Ansiktsløft i Oslo - Plastisk kirurgi | Akademikliniken

Ansiktsløft

Ansiktsløft gir deg en glattere og mer ungdommelig hud.
Med tiden mister huden sin elastisitet og spenst, og det oppstår rynker, linjer og poser.

Årsakene avhenger av både arveanlegg og ytre faktorer som:

  • Røyking
  • Alkohol
  • Kost
  • Mosjon
  • Solvaner
  • Vektforandringer

Ansiktsløft utføres for å gi en glattere hud og et mer opplagt inntrykk. Når man gjennomfører et ansiktsløft, påvirker man fremfor alt haken og halslinjens utseende. Fine rynker rundt munnen krever spesielle tiltak, slik som hudsliping, peeling eller laser. Resultatet blir en glattere hud, som gir et mer ungdommelig inntrykk.

Vi engasjerer oss for at du skal kjenne deg trygg med dine beslutninger. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. Da treffer du en av våre kirurger for å gå  gjennom forventninger, forutsetninger, helsen din og hvilke behandlinger som er passende for deg.

 

Hva skjer før et ansiktsløft?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende. Under denne konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.

Det er ikke uvanlig at man kombinerer ansiktsløft med andre ansiktsinngrep, slik som for eksempel mellomansiktsløft, panneløft, leppe- og fettinjeksjoner, øyelokkirurgi og fettsuging av haken. Om og hvilken form av kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du også gjennom med din kirurg på konsultasjonen.

Vi går gjennom de planlagte inngrepene i detalj, gir deg råd om hvordan du skal forberede deg før operasjonen og hvordan du best kan lette sårtilhelingen etter operasjonen.

Det er ekstra viktig å avstå fra å røyke ved denne typen operasjoner, minst fire uker før og etter inngrepet, ellers kan tilhelingen forsinkes. Dessuten øker risikoen for sår og stygge arr. Vær også forsiktig med alkohol.

Hvis du velger å gå videre, bestiller vi tid til operasjon hos en av våre plastikkirurger.

Hvordan foregår et ansiktsløft?

På operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som planlegger operasjonen i detalj og fotograferer operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege, og får tildelt et rom som du disponerer under ditt besøk ved klinikken.

Et ansiktsløft skjer under narkose og tar tre til fire timer. Vanligvis legges et snitt i tinningen, rundt øret og i hårfestet. Iblant gjøres det et snitt under hakespissen for å sy sammen den overfladiske halsmuskelen.

Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens pleieavdeling over natten for pleie.

 

2926_6a0a6891

Hva skjer etter et ansiktsløft?

Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens pleieavdeling over natten for pleie. Neste morgen hjelper vi deg med å vaske håret, deretter er det på tide å dra hjem, og det gjør du uten bandasje.

De første døgnene etter ansiktsløftet får du blåmerker. Du kommer også til å oppleve en følelse av hevelse, spenning og ømhet, samt et visst tap av følelse. Det er en situasjon som vil opphøre ,og forsvinne suksessivt i løpet av de første ukene etter operasjonen.
Etter fem til sju dager kommer du på den første kontrollen. Da tar vi bort en del av stingene. Etter to uker fjerner vi resten av stingene. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss når som helst, hvis du har spørsmål eller ønsker at vi skal se på tilhelingen.

I normale tilfeller skal du ikke behøve å være borte fra arbeidet, men de fleste velger å bli hjemme cirka tre uker etter operasjonen.
Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem!

Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter, og holder det gående med rolige spaserturer.
Husk på å bruke solkrem med høy beskyttelsesfaktor på arrene i løpet av de første seks månedene. Du bør også unngå sterke fargevæsker på arrene i de første tre månedene etter operasjonen. Så hvis du bruker å farge håret, skal du gjøre det før operasjonen.

Selv om sluttresultatetkan bedømmes tidligst etter seks måneder, kommer du til å se en endring allerede når vi tar bort stingene.
Men det er viktig at du har realistiske forventninger. Resultatet etter et ansiktsløft varierer mellom ulike mennesker avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Dette prater vi gjennom før operasjonen, både ved den uforpliktende konsultasjonen, og ved de forberedende samtalene med din kirurg.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken, og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Etterbehandling

For at du skal kunne få et bra resultat på lang sikt, er det viktig at du pleier huden din regelmessig.

Hos Akademikliniken får du god info om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Obagi.

Hva koster et ansiktsløft?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du vil  få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført under konsultasjonen.

Se priser for ansiktsløft >

175d2629230e54ca50eace4de5a72fbd