Sprengte blodkar i ansikt

 

Vi behandler sprengte blodkar effektivt

Det er vanlig med sprengte blodkar i ansiktet, fremfor alt på kinn og nese. Det finnes flere årsaker til overfladiske kar i ansiktet, der de vanligste er:

Sprengte blodkar kan være svært sjenerende for den som er rammet. Ved hjelp av  IPL kan vi behandle de sprengte blodkarene effektivt.

Behandlingen er svært effektiv, og i mange tilfeller vil man se forbedringer allerede etter èn gang, men man må påberegne 2-4 behandlinger.

Akademikliniken har lang erfaring med behandling av sprengte blodkar, og kan vise til svært gode resultater hos tidligere pasienter.

 

Hvordan fjernes sprengte blodkar med IPL?

Med IPL kan vi behandle alle typer sprengte blodkar i ansikt, på hals og på bryst. Området som skal behandles fotograferes, barberes om nødvendig og sprites av. I de fleste tilfeller påføres en ultralydgelé for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden, slik at den kommer ned til de områdene som skal behandles. Før behandlingen igangsettes får du beskyttelses- eller tape-briller som beskytter øynene dine. Deretter legges laserens prisme på hudoverflaten hvor et lysglimt indikerer lysimpulsen.  I de fleste tilfeller er behandlingen varm og litt stikkende, som om man slipper en strikk på huden.

Blodet inneholder hemoglobin som absorberer lyset og omdanner det til varme. Denne varmen ødelegger proteinet som sitter i veggene i blodkaret. Dette resulterer i at åreveggen klapper sammen, og åren vil gradvis forsvinne etter behandling.  Rett etter behandlingen kan huden kjennes varm og kanskje litt rød. Vi kjøler huden din ned etter behandlingen og du får alltid på en beskyttende solfaktor dersom du har behandlet i ansiktet. Du kan oppleve  å få såkalt purpura eller mindre blåmerker noen dager, om ønskelig kan dette dekkes med krem. Etter en behandling kan man gå rett tilbake til jobb. Vi anbefaler gjennomsnittlig 2-5 behandlinger med ca. 4 ukers intervall.

 

Behandling med IPL egner seg ikke for

 • gravide og ammende

  ofte er det bedre å avvente behandling til hormonene har stabilisert seg litt.  

 • de som er solbrune

Før IPL behandling er det viktig at

 • du unngår å utsette området som skal behandles for sol de siste 4 ukene
 • du unngår  selvbruningskrem de siste 4 ukene

Hva skjer før en behandling for sprengte blodkar?

Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor er den første  konsultasjonen veldig viktig.

Under den uforpliktende konsultasjonen vil du treffe en av våre dyktige kosmetiske sykepleiere. som vil veilede deg gjennom behandlingen og hva du kan forvente deg av resultater. Konsultasjonen er både for at vi skal forstå deg og dine ønsker og for at du skal få svar på alle dine spørsmål. Ikke nøl med å ta kontakt, du kan også ringe oss gjerne om du har spørsmål.

Hva skjer etter behandlingen?

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker dagkrem med minimum solfaktor 30 de første 4 ukene etter behandlingen for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake. I tillegg bør du unngå direkte soleksponering i samme periode. Husk at en del UV stråler også finnes på dager hvor det regner, snør eller er overskyet.
Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et informasjonsskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt informasjon om vanlige reaksjoner og mulige bivirkninger.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

 

Vedlikehold av huden etter  IPL-behandling

For at du skal kunne beholde et godt resultat på lengre sikt, anbefaler vi at du utfører det antall behandlinger du får anbefalt på konsultasjonen. For enkelte behandlinger kreves oppfølging med vedlikeholdsbehandlinger for å opprettholde resultatet.

I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig, og beskytter den mot solen.

Hos Akademikliniken får du god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand. Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Skin Health.

Kan jeg få behandling på samme dag som jeg kommer til konsultasjon?

Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre erfarne sykepleiere. Behandling kan i enkelte tilfeller utføres i forbindelse med konsultasjonstimen. For enkelte laserbehandlinger, samt tidkrevende behandlinger, må imidlertid en ny time settes opp.

For å kunne utføre en behandling skal man ikke være brun. Man må derfor ikke ha vært i solen eller brukt selvbruningskrem de siste 4-6 ukene før behandlingen. Gravide behandles ikke.

 

Hva koster en behandling for sprengte blodkar?

 

Konsultasjon 350,-
Hudforyngelse IPL fra 3 500,-
Fjerning av pigmentflekker fra 1 100,-
Behandling av acne fra 1 700,-
Acnebehandling - touch up innen 4 uker fra 1 100,-
Behandling av sprengte blodkar fra 1 700,-

 

Bestill time

 

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks. hvilket område som skal behandles og størrelsen på området. Du vil få opplyst eksakt pris for din behandling når du kommer til konsultasjon. 

 

Vi tilbyr Nordlys IPL behandlinger i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, utført av erfarne og dyktige kosmetiske sykepleiere.

 
   

   

  Innhold godkjent av: Bjørn Tvedt

   

   

  Få nyheter direkte

  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@akademikliniken.no. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/