Kroppens naturlige filler i ansiktet

Hva er fettransplantasjon til ansikt?

Fettransplantasjon til ansikt er et kirurgisk inngrep som bygger opp tapt volum eller gjenskaper form i ansiktet. Fettransplantasjon tilfører fett, som er kroppens naturlige filler med regenerative egenskaper som har positiv effekt på huden elastisitet og utseende. Det er begrenset hvor stor mengde fett som kan sprøytes inn da vi flytter på levende celler.

 

Glattere hud uten kirurgi

Fettransplantasjon er et kirurgisk inngrep, men følgende ansiktsbehandlinger kan glatte ut huden og gi glød og volum i ansiktet:

Resultatet kan variere og er avhengig av arveanlegg og hudens elastisitet

Hvordan foregår en fettransplantasjon til ansikt?

En fettransplantasjon  til ansikt tar rundt to timer og  foregår som oftest i full narkose. Fettet hentes fra ett område, prosesseres og injiseres inn i et annet område. Vi henter fettet fra de regionene pasienten har fett – og særlig fra de regionene som er mest motstandsdyktige mot å reduseres dersom man går ned i vekt. Disse fettcellene vil være best egnet til å etablere seg i nye omgivelser. Som oftest gjøres en full fettransplantasjon til ansikt der det meste av volumet fordeles rundt øyne og på kinnbein, men også tinning, panne, kjeve, hake, lepper, nese og hud behandles, volumet som settes vil være ca. 30-60 milliliter.

Nanofett- transplantasjon

Under en nanofett-transplantasjon skiller man ut stamcellene i fra fettet man har tatt ut av kroppen og injiserer inn konsentrert mengde av stamceller direkte i huden. Stamceller påvirker fornyelsesprosessen i vev, og man ser økende bruksområder for stamceller, for eksempel i reparasjon av stråleskadet hud og arr.

Nanofett-transplantasjon kombineres ofte med fettransplantasjon.

Hvem egner seg for fettransplantasjon til ansikt?

Fettransplantasjon til ansikt egner seg best for de med tap av volum og form i ansiktet.

De fleste over 35 år har tapt ca. 5 % av volumet i ansiktet. Dette tilsvarer et volum på ca. 20-30 milliliter. Dersom uttrykket i ansiktet gir assosiasjoner til magerhet og slitenhet, vil volumet som trengs for å rekonstruere dette være såpass stort at det er fornuftig, både med hensyn til sikkerhet og økonomi, å erstatte det meste av volumet med fett.

Kan fettransplantasjon til ansikt kombineres med andre behandlinger/inngrep?

Fettransplantasjon til ansikt kan kombineres med andre ansiktsinngrep, som for eksempel ansiktsløft, øyelokkplastikk, panneløft og øyenbrynsløft. Fett er det største reservoiret av stamceller i kroppen. Hvilken form for kombinasjonsinngrep du kan gjøre finner du ut sammen med kirurg under en uforpliktende konsultasjon.

 

Hva skjer etter en fettransplantasjon til ansikt?

Du vil være relativt hoven i 1-2 uker, avhengig av hvor mye volum som er satt inn. Deretter vil du være litt hoven i en stund fremover, men det vil ikke se påfallende ut.

Fettet som settes varer i prinsippet hele livet, men det tæres med alder og avmagring. Det er levende vev som følger pasientens biologi generelt. Fettet fester seg ganske raskt – i løpet av ca. 5 dager er det innvekst av kapillærer, men i og med at det er så mye hevelse forveksles bortfallet av hevelse med bortfall av fett.

Fettvevet som settes følger biologien til der det ble hentet fra. Det kan derfor være mer robust mot atrofi enn ”det gamle” fettet i ansiktet.

Noen pasienter vil trenge to behandlinger. Behandlingen kan også gjentas senere i livet dersom det er et estetisk behov for det.

 

Anbefalt behandling etter fettranplantasjon til ansikt

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt er det viktig at du pleier huden din regelmessig. I tillegg anbefaler vi vedlikeholdsbehandling som vil kunne bidra til et langsiktig bra resultat.

Hos Akademikliniken sørger vi for å gi deg god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene tilpasset deg og din hud. Vi tilbyr også en helt egen hudpleieserie fra Akademikliniken som har blitt utviklet gjennom flere års forskning.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før-og etterbilder av fettransplantasjon til ansikt

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer om forberedelsene

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer om operasjonsdagen

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i ansiktet de første døgnene etter operasjonen.

Les mer om tiden etter operasjon

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hva koster fettransplantasjon til ansikt?

 

 

Konsultasjon med plastikkirurg 625,-
Online konsultasjon med plastikkirurg 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-

 

Fettransplantasjon helt ansikt fra 32 000,-
Fettransplantasjon lite område fra 23 600,-

 

 

Bestill time

 

 

Pris for fettranplantasjon til ansikt avhenger av en rekke faktorer. Du vil  få opplyst eksakt pris under konsultasjonen. Vi tilbyr panneløft og øyenbrynsløft kun i Oslo.

 

Innhold godkjent av Bjørn Tvedt   


   


   

   


   
   

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/