Kjønnsleppeoperasjon

Kjønnsleppeoperasjon for å redusere problemer, eller gi et mer ønsket utseende.
Mange kvinner plages av uregelmessigheter i kjønnsleppenes utseende. Vanligst er store indre kjønnslepper. Hvis de henger langt nedenfor de ytre, kan de utsettes for skader på grunn av oppskrapning. De kan også gi et estetisk mindre tiltalende inntrykk. Dette kan man korrigere gjennom å redusere størrelsen på de indre kjønnsleppenes størrelse.

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Her vil du treffe en av våre erfarne plastikkirurger som vil snakke med deg om dine ønsker og forventninger av inngrepet. Du vil også få informasjon om inngrepet og anledning til å stille spørsmål. Konsultasjonen er helt uforpliktende.

Hva skjer før en kjønnsleppeoperasjon?

På konsultasjonen møter du en plastisk kirurg som lytter til dine ønsker, går gjennom selve behandlingen og svarer på dine spørsmål rundt intimkirurgi. Ved besøket får du også informasjon om hva inngrepet kan koste og eventuelt ventetid. Det blir god anledning til å stille spørsmål.

Du må også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, eventuelle tidligere sykdommer og operasjoner.

Vi går også gjennom dine forventninger. Ønsker du å settes opp til behandling, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastikkirurger.

Det er fint om du forbereder deg før operasjonen ved å holde deg i aktivitet,  og at du finner leser så mye som mulig om hva som gjelder før, under og etter operasjonen. Her kan du ta kontakt med oss. Vi er alltid tilgjengelig og svarer på dine spørsmål.

Hvordan foregår en kjønnsleppe operasjon?

På operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg igjen. Du får også treffe din anestesilege for en samtale i forkant av operasjonen.
 
Vi utfører alle kjønnsleppeoperasjoner under narkose. Når operasjonen er ferdig, sys snittet med sting som kroppen selv bryter ned. Dette innebærer at man slipper ubehaget det kan innebære når man tar bort sting i dette følsomme området.

Kirurg som utfører en kjønnsleppeoperasjon ved Akademikliniken

Hvordan foregår en kjønnsleppeoperasjon?

Etter som tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Tilhelingen er normalt sett hurtig og enkel.

Det er ikke nødvendig med noen bandasje, det er nok å holde skikkelig rent med en hånddusj. Etter operasjonen kan man kjenne en viss svie og ubehag, men man trenger som oftes ikke noe smertestillende middel. Etter tre til fire uker kan man med en viss forsiktighet gjenoppta seksuell aktivitet.
 
Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Hva koster en kjønnsleppeoperasjon?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du kan lese mer om priser på våre sider.

Se priser for kjønnsleppeoperasjon >

 

Innhold godkjent av: Mette Haga

Få nyheter direkte

Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@akademikliniken.no. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/