Hudfornyelse med Fraksjonell hudbehandling

Hva er Fraxel laser?

Fraxel re:store og Nordlys Frax er fraksjonelle lasere, det vil si at laseren behandler mikroskopiske (fraksjonerte) områder av huden ved hver unike puls, og etterlater omkringliggende hud intakt. Behandlingen etterlater opp til 700% av huden urørt og gjør derfor at tilhelingstid er vesentlig kortere enn ved andre laserbehandlinger.

 

Hva er fraksjonert laserbehandling?

Fraksjonert laserbehandling stimulerer huden til ny produksjon av kollagen og elastin.  Behandlingen går dypt i huden og virker ved at tusenvis av mikroskopiske stråler treffer huden og stimulerer i dybden uten å lage sår.  I tillegg er laseren like sikker som overfladiske laserbehandlinger. Du får dermed det beste fra begge leire, fornyet og noe oppstrammet hud med redusert tilhelingstid.

 

Fraxel Re:store laser kan behandle:

 

Vi tilbyr pr tid Fraxel re:store på vårt Skin Center i Oslo og Nordlys Frax på vårt Skin Center i Stavanger.

Hvem kan behandles?

Vi behandler ikke gravide og ammende. Si fra om du står på medisiner som gir lysømfintlighet, tar blodfortynnende preparater eller dersom du står på andre typer medisiner. Har du blitt behandlet med isotretinoin, må du vente 6 måneder før du kan starte behandling med fraksjonert laser.

Før behandling med Fraxel re:store

Før oppstart av behandlingen anbefaler vi ofte forbehandling med produkter fra ZO SkinHealth. Disse produktene kan bidra til å bedre effekten av behandlingen, dempe eventuelle bivirkninger i dagene etter behandling samt vedlikeholde resultatet.

Hva skjer før en Fraksjonert laserbehandling?

Det er viktig for oss å forstå deg og dine ønsker før vi anbefaler en behandling, hvor en uforpliktende konsultasjon er det første steget i dialogen vår. Denne timen brukes både til å kartlegge helsen din og undersøke hvilke muligheter dine forutsetninger gir. Og det aller viktigste er at du får et rom hvor du deler dine ønsker og får svar på alle dine spørsmål ... i forbindelse med våre behandlinger selvfølgelig.

Kjemien mellom deg og din behandler er like viktig som deres samlede forståelse og forventninger til behandlingen. Om du ikke finner kjemien med sykepleieren under konsultasjonen, anbefaler vi at du sier ifra og prøver en av våre andre dyktige kosmetiske sykepleiere.

Ta gjerne kontakt per telefon om du har spørsmål

 

Hvordan foregår en Fraksjonert laserbehandling?

Før behandling smøres en bedøvelseskrem på huden, som sitter på cirka en time. Selve behandlingen tar fra 20-40 minutter avhengig av området som skal behandles. Ved tradisjonelle laserbehandling vil hele hudoverflaten utsettes for laserstråler som brenner av de øverste hudlagene. Dette utsetter huden for betydelig stress, noe som vanligvis kan gi en økning av uønskede bivirkninger. Ved behandling med Fraxel og Nordlys Frax, vil de mikroskopiske behandlingsområdene penetrere til den eksakte dybde nødvendig for et optimalt resultat. Behandlingen skader ikke hudoverflaten og lager ikke åpne sår, infeksjonsfaren er dermed minimal. Huden tilheles mye raskere enn hvis hele overflaten blir behandlet samtidig. Grunnen til dette er at behandlingen bruker hudens egen tilhelingsprosess for å lage nytt, friskt vev. Behandlingen kjennes gradvis varmere utover behandlingsforløpet. Huden kjøles ned under og etter behandling for å dempe varmefølelsen.

Hva skjer etter en fraksjonert laserbehandling?

Etter behandling vil huden kjennes varm og rød, omtrent som ved solbrenthet. Vanligvis avtar varmefølelsen etter noen timer og du kan gjenoppta daglige aktiviteter. Unngå likevel aktiviteter som øker blodsirkulasjonen de første dagene, som for eksempel fysisk aktivitet som trening, svømming og aerobic. Badstu bør også unngås.

 

Mulige bivirkninger etter Fraksjonert laserbehandling de første dagene kan være:

 • rød hud 2-4 dager etter behandlingen
 • tørr og ru hud opp til en uke
 • Huden kan den første perioden få en mild bronsende farge som skyldes pigmenter i hud som flasser av
 • Hevelser, spesielt rundt øyenpartiet er også vanlig de første dagene

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig, helst 50, for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

 

Fraxel re:store: etterbehandling

Etter behandling skal man bruke både fuktigivende krem,  dagkrem med minimum SPF30 (helst 50) og unngå direkte soleksponering av det behandlede området. For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling - denne vil også kunne ha en forebyggende effekt. I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig.

Vi anbefaler produkter som er egnet for etterbehandling og vedlikehold samtidig som de passer deg og huden din. Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademiklinikenog ZO SkinHealth.

 

Kan jeg få behandling på samme dag som jeg kommer til konsultasjon?

Så langt det er mulig anbefaler vi en separat konsultasjon i forkant av en fraksjonell lasebehandling. Dette for at du skal kunne møte til din time godt forberedt og for at vi skal ha mulighet til å starte eventuell forbehandling i god tid. Dersom du bor langt unna, ring oss så finner vi ut av det.

Hva koster Fraxel re:store behandling?

 

Konsultasjon 350,-
Fraxel re:store
Solskader fra 3 100,-
Arr fra 3 100,-
Hudforyngelse fra 5 520,-
Nordlys Frax
Frax laser for hudforyngelse og lite arr. Kun i Stavanger fra 1 050,-
Frax laser for hudforyngelse og arr - helt ansikt. Kun i Stavanger fra 3 500,-

 

Bestill time

Prisen for en behandling avhenger av hvilket område som skal behandles. Erfaringsmessig ser vi at de fleste vil trenge 5-7 behandlinger med Fraxel re:store.
Antall behandlinger samt resultat vil imidlertid variere etter alder, hudkvalitet, indikasjon og respons.

 

Vi tilbyr pr tid Fraxel re:store på vårt Skin Center i Oslo og Nordlys Frax på vårt Skin Center i Stavanger.
   

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/