Brystreduksjon

Brystreduksjon

“Jeg fikk god  informasjon og god hjelp via telefon både før og etter operasjon. Alt gikk kjempe fint! Hadde nesten ikke noe smerte rett etter operasjon. Jeg er veldig fornøyd med brystene mine nå. Jeg har nesten ikke arr.”

Årsak til for store bryst

Årsaken til store bryst kan være flere. Arv, hormonelle variasjoner og høy kroppsvekt er blant det vanligste. Cirka 2000 kvinner får utført brystreduksjon i Norge årlig. 

Skulder-og nakkesmerter

Store, tunge bryst kan gi skulder- og nakkesmerter. Flere kvinner kan også oppleve plager som eksem og sårdannelse under brystene med ekstra fuktighet og varme. Tunge bryst kan også hindre muligheten for trening og blant annet begrense klesutvalget for noen kvinner.

BESTILL KONSULTASJON

Usikker på hva du vil booke? Kontakt oss

Vi svarer innen kort tid. Hvis du allerede vet hvilken behandling du ønsker, går du til webbooking for å bestille konsultasjon. Vi gjør oppmerksom på at pris på konsultasjