Færre rynker og jevnere hud med ansiktsløft

Ansiktsløft

Ansiktsløft utføres for å løfte opp og glatte ut huden. Et slikt inngrep vil først og fremst påvirke haken og halslinjen. Finere rynker rundt munnen krever mer spesielle tiltak som hudsliping, peeling eller laser. Med det moderne utstyret og operasjonsteknikker som vi benytter hos Akademikliniken, vil et ansiktsløft resultere i et naturlig foryngende utseende.

 

Lang erfaring med ansiktsløft (facelift)

Med tiden mister huden sin elastisitet og spenst, og det oppstår rynker, linjer og poser. Årsakene avhenger av både arveanlegg og ytre faktorer som røyking, alkohol, kosthold, mosjon og vektforandringer.

 

Pasienthistorie:

«Jeg var genetisk disponert for tidlig aldring. Min mann og jeg er like gamle, og mens han fikk kommentarer på hvor ung og fresh han så ut, opplevde jeg å få kommentarer på at jeg så trett, sint og gammel ut. Sånt gjør noe med deg og syken din! Det hele toppet seg etter en weekend vi hadde vært bortreist. Vi hadde hatt en helt fantastisk tur, men på vei hjem ble jeg tatt for å være min manns mor. Tenkte virkelig omverden dette om meg?

 Jeg har alltid vært preget av samfunnets kritiske holdning til plastisk kirurgi, men mine plager skyltes ansikt. Ansiktet kan man aldri skjule. Jeg valgt tilslutt å oppsøke en plastisk kirurg, og sa til han: «Enten må du gjøre min mann eldre, eller så må du gjøre meg yngre.» Han så på meg og svarte «Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg, men jeg vet om en som kan». Slik fikk jeg vite om Dr. Bjørn Tvedt og Akademikliniken. Det var godt å komme til noen som behandlet meg og mine plager med respekt og forståelse. Endelig ble jeg tatt på alvor.

 Jeg fikk utført en stor facelift med øreflippreduksjon. Målet var aldri og bli så ung eller vakker som mulig, men å kunne trives med eget ansikt. Et ansikt som hele veien har eldes mye raskere enn hvor gammel jeg i realiteten har vært. Inngrepet jeg gjennomførte har resultert i at jeg ser lik ut på utsiden, som jeg føler meg på innsiden. Å ikke tenke over eget utseende lenger har spilt en enorm rolle i mitt liv!»  – Kvinne, 60 år

Les flere av våre pasienthistorier her>

 

 

Hva skjer før et ansiktsløft?

Konsultasjon

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg og tar derfor alltid en konsultasjon først. Konsultasjonen er helt uforpliktende. Her vil du få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese igjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.

 

Kombinasjonsinngrep

Det er ikke uvanlig at man kombinerer ansiktsløft med andre ansiktsinngrep, slik som for eksempel mellomansiktsløft, panneløft, leppe- og fettinjeksjoner, øyelokkirurgi og fettsuging av haken. Vi tilbyr også filler i tiningene. Hvilken form av kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du om med din kirurg under konsultasjonen.

 

Forberedelser

Etter konsultasjonen går vi igjennom de planlagte inngrepene i detalj. Vi gir deg råd om nødvendige forberedelser og hvordan du best kan lette sårtilhelingen etter operasjonen.

For eksempel er det ekstra viktig å avstå fra å røyke ved slike operasjoner minst fire uker før og etter inngrepet. Dette for å unngå forsinket sårtilheling og minske risikoen for sår og stygge arr. Vær også forsiktig med alkohol.

Velger du å gå videre med behandlingen, bestiller vi tid til operasjon hos en av våre plastikkirurger.

 

Hvordan foregår et ansiktsløft?

På operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg, som planlegger operasjonen i detalj og fotograferer operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege for en samtale i forkant av inngrepet.

Et ansiktsløft skjer under narkose og tar tre til fire timer. Vanligvis legges et snitt i tinningen, rundt øret og i hårfestet. Iblant gjøres det et snitt under hakespissen for å sy sammen den overfladiske halsmuskelen.

Etter operasjonen er det mulighet for å overnatte.

 

 

Hva skjer etter et ansiktsløft?

De første døgnene etter operasjonen vil du oppleve blåmerker, en følelse av hevelse, spenning og ømhet, samt et visst tap av følelse. Det er en situasjon som vil opphøre, og forsvinne suksessivt i løpet av de første ukene etter operasjonen.

De fleste blir hjemme 2-3 uker etter operasjonen. Lytt til kroppens signaler og tilpass deg etter dem. Du får time til kontroll 7 dager etter operasjonen, hvor vi fjerner alle sting.

 

Sluttresultatet

Selv om sluttresultatet kan bedømmes tidligst etter seks måneder, vil du se en endring allerede ved fjerning av stingene.

Resultatet etter et ansiktsløft kan variere og er avhengig av arveanlegg og hudens elastisitet. Dette går vi gjennom før operasjonen, både ved den uforpliktende konsultasjonen, og ved de forberedende samtalene med din kirurg.

 

Etterbehandling

Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter.

Husk å bruke solkrem med høy beskyttelsesfaktor på arrene de første seks månedene.

Unngå sterke fargevæsker på arrene de første tre månedene etter operasjonen.

For et bedre resultat er det viktig å pleie huden regelmessig.

Hos Akademikliniken får du god informasjon om hudpleie og produkter tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Skin Health.

 

Hva koster et ansiktsløft?

Pris for ansiktsløft avhenger av en rekke faktorer. Du vil  få opplyst eksakt pris under konsultasjonen. Vi gjør oppmerksom på at pris på konsultasjon hos plastikkirurg er kr. 625,-.

Se priser for ansiktsløft >

WEBBOOKING

 

Innhold godkjent av: Bjørn Tvedt