Ny leppefasong – for alltid

Hva er leppeløft?

Leppeløft er et kirurgisk inngrep (leppeoperasjon) som gir fyldigere lepper og et mer ungdommelig utseende. I dag utføres leppeløft  i forbindelse med genetiske og medfødte avvik, aldersbetingede endringer og leppeforstørrelse.

 

Leppeløft uten kirurgi?

Det finnes flere måter å løfte leppene på som resulterer i fyldigere lepper med tydeligere leppeform. Følgende behandlinger vil ha nogenlunde samme effekt som et kirurgisk leppeløft.

Pasient forteller:

– Nå er jeg mye mer komfortabel med meg selv

«Jeg ble født med dobbeltsidig leppe-kjeve-gane-spalte, og har etter endt oppfølging og operasjons-program hos Rikshospitalet, fått gjort ytterligere operasjoner ved Akademikliniken. Jeg er veldig fornøyd. 

Operasjonene på Rikshospitalet gjorde meg med tiden frisk og velfungerende, men jeg følte meg aldri tilfreds med mitt eget utseende, da nesa mi, munnen min og leppene mine fortsatt var synlig preget av spalten. Rikshospitalet kunne ikke hjelpe meg mer, sa de. Trolig mangler de erfaring med og ressurser til å operere pasientene noe mer enn å sikre god fysisk funksjon og et nokså normalt utseende. Noe jeg godt kan forstå. 

Selv om jeg har fått god oppfølging av Rikshospitalet i oppveksten, er det Akademikliniken som virkelig har sett meg og mine behov. Kirurgen her har sett mulighetene og gjort sitt ytterste for at jeg skal kunne oppnå et så harmonisk utseende som mulig tross min spalte-bakgrunn. 

Med mitt utgangspunkt, er det umulig å oppnå perfeksjon. Men etter at kirurgen behandlet leppen min, nesen min og området rundt, føler jeg meg mer komfortabel enn noen gang med utseendet mitt. Ansiktet mitt har fått mer naturlige proporsjoner, og er blitt mer symmetrisk. 

Jeg er veldig takknemlig, for jeg vet jeg er heldig. Ikke alle med spalte (eller andre personer) har mulighet til å gå privat etter at det offentlige har gjort sitt. Men for de som kan, vil jeg virkelig anbefale Akademikliniken. 

Kirurgene der er veldig dyktige, imøtekommende og forståelsesfulle. Jeg har fått gjort flere operasjoner på Akademikliniken, og aldri har jeg vært redd for at det skulle gjøres noe drastisk eller noe jeg ikke ville like. Kirurgen har alltid gjort meg en forbedring, men uten at det noen gang har gått for langt, eller at noen feil har skjedd. 

Jeg vil også rose kirurgen for å aldri gi meg for høye forhåpninger, eller love meg for mye. Tvert imot har jeg blitt positivt overrasket over resultatene. Dessuten har kirurgen gjort meg oppmerksom på at man må jobbe ut ifra ethvert ansikts forutsetninger, at man kan gjøre det beste ut av det, og at man må gi seg mens leken er god. 

Mine opplevelser hos Akademikliniken har vært svært positive. Nå er jeg mye mer komfortabel med meg selv, og det er ikke lenger så lett å se at jeg ble født med spalte. Det betyr mye for min helse å være komfortabel med meg selv. Og aller mest betyr det for meg, å ha blitt anerkjent for mine behov for å føle meg proporsjonert, symmetrisk og fin. 

Tusen takk for det. »

 

Fra legelisten.no

Hvem egner seg for leppeløft?

Leppeløft kan være løsningen for deg som har lang avstand mellom nesen og amorbuen, ønsker litt mer varig volum i overleppen eller ønsker å vise mer av tennene når du smiler.

Hvor lenge varer leppeløft?

Effekten av et leppeløft er varig. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen men gir den bedre forutsetninger og med medisinske hud - og injeksjonsbehandlinger kan resultatene både forsterkes og forlenges.

 

Hva skjer etter en leppeoperasjon?

De første døgnene etter operasjonen kan du oppleve en følelse av hevelse og ømhet. Det er helt normalt, og kommer til å forsvinne i løpet av de første ukene.

Du kan jobbe allerede dagen etter operasjonen, men du kommer til å være hoven i to til tre uker. Etter syv dager kommer du til kontroll, hvor vi fjerner stingene. Du er selvfølgelig alltid velkommen til å ta kontakt med oss når som helst.

Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og annen fysisk aktivitet, men du kan gjerne ta rolige spaserturer. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig i 6 måneder.

Før du drar fra klinikken vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen og forholdsregler.

Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Dette prater vi om før operasjonen. Det er viktig at du har realistiske forventninger.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før- og etterbilder – leppeløft

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer om forberedelsene

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer om operasjonsdagen

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i de første døgnene etter en operasjon.

Les mer om tiden etter operasjon

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

 

Hva koster leppeoperasjon?

 

 

Konsultasjon med plastikkirurg 625,-
Online konsultasjon med plastikkirurg 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-

 

Leppeløft fra 27 000,-
Leppeplastikk fra 27 000,-
Munnvikplastikk fra 27 000,-

 

 

Bestill time

 

 

Pris for leppeoperasjon avhenger av en rekke faktorer og du  vil  få opplyst eksakt pris under konsultasjonen. Vi tilbyr leppeoperasjon kun i Oslo.

    


   


   

   


   
   

   

  Innhold godkjent av Bjørn Tvedt

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/