Brystreduksjon - lettere hverdag med færre plager

Hva er brystreduksjon?

Brystreduksjon er et kirurgisk inngrep som reduserer volum og tyngde av brystene, strammer opp huden og løfter brystvorten. Brystene blir mindre og får en naturlig rundere form. Den eneste forskjellen fra brysløft (fjerning av løs hud) er at man i tillegg reduserer volumet i brystet.

 

Brystreduksjon hjelper mot

 • ryggplager, skulder-og nakkesmerter
 • eksem og sårdannelse pga fuktighet og varme under brystene
 • utfordringer med å tilpasse og BH
 • utfordringer med å trene og være fysisk aktiv
 • store sideforskjeller på brystene

Operasjonsteknikken som gir bryster med naturlig utseende

Vi på Akademikliniken vektlegger å skape en god brystfasong, med redusert volum og et smalere bryst. Vi benytter en variant av metoden vertikal teknikk, som vi har tilpasset slik at store reduksjoner av volum får minst mulig arr. Ved mindre reduksjoner etterlater metoden kun arr rundt brystvortenområdet og en linje ned til brystfolden. Ved store brystreduksjoner vil det være et behov for et arr i folden under brystet Med denne kombinasjonen kan vi fjerne tilstrekkelig med brystvev og skape en rundere form med vesentlig kortere arr enn andre metoder.

I tillegg bruker vi den eneste metoden som kan redusere bredden av brystet, noe som gir smalere bryst med positiv effekt på brystformen. Ved brystreduksjon der mye kjertelvev fjernes, sendes dette vevet alltid til undersøkelse for å være sikker på at det ikke inneholder svulster.

 

Hvordan foregår brystreduksjon?

Ved en brystreduksjon legges snittet rundt brystvorten og ned til brystfolden, deretter fjernes brystvev og overflødig hud. Brystvevet og huden formes, noe som gir brystet et løft samtidig som brystvorten får en høyere plassering på brystet. Tunge bryst har ofte utvidet brystvortene og ved en redusjon vil  diameteren på brystvorten reduseres. Brystet blir mindre, fastere og får en naturlig form.

Kan store bryst gi plager i skulder og nakke?

Det kan være mange årsaker til nakkesmerter som f. eks prolaps i nakken eller slitasjeforandringer i virvelsøylen. Ved slike tilfeller vil kvinner med små til moderat store bryster også oppleve smerter i nakken.

Mange pasienter opplever en smertelindring ved å løfte brystene opp i en høyere posisjon slik at de avlaster tyngden fra brystene. Den lettelsen man opplever ved å løfte opp brystene kan sammenlignes med følelsen etter en brystreduksjon. Denne «testen» kan gi en viss sikkerhet for smertene pasienten opplever vil reduseres ved en brystreduksjon.

Erfaring brystreduksjon

- Kan ikke forestille meg bedre resultat

 

«For 1 år siden kom jeg til Akademikliniken for første gang. Kroppen min hadde overlevd fire svangerskap, tre keisersnitt, og flere år med amming, men med ettåringen på armen så magen forstått 6 måneder gravid ut og puppene var tunge og helt uten spenst. Jeg følte meg ikke lenger hjemme i min egen kropp. 

Denne sommeren går jeg stolt på stranda i ny bikini. Magen er flat (full bukplastikk) rumpa har fått spenst og puppene ser ut til å tilhøre en 20-åring (brystreduksjon)

Tusen takk til kirurgen ved Akademikliniken, ikke bare fordi du er en kunstner med kniven, men også fordi du så min fortvilede den gang, og jublet med meg etterpå! Dette er livskvalitet!»

Fra legelisten.no

 

Blir brystene like etter en brystreduksjon?

Det er ingen som har helt like eller symmetriske bryster, derav kan sideforskjellene være ganske Ingen har to identiske bryster, men mange ganger er sideforskjellene små.  Ofte registreres slike forskjeller under konsultasjonen når brystene blir undersøkt. Den vanligste forskjellen er størrelsen på brystene, andre forskjeller kan være høyden på brystvorten eller plassering av folden under brystet.

