Færre rynker og jevnere hud med ansiktsløft

Hva er ansiktsløft?

Ansiktsløft, også kalt facelift eller ansiktsløfting, er et kirurgisk inngrep som løfter opp og strammer huden rundt haken og kjevepartiet. Finere rynker rundt munnen krever mer spesielle tiltak som hudsliping, peeling eller laser.

 

Ansiktsløft

Ansiktsløft er et kirurgisk inngrep som gir tydeligere kjevelinje og ungdommelig utseende. Ofte kombineres ansiktsløft med halsløft.

 

Facelift ved Akademikliniken utføres av Tomm og Hilde Bjærke, Norges ledende ansiktskirurger ved Cosmo Clinic i Nydalen, som er Akademiklinikens søsterklinikk i Oslo.

 

Booking og alle henvendelser om ansiktsløft skjer ved henvendelse til Cosmo Clinic.

Les mer om ansiktsløft på Cosmoclinic.no

Hvordan foregår ansiktsløft?

Et ansiktsløft eller ansiktsløfting skjer under narkose og tar tre til fire timer. Vanligvis legges et snitt i tinningen, rundt øret og i hårfestet. Iblant gjøres det et snitt under hakespissen for å sy sammen den overfladiske halsmuskelen.

 

Kan ansiktsløft kombineres?

Det er ikke uvanlig at man kombinerer ansiktsløft med andre inngrep som for eksempel mellomansiktsløft, panneløft, leppe- og fettinjeksjoner, øyelokkirurgi og fettsuging av haken. Vi tilbyr også filler i tiningene. Hvilken form av kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du om med din kirurg under konsultasjonen.

Hvem egner seg for ansiktsløft?

Ansiktsløft egner seg best for de som har heng over kjevene (jowls), og hals med mye hudoverskudd. Ofte ser man effekten dersom man med fingertuppene trekker ansiktet opp og på skrå bakover. Idag er det vanlig å kombinere facelift med fettransplantasjon dersom alderen har redusert volumet på karakteristiske områder som under øynene, kinnbein, hake, panne eller tinning.

Hvor lenge varer ansiktsløft?

Effekten av et ansiktsløft varer i 10 – 15 år. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen men gir den bedre forutsetninger og med medisinske hud- og injeksjonsbehandlinger kan resultatene både forsterkes og forlenges.

Hva skjer etter et ansiktsløft?

De første døgnene etter operasjonen vil du oppleve blåmerker, en følelse av hevelse, spenning og ømhet, samt et visst tap av følelse. Det er en situasjon som vil opphøre, og forsvinne suksessivt i løpet av de første ukene etter operasjonen. De fleste blir hjemme 2-3 uker etter operasjonen. Lytt til kroppens signaler og tilpass deg etter dem. Du får time til kontroll 7 dager etter operasjonen, hvor vi fjerner alle sting.

 

Sluttresultatet

Selv om sluttresultatet kan bedømmes tidligst etter seks måneder, vil du se en endring allerede ved fjerning av stingene. Resultatet etter et ansiktsløft kan variere og er avhengig av arveanlegg og hudens elastisitet. 

Etterbehandling

Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter.
Husk å bruke solkrem med høy beskyttelsesfaktor på arrene de første seks månedene.
Unngå sterke fargevæsker på arrene de første tre månedene etter operasjonen.
For et bedre resultat er det viktig å pleie huden regelmessig.
Hos Akademikliniken får du god informasjon om hudpleie og produkter tilpasset deg og din hudtilstand.
Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Skin Health.

Pasient deler sin erfaring med ansiktsløft:

–  Jeg har alltid vært preget av samfunnets kritiske holdning til plastisk kirurgi

«Jeg var genetisk disponert for tidlig aldring. Min mann og jeg er like gamle, og mens han fikk kommentarer på hvor ung og fresh han så ut, opplevde jeg å få kommentarer på at jeg så trett, sint og gammel ut. Sånt gjør noe med deg og syken din! Det hele toppet seg etter en weekend vi hadde vært bortreist. Vi hadde hatt en helt fantastisk tur, men på vei hjem ble jeg tatt for å være min manns mor. Tenkte virkelig omverden dette om meg?

 Jeg har alltid vært preget av samfunnets kritiske holdning til plastisk kirurgi, men mine plager skyltes ansikt. Ansiktet kan man aldri skjule. Jeg valgt tilslutt å oppsøke en plastisk kirurg, og sa til han: «Enten må du gjøre min mann eldre, eller så må du gjøre meg yngre.» Han så på meg og svarte «Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg, men jeg vet om en som kan». Slik fikk jeg vite om de dyktige kirurgene på Akademikliniken. Det var godt å komme til noen som behandlet meg og mine plager med respekt og forståelse. Endelig ble jeg tatt på alvor.

 Jeg fikk utført en stor facelift med øreflippreduksjon. Målet var aldri og bli så ung eller vakker som mulig, men å kunne trives med eget ansikt. Et ansikt som hele veien har eldes mye raskere enn hvor gammel jeg i realiteten har vært. Inngrepet jeg gjennomførte har resultert i at jeg ser lik ut på utsiden, som jeg føler meg på innsiden. Å ikke tenke over eget utseende lenger har spilt en enorm rolle i mitt liv!» 

– Kvinne, 60 år

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før- og etterbilder – ansiktsløft

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer om forberedelsene

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer om operasjonsdagen

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i ansiktet de første døgnene etter operasjonen.

Les mer om tiden etter operasjon

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/