Fettransplantasjon til ansikt i Oslo | Akademikliniken

Fettransplantasjon til ansikt

Fettransplantatasjon har fått økende popularitet i takt med at vi har fått mer innsikt i at deler av aldringsprosessen i ansiktet involverer tap av volum – og da spesielt fettvolum.  I tillegg til å være en naturlig filler, har fett mange regenerative egenskaper som man utnytter mer og mer i estetisk og rekonstruktiv kirurgi.

Prosessen og teknikken er i dag foredlet slik at integreringen i vevet er trygg, effektiv, stabil og ser naturlig ut.

Er fettransplantasjon noe for meg?

Fettransplantasjon til ansikt, dreier seg om rekonstruksjon av volumtap og ansiktsform. De fleste over 35 år har tapt ca 5 % av volumet i ansiktet. Dette tilsvarer et volum på ca. 20-30 milliliter. Dersom uttrykket i ansiktet gir assosiasjoner til magerhet og slitenhet, vil volumet som trengs for å rekonstruere dette være såpass stort at det er fornuftig, både med hensyn til sikkerhet og økonomi, å erstatte det meste av volumet med fett. Fettet etablerer seg best i områder som er stabile, f. eks kinnben og rundt øynene. l lepper og rundt munnen, etablerer det seg svakere. Etter at fettet har satt seg, kan man benytte f.eks fillere i mindre volum for å korrigere tunge vevsgroper som fettet ikke klarer å løfte tilstrekkelig opp – som f. eks munnviker.

Hvor høster vi fettet fra?

Vi høster fett fra de regionene pasienten har fett – og særlig de regionene som er mest motstandsdyktige mot å reduseres dersom man går ned i vekt. Disse fettcellene vil være best egnet til å etablere seg i nye omgivelser.

 

Hva skjer før et fettransplantasjon til ansikt?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende. Under denne konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid. Vi prater også om dine forventninger, og det blir god anledning til å stille spørsmål. Du må fylle ut et helseskjema, i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Hvis du velger å gå videre, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Det er fint om du forbereder deg før operasjonen ved å holde deg i form og at du leser info du fikk om hva som gjelder før, under og etter operasjonen.

Vi er alltid tilgjengelige til å svare på dine spørsmål.

 

Hvordan foregår et fettransplantasjon til ansikt?

Operasjonen foregår oftest i full narkose ved Akademikliniken Oslo. Da har kirurgen full ro til å konsentrere seg om håndverket og den estetiske fordelingen av volumet. Inngrepets varighet avhenger av omfanget. Først høster vi fett med spesialkanyler, deretter prosesseres fettet før det estetiske håndverket starter. Oftest gjøres en full ansiktsbehandling der det meste av volumet fordeles rundt øyne og på kinnbein, men også tinning, panne, kjeve, hake, lepper, nese og hud behandles. Operasjonen vil da ta ca 1,5 time, og volumet som settes vil være ca. 30-60 milliliter

 

Hva skjer etter et fettransplantasjon til ansikt?

Du vil være ganske hoven i 1-2 uker – avhengig av hvor mye volum som er satt inn. Deretter vil du være litt hoven en stund fremover, men det vil ikke se påfallende ut. Fettet som settes varer hele livet i prinsipp, MEN det tæres med alder og avmagring. – Det er levende vev som følger pasientens biologi generelt. Fettet fester seg ganske raskt – i løpet av ca 5 dager er det innvekst av kapillærer, men i og med at det er så mye hevelse forveksles bortfallet av hevelse med bortfall av fett. Fettvevet som settes, følger biologien til der det ble høstet fra – ikke som resten i ansiktet. Det kan derfor være mer robust mot atrofi enn ”det gamle” fettet i ansiktet. Noen trenger 2 behandlinger. Disse kan også gjentas senere i livet dersom det estetisk er behov for det.

 

Etterbehandling

Fettransplantasjon til ansikt kan kombineres med andre ansiktsinngrep.

Fett er det største reservoiret av stamceller i kroppen. Stamceller påvirker fornyelsesprosessen i vev. Man ser økende bruksområder for stamceller som bla. I reparasjon av stråleskadet hud og arr. Vi kan nå ta stamcellene ut av fettransplantatet, og sette det konsentrert i huden. Slik får vi en naturlig hudforyngelse med stamceller. En slik hudbehandling gjøres ofte samtidlig med fettransplantasjon og kalles NANO – Fett behandling.

Om, og hvilken form av kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du også gjennom med din kirurg før operasjonen.

For at du skal kunne få et bra resultat på lang sikt, er det viktig at du pleier huden din regelmessig. På Akademiklinikens hudsenter kan du bestille tid hos kompetente hudpleieterapeuter. Det finnes også en egen hudpleieserie fra Akademiklinikken som har blitt utviklet i løpet av flere års forskning.

Her kan du bestille en uforpliktende konsultasjon.

Hva koster et fettransplantasjon til ansikt?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep, og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du kan lese mer om priser for ulike operasjoner og behandlinger under hver klinikk.

Se pris for fettransplantasjon til ansikt.