De beste behandlingene for aknearr

Ansikt, Behandlinger

aknearr

Er du en av de som endelig har fått kontroll på huden din, men sitter igjen med aknearr du ønsker å behandle? Det kan være vanskelig å vite hvilke behandlinger og kremer som faktisk hjelper på å redusere arr, da det finnes et hav av behandlinger som lover å fjerne arr. Men for å vite hva som er mest effektivt for dine aknearr er det viktig å vite forskjellen på arrene, hvorfor de oppstår og hvilke behandlinger som gir resultater på den type arr du har. Vi forteller deg alt du trenger å vite.

Mørke arr etter kviser

Pigmenteringen som oppstår på huden etter akne/kviser har grodd, kalles postinflammatorisk hyperpigmentering. Disse arrene er flate, og enten brune, røde eller rosa-lilla i fargen. Flekkene derfor en pigmentering etter en betennelse, som en kvise er. Pigmenteringen kan forsvinne av seg selv etter noen måneder eller år. Men det er ingen garanti, og det er derfor mange ønsker å behandle dem bort.

Brune arr er pigmenteringer, ofte Postinflammatorisk hyperpigmentering. Arrene er flate og brune eller brunsorte. PIgmenteringen kan forsvinne av seg selv, men kan i verste fall ta flere år.

Røde arr er kar som synes gjennom huden og behandles som sprengte blodkar. Kan være røde, lilla eller blålige. Disse kan behandles så de blir permanent borte, men forsvinner ikke av seg selv.

Groper i huden etter akne

Atrofiske arr er karakterisert ved innsunkne arrvev, eller groper, som befinner seg under hudens overflate. Slike arr oppstår når huden mislykkes i å produsere nytt bindevev, noe som fører til ujevn arrdannelse. De oppstår vanligvis som et resultat av akne eller etter vannkopper. Disse arrene kan være vanskelig å behandle, men heldigvis finnes det ulike behandlinger som fokuserer seg på å forbedre teksturen av huden, og jevne ut gropene.

 

Disse behandlingene er mest effektive for å bli kvitt aknearr

Laserbehandling

Ved hjelp av laser kan du fjerne mørke flekker som har oppstått som følge av kviser. Denne metoden for arrbehandling er kjent for sin effektivitet i å gjøre arr mindre fremtredende, og den er spesielt effektiv på å fjerne pigmentering som har oppstått etter kviser. Fungerer på samme måte som laser for pigmenter – lysner pigmenter over tid.

Gjennom høyintensive lysstråler stimulerer laserbehandlingen hudens naturlige kollagenproduksjon og helingsprosess. Kollagen, som er et essensielt protein for hudens struktur og fleksibilitet, bidrar til å utjevne arr og forbedre hudens overflate. Dette gjelder kun for fraksjonert laser (Stavanger og kun for hypertrofiske arr)

Dette hjelper behandlingen på:

Pigmentering etter akne: Ja

Groper i huden etter akne: Ja

 

Dermapen

En dermapen-behandling fornyer huden på dypet, og er særlig effektiv på å jevne og glatte ut teksturen av arrene, og behandle gamle arr som ligger dypt nede i huden. Behandlingen er derfor spesielt effektiv på de som har groper i huden, også kalt atrofiske arr. Dermapen er en microneedling behandling, som ved hjelp av sterile nåler lager mikrokanaler i huden. Dette gjør at hudens naturlige kollagenproduksjon stimuleres, og at huden fornyer seg. Resultatet er en jevnere og glattere hud.

 

Dette hjelper behandlingen på:

Pigmentering etter akne: Nei

Groper i huden etter akne: Ja

 

Kjemisk peeling

Kjemisk peeling er en behandling som gir en generell hudforbedring og er effektiv på blant annet behandling av solskader, pigmentflekker, fine linjer og rynker. Kjemisk peeling kan også gi gode resultater på aknearr, da den fornyer huden og skaper en jevnere og mer glødende overflate. Sammenliknet med Dermapen og laser, anbefaler vi kjemisk peeling for de som har milde til moderate arr.

 

Dette hjelper behandlingen på:

Pigmentering etter akne: Ja

Groper i huden etter akne: Ja, men kun med veldig kraftige peelinger

 

Skinbooster

Skinbooster-behandling består av å injisere hyaluronsyre direkte inn i huden. Hyaluronsyre, som er en naturlig forekommende substans i kroppen, spiller en nøkkelrolle i å holde huden fuktig og elastisk. Gjennom å tilføre huden et fuktighetsgivende boost, bidrar Skinbooster til å forbedre hudens tekstur og kan minske synligheten av arr. Denne behandlingen passer spesielt for de som har atrofiske arr, da Skinbooster bidrar til å løse opp arrvevet i huden, stimulere til økt kollagenproduksjon samt fylle ut arret midlertidig.

 

Dette hjelper behandlingen på:

Pigmentering etter akne: Nei

Groper i huden etter akne: Ja

 

Hvilken behandling er riktig for deg?

Ettersom det finnes en rekke ulike behandlinger for aknearr, og det kan være vanskelig å vite hvilken behandling som er mest effektiv for dine arr. Vi anbefaler derfor en konsultasjon med en kosmetisk sykepleier for å hjelpe deg å velge den riktige behandlingen for ditt utgangspunkt. Slik vil du få den mest effektive behandlingen, og de aller beste resultatene. Våre kosmetiske sykepleiere på Akademikliniken har lang erfaring med behandling av aknearr, og kan hjelpe deg med å legge opp et skreddersydd behandlingsløp for å oppnå de aller beste resultatene for din hud. Bestill en konsultasjon hos oss slik at vi kan hjelpe deg å få huden du ønsker deg.