaranti som dekker uønsket resultat og komplikasjoner.

   

  Amming etter brystløft

  Ved gjennomføring av et brystløft vil sannsynligheten for amming bli redusert. Vi vil anbefale å kontakte din klinikk for flere spørsmål.

  Vi tilbyr brystløft i Oslo.

   

   

  Innhold godkjent av: Mette Haga

  Hva koster brystløft?

  Konsultasjon fra 625,-
  Online konsultasjon fra 625,-
  Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-

   

  Brystforstørrelse m/implantater fra 39 900,-
  Brystforstørrelse m/fett fra 62 500,-
  Brystløft, 2. gangs op. fra 46 000,-
  Brystløft fra 49 500,-
  Brystreduksjon fra 57 500,-
  Brystrekonstruksjon Etter avtale
  Rekonstruksjon brystvorte fra 22 000,-
  Innsunkne brystvorter fra 17 700,-

   

  Bestill time

  Vi utfører brystkirurgi kun i Oslo. Priser på 2. gangs operasjoner forutsetter at første operasjon er utført av Akademikliniken.    


    


    

    


    
    

    

   Få nyheter direkte

   Tilbakekalling av samtykke

   Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@akademikliniken.no. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

   For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/