Ansiktsløft

Ansiktsløft

 

Lang erfaring med ansiktsløft (facelift)

Med tiden mister huden sin elastisitet og spenst, og det oppstår rynker, linjer og poser. Årsakene avhenger av både arveanlegg og ytre faktorer som:

  • Røyking
  • Alkohol
  • Kost
  • Mosjon
  • Solvaner
  • Vektforandringer

 

Ansiktsløft utføres for å løfte opp og glatte ut huden. Et slikt inngrep vil først og fremst påvirke haken og halslinjen. Finere rynker rundt munnen krever mer spesielle tiltak som hudsliping, peeling eller laser. Med det moderne utstyr og operasjonsteknikker som vi benytter hos Akademikliniken vil et ansiktsløft resultere i et naturlig resultat, som ikke ser operert ut.

 

«Jeg var genetisk disponert for tidlig aldring. Min mann og jeg er like gamle, og mens han fikk kommentarer på hvor ung og fresh han så ut, opplevde jeg å få kommentarer på at jeg så trett, sint og gammel ut. Sånt gjør noe med deg og syken din! Det hele toppet seg etter en weekend vi hadde vært bortreist. Vi hadde hatt en helt fantastisk tur, men på vei hjem ble jeg tatt for å være min manns mor. Tenkte virkelig omverden dette om meg?

 Jeg har alltid vært preget av samfunnets kritiske holdning til plastisk kirurgi, men mine plager skyltes ansikt. Ansiktet kan man aldri skjule. Jeg valgt tilslutt å oppsøke en plastisk kirurg, og sa til han: «Enten må du gjøre min mann eldre, eller så må du gjøre meg yngre.» Han så på meg og svarte «Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg, men jeg vet om en som kan». Slik fikk jeg vite om Dr. Bjørn Tvedt og Akademikliniken. Det var godt å komme til noen som behandlet meg og mine plager med respekt og forståelse. Endelig ble jeg tatt på alvor.

 Jeg fikk utført en stor facelift med øreflippreduksjon. Målet var aldri og bli så ung eller vakker som mulig, men å kunne trives med eget ansikt. Et ansikt som hele veien har eldes mye raskere enn hvor gammel jeg i realiteten har vært. Inngrepet jeg gjennomførte har resultert i at jeg ser lik ut på utsiden, som jeg føler meg på innsiden. Å ikke tenke over eget utseende lenger har spilt en enorm rolle i mitt liv!»  – Kvinne, 60 år

Les flere av våre plasienthistorier her>

 

 

Hva skjer før et ansiktsløft?

Konsultasjon

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg og tar derfor alltid en konsultasjon først. Konsultasjonen er helt uforpliktende. Her vil du få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese igjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.

 

Kombinasjonsinngrep

Det er ikke uvanlig at man kombinerer ansiktsløft med andre ansiktsinngrep, slik som for eksempel mellomansiktsløft, panneløft, leppe- og fettinjeksjoner, øyelokkirurgi og fettsuging av haken. Om og hvilken form av kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du også gjennom med din kirurg på konsultasjonen.

 

Forberedelser

Etter konsultasjonen går vi igjennom de planlagte inngrepene i detalj. Vi gir deg råd på nødvendige forberedelser og hvordan du best kan lette sårtilhelingen etter operasjonen.

For eksempel er det er ekstra viktig å avstå fra å røyke ved slike operasjoner minst fire uker før og etter inngrepet. Dette for å unngå forsinket sårtilheling og minske risikoen for sår og stygge arr. Vær også forsiktig med alkohol.

Velge du å gå videre med behandlingen, bestiller vi tid til operasjon hos en av våre plastikkirurger.

Det er ekstra viktig å avstå fra å røyke ved slike operasjoner minst fire uker før og etter inngrepet. Dette for å unngå forsinket sårtilheling og minske risikoen for sår og stygge arr. Vær også forsiktig med alkohol.

Velge du å gå videre med behandlingen, bestiller vi tid til operasjon hos en av våre plastikkirurger.

 

Hvordan foregår et ansiktsløft?

På operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som planlegger operasjonen i detalj og fotograferer operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege for en samtale i forkant av inngrepet.

Et ansiktsløft skjer under narkose og tar tre til fire timer. Vanligvis legges et snitt i tinningen, rundt øret og i hårfestet. Iblant gjøres det et snitt under hakespissen for å sy sammen den overfladiske halsmuskelen.

Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens pleieavdeling over natten.

 

 

Hva skjer etter et ansiktsløft?

Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens pleieavdeling over natten. Neste morgen hjelper vi deg med vasking av hår og gjør deg klar til hjemreise, uten bandasje.

De første døgnene etter operasjonen vil du oppleve blåmerker, en følelse av hevelse, spenning og ømhet, samt et visst tap av følelse. Det er en situasjon som vil opphøre, og forsvinne suksessivt i løpet av de første ukene etter operasjonen.

I normale tilfeller skal du ikke behøve å være borte fra arbeidet, men de fleste velger å bli hjemme cirka tre uker etter operasjonen. Lytt til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

 

Oppfølging

Ved hjemreise etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken, og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Første kontroll foreligger etter fem til syv dager hvor vi fjerner en del av stingene. Etter to uker fjerner vi resten av stingene. Du er alltid velkommen til å ta kontakt ved spørsmål.

 

Sluttresultatet

Selv om sluttresultatet kan bedømmes tidligst etter seks måneder, vil du se endring allerede ved fjerning av stingene.

Resultatet etter et ansiktsløft kan variere og er avhengig av arveanlegg og hudens elastisitet. Dette prater vi gjennom før operasjonen, både ved den uforpliktende konsultasjonen, og ved de forberedende samtalene med din kirurg.

 

Etterbehandling

Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter.

Husk på å bruke solkrem med høy beskyttelsesfaktor på arrene i løpet av de første seks månedene.

Unngå sterke fargevæsker på arrene i de første tre månedene etter operasjonen.

For et bedre resultat på lang sikt er det viktig å pleie huden regelmessig.

Hos Akademikliniken får du god info om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Obagi.

 

Hva koster et ansiktsløft?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du vil  få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført under konsultasjonen. Vi gjør oppmerksom på at pris på konsultasjon hos plastikkirurg er kr. 500,-.

Se priser for ansiktsløft >

WEBBOOKING