Leppeløft – ny leppefasong for alltid

Hva er leppeløft?

Leppeløft er et kirurgisk inngrep (leppeoperasjon) som gir fyldigere lepper og et mer ungdommelig utseende. I dag utføres leppeløft  i forbindelse med genetiske og medfødte avvik, aldersbetingede endringer og leppeforstørrelse.

Hvordan foregår et leppeløft?

Lepper kan forstørres på forskjellige måter, både kirurgisk eller med injeksjoner. En kirurgisk metode som vi benytter, er V-Y-metoden, og gjøres på innsiden av overleppen. Leppebåndet forbinder overleppen til tannkjøttet i en V-form. Under inngrepet løsnes leppebåndet fra sin opprinnelige V-form og sys igjen i en Y-form, noe som gjør at leppevolumet skyves frem og gir en fyldigere leppe. Litt som om du bruker pekefingeren til å dytte amorbuen litt oppover.

En operasjon av leppene skjer normalt under narkose, og tar ofte ikke mer enn én time. Tiden kan likevel variere avhengig av inngrepets omfang. Etter noen timers hvile kan du dra hjem.

Pasients erfaring etter operasjon på Akademikliniken

«Jeg ble født med dobbeltsidig leppe-kjeve-gane-spalte, og har etter endt oppfølging og operasjons-program hos Rikshospitalet, fått gjort ytterligere operasjoner ved Akademikliniken. Jeg er veldig fornøyd. Operasjonene på Rikshospitalet gjorde meg med tiden frisk og velfungerende, men jeg følte meg aldri tilfreds med mitt eget utseende, da nesa mi, munnen min og leppene mine fortsatt var synlig preget av spalten. Rikshospitalet kunne ikke hjelpe meg mer, sa de. Trolig mangler de erfaring med og ressurser til å operere pasientene noe mer enn å sikre god fysisk funksjon og et nokså normalt utseende. Noe jeg godt kan forstå. Selv om jeg har fått god oppfølging av Rikshospitalet i oppveksten, er det Akademikliniken som virkelig har sett meg og mine behov. Kirurgen her har sett mulighetene og gjort sitt ytterste for at jeg skal kunne oppnå et så harmonisk utseende som mulig tross min spalte-bakgrunn.

Med mitt utgangspunkt, er det umulig å oppnå perfeksjon. Men etter at kirurgen behandlet leppen min, nesen min og området rundt, føler jeg meg mer komfortabel enn noen gang med utseendet mitt. Ansiktet mitt har fått mer naturlige proporsjoner, og er blitt mer symmetrisk. Jeg er veldig takknemlig, for jeg vet jeg er heldig. Ikke alle med spalte (eller andre personer) har mulighet til å gå privat etter at det offentlige har gjort sitt. Men for de som kan, vil jeg virkelig anbefale Akademikliniken.

Kirurgene der er veldig dyktige, imøtekommende og forståelsesfulle. Jeg har fått gjort flere operasjoner på Akademikliniken, og aldri har jeg vært redd for at det skulle gjøres noe drastisk eller noe jeg ikke ville like. Kirurgen har alltid gjort meg en forbedring, men uten at det noen gang har gått for langt, eller at noen feil har skjedd. Jeg vil også rose kirurgen for å aldri gi meg for høye forhåpninger, eller love meg for mye. Tvert imot har jeg blitt positivt overrasket over resultatene. Dessuten har kirurgen gjort meg oppmerksom på at man må jobbe ut ifra ethvert ansikts forutsetninger, at man kan gjøre det beste ut av det, og at man må gi seg mens leken er god.

Mine opplevelser hos Akademikliniken har vært svært positive. Nå er jeg mye mer komfortabel med meg selv, og det er ikke lenger så lett å se at jeg ble født med spalte. Det betyr mye for min helse å være komfortabel med meg selv. Og aller mest betyr det for meg, å ha blitt anerkjent for mine behov for å føle meg proporsjonert, symmetrisk og fin. Tusen takk for det. »

Spørsmål og svar om leppeløft

Hvem egner seg for leppeløft?

Leppeløft kan være løsningen for deg som har lang avstand mellom nesen og amorbuen, ønsker litt mer varig volum i overleppen eller ønsker å vise mer av tennene når du smiler.

Hvor lenge varer leppeløft?

Effekten av et leppeløft er varig.

Leppeløft uten kirurgi?

Det finnes flere måter å løfte leppene på som resulterer i fyldigere lepper med tydeligere leppeform. Følgende behandlinger vil ha nogenlunde samme effekt som et kirurgisk leppeløft.

  • fettransplantasjon til lepper
  • filler i leppene

 

 

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før- og etterbilder – leppeløft

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før- og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».