Fettransplantasjon til ansikt

Fettransplantasjon til ansikt

 

Gi ansiktet et løft med fettransplantasjon

Fettransplantasjon har fått økende popularitet i takt med at vi har fått mer innsikt i at deler av aldringsprosessen i ansiktet involverer tap av volum – og da spesielt fettvolum.

I tillegg til å være en naturlig filler, har fett mange regenerative egenskaper som man utnytter mer og mer i estetisk og rekonstruktiv kirurgi som for eksempel ansiktskirurgi.

Prosessen og teknikken er profesjonalisert slik at integreringen i vevet er trygg, effektiv og stabil – samtidig som at det ser naturlig ut.

WEBBOOKING

 

Er fettransplantasjon til ansikt noe for meg?

Fettransplantasjon til ansikt dreier seg om rekonstruksjon av volumtap og ansiktsform. De fleste over 35 år har tapt ca. 5 % av volumet i ansiktet. Dette tilsvarer et volum på ca. 20-30 milliliter.

Dersom uttrykket i ansiktet gir assosiasjoner til magerhet og slitenhet, vil volumet som trengs for å rekonstruere dette være såpass stort at det er fornuftig, både med hensyn til sikkerhet og økonomi, å erstatte det meste av volumet med fett.

Fettet etablerer seg best i områder som er stabile, f. eks. i kinnben og rundt øynene. l lepper og rundt munnen etablerer det seg svakere. Etter at fettet har satt seg kan man benytte fillere i mindre volum for å korrigere tunge vevsgroper som fettet ikke klarer å løfte tilstrekkelig opp, som f. eks. munnviker.

 

Hvor henter vi fettet fra?

Vi henter fettet fra de regionene pasienten har fett – og særlig fra de regionene som er mest motstandsdyktige mot å reduseres dersom man går ned i vekt. Disse fettcellene vil være best egnet til å etablere seg i nye omgivelser.

 

Hva skjer før en fettransplantasjon til ansikt?

Vi i Akademikliniken er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre plastiske kirurger snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Hvis du velger å gå videre bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Vi anbefaler at du forbereder deg til operasjonen ved å holde deg i form, og at du setter deg godt inn i informasjonen om hva som skjer før, under og etter operasjonen.

 

Hvordan foregår en fettransplantasjon til ansikt?

Operasjonen foregår som oftest i full narkose ved Akademikliniken i Oslo.

Inngrepets varighet avhenger av omfanget. Først henter vi fett med spesialkanyler, og deretter prosesseres fettet før det estetiske håndverket starter.

Som oftest gjøres en full ansiktsbehandling der det meste av volumet fordeles rundt øyne og på kinnbein, men også tinning, panne, kjeve, hake, lepper, nese og hud behandles.

Operasjonen vil ta ca. 1,5 time, og volumet som settes vil være ca. 30-60 milliliter.

 

Hva skjer etter en fettransplantasjon til ansikt?

Du vil være relativt hoven i 1-2 uker, avhengig av hvor mye volum som er satt inn. Deretter vil du være litt hoven i en stund fremover, men det vil ikke se påfallende ut.

Fettet som settes varer i prinsippet hele livet, men det tæres med alder og avmagring. Det er levende vev som følger pasientens biologi generelt. Fettet fester seg ganske raskt – i løpet av ca. 5 dager er det innvekst av kapillærer, men i og med at det er så mye hevelse forveksles bortfallet av hevelse med bortfall av fett.

Fettvevet som settes følger biologien til der det ble hentet fra. Det kan derfor være mer robust mot atrofi enn ”det gamle” fettet i ansiktet.

Noen pasienter vil trenge to behandlinger. Behandlingen kan også gjentas senere i livet dersom det er et estetisk behov for det.

 

Anbefalt etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt er det viktig at du pleier huden din regelmessig. I tillegg anbefaler vi vedlikeholdsbehandling som vil kunne bidra til et langsiktig bra resultat.

Hos Akademikliniken sørger vi for å gi deg god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene tilpasset deg og din hud. Vi tilbyr også en helt egen hudpleieserie fra Akademikliniken som har blitt utviklet gjennom flere års forskning.

 

Aktuelle kombinasjonsinngrep

Fettransplantasjon til ansikt kan kombineres med andre ansiktsinngrep. Fett er det største reservoiret av stamceller i kroppen. Stamceller påvirker fornyelsesprosessen i vev, og man ser økende bruksområder for stamceller, for eksempel i reparasjon av stråleskadet hud og arr.

Vi kan nå ta stamcellene ut av fettransplantatet, og sette det konsentrert i huden. Slik får vi en naturlig hudforyngelse med stamceller. En slik hudbehandling gjøres ofte samtidlig med fettransplantasjon og kalles NANO – Fettbehandling.

Hvilken form for kombinasjonsinngrep du kan gjøre prater du med din kirurg om før operasjonen.

 

Hva koster en fettransplantasjon til ansikt?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført under konsultasjonen.

> Se priser for fettransplantasjon til ansikt her

WEBBOOKING

 

Innhold godkjent av: Bjørn Tvedt