Under operasjonen vil kirurgen korrigere forskjellene på størrelse eller plassering av brystvorten slik at de blir så like som mulig.

Er det noen kriterier for brystreduksjon?

Brystene forandrer form og størrelse med kroppsvekt og graviditet, og det anbefales å vente med brystreduksjon til man er ferdig med graviditeter, eventuell slanking og har stabil vekt. En kraftig vektnedgang etter en brystreduksjon kan føre til slappere bryst med en mer hengende fasong. En brystreduksjon krever en BMI på under 30. Pasienter med betydelig overvekt må slanke seg før en slik operasjon kan gjennomføres. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner og gir også dårligere resultat.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før- og etterbilder – brystreduksjon

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Pasientkoordinatoren – din rådgiver og kontakt før operasjon

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer

Etter operasjonen

Etter operasjon vil du bli liggende til observasjon noen timer etterpå. Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Det er vanlig med smerter og følelsen av hevelse, ømhet i brystene de første døgnene etter operasjonen.

Les mer

Kontroll etter operasjon

Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor får du ved utreise fra klinikken avtale om oppfølging etter 1 uke. Kontroll hos kirurg planlegges vanligvis etter 6 måneder, om du ikke har spesielle behov for en tidligere kontroll.

Mer om komplikasjoner etter brystreduksjon

Hevelse
Brystet vil etter operasjonen være hovent på grunn av væskeansamlinger. Er hevelsen stor kan det være en blødning.

Blødning og betennelse
Blødning og betennelse er sjeldne komplikasjoner, men kan forekomme. Det kan bli nødvendig med et kirurgisk inngrep for å stoppe blødningen. Ved mistanke om blødning, ta kontakt med sykehuset eller kirurgen som opererte deg.

Infeksjon
Etter all kirurgisk behandling kan det forekomme infeksjon. Det skjer ytterst sjeldent etter en brystreduksjon. Hvis du røyker eller er overvektig øker risikoen. Tegn på infeksjon er rødhet, varme, hevelse, dunkende smerter og eventuelt feber. Ved mistanke om infeksjon, ta kontakt med sykehuset eller kirurgen som opererte deg.

Nekrose
Nekrose/dødt vev etter operasjonen er sjeldent, men det kan forekomme. Risikoen øker for røykere og overvektige. Vevet mister blodtilførsel og huden kan bli misfarget. Nekrose kan være overfladiske eller dyp. Overfladisk nekrose kan leges med god sårpleie. Dypere nekrose kan kreve kirurgisk inngrep.

Arr etter brystreduksjon
Arr etter brystreduksjon kan være røde og hovne opp til tolv måneder etter operasjonen. Du får et permanent arr rundt brystvorten som strekker seg fra brystvorten og ned til brystfolden. Arrene vil med tiden bli mindre synlige, men enkelte kan få arr som er bredere og mørkt pigmenterte.

Endret sensibilitet
Du kan oppleve tap av følelse i brystvorten og i selve operasjonsområdet, noe som oftest normaliseres i løpet av et par måneder. Hos noen kan forandringene bli permanent, mens andre kan oppleve mer følsomme brystvorter.

Amming
Operasjonen kan påvirke evnen til å amme.

 

Hva koster brystreduksjon?

 

Konsultasjon fra 625,-
Online konsultasjon fra 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-

 

Brystforstørrelse m/implantater fra 39 900,-
Brystforstørrelse m/fett fra 62 500,-
Brystløft, 2. gangs op. fra 46 000,-
Brystløft fra 49 500,-
Brystreduksjon fra 57 500,-
Brystrekonstruksjon Etter avtale
Rekonstruksjon brystvorte fra 22 000,-
Innsunkne brystvorter fra 17 700,-

 

Bestill time

Vi utfører brystkirurgi kun i Oslo. Priser på 2. gangs operasjoner forutsetter at første operasjon er utført av Akademikliniken.   


   


   

   


   
   

   

  Innhold godkjent av: Mette Haga

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/