Hårfjerning

Opplever du uønsket eller sjenerende hårvekst?

Akademikliniken har lang og veldokumentert erfaring i å ta bort uønsket hårvekst ved hjelp av bl.a Nordlys IPL (laser) behandling. Håret ditt inneholder et naturlig pigment (melanin) akkurat som i huden. Jo mørkere hud du har, desto mer pigment har du. Grunnregelen for alle laser- og IPL-systemer er at håret alltid må være mørkere enn huden, ellers fungerer det ikke. Det skyldes at laserstrålen treffer alt pigment, selv det som finnes i huden. IPL bruker bestemte bølgelengder av lys som er optimale for absorpsjon av pigment i håret, og samtidig minimerer skade på huden. Den største forskjellen fra laser til IPL er at den kan levere større energier på bølgelengder samtidig som den forårsaker mindre skade på huden.

Alle kan i utgangspunktet behandles for hårfjerning, men følgende behandles ikke:

  • Gravide.
  • De med en hudinfeksjon i det planlagte området.
  • De som står på medisiner som gir lysømfintlighet.
  • Epileptikere (kan behandles, men gi beskjed til behandler før oppstart av behandlingen)

For å kunne utføre en behandling, skal man ikke være brun, og man må ikke ha vært i solen, eller brukt selvbruningskrem de siste 4 ukene før behandling.
Man skal heller ikke ha vokset, bleket eller nappet hårene i forkant av en behandling.

 

Hva skjer før en behandling?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende.

Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.
Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre spesialister. Hvis det er ønskelig, og mulig, kan behandling foretas i forbindelse med
konsultasjonen. Ved lengre behandlinger må det settes opp ny time.

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige  dersom du har spørsmål.

 

Hvordan foregår hårfjerning?

Hårene som skal behandles må være mørke, dvs. sorte eller mørkt brune. IPL eller Laser er ikke effektiv der det ikke er pigment, det vil si at hvitt, grått og rødt hår er ikke egnet.
Vi behandler alle områder på kroppen med unntak rundt øynene og genitalie området (bikini kan behandles). Dunhår kan ikke behandles.

Før behandling fjernes hårene i området som skal behandles. Ved behandling påfører vi ultralydgele for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden. Man vil kjenne litt varmeutvikling i huden.

Det korte lysglimtet fra applikatoren er stilt inn på å varme opp pimentet i håret til riktig temperatur uten å ødelegge det omkringliggende vev. Gjennom dette oppnår en den rette penetrering i dybden og optimal absorbering av det som skal behandles. Risikoen for bivirkninger blir også redusert.

Behandlingen er kun effektiv på hår i vekstfasen, da disse fremdeles er festet til hårfollikkelen. Flesteparten av hårene befinner seg i hvilefasen, og dette er årsaken til at en trenger flere behandlinger. Generelt sett gjelder det at jo mørkere hår og jo lysere hud, desto raskere og bedre resultat.

De fleste vil i gjennomsnitt trenge 5-8 behandlinger, samt vedlikeholdsbehandlinger, da hormonelle forandringer i kroppen kan påvirke inaktive hårsekker. Intervallene mellom behandlingene varier fra 8-12 uker, alt etter hvilket område som skal behandles.

Antallet behandlinger avhenger også hvor på kroppen behandlingen skal utføres, og hvilken hår- og hudtype du har.

Det bruker å være igjen enkelte hårstrå, men de er som regel mye tynnere enn det opprinnelige håret. Ved hormonelle forstyrrelser kan det være vanskeligere å oppnå et tilfredsstillende resultat.

 

Hva skjer etter behandlingen?

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig for å minimere risikoen at huden reagerer på soleksponering. Det er også viktig med daglig pleie av huden samt daglig bruk av høy faktor på dagkrem. Ettersom det er individuelt hvordan hårene responderer til behandlingen, er det viktig at du følger retningslinjene og informasjon du har fått av oss. Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

Etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling. I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig.

Hos Akademikliniken får du god info om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Skin Health.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av hvilket område som skal behandles. Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.

Du kan lese mer om priser her.

Utfører også hårfjerning med voks

Vi utfører også hårfjerning med voks på enkelte av våre skin centere. Voksing er en skånsom måte å fjerne uønsket hårvekst. Siden dette ikke er en permanent hårfjerning, så må det beregnes jevnlige behandlinger for å holde hårveksten nede. Vi behandler flere områder på kroppen, som er spesifisert i vår prisliste.

Du kan lese mer om priser her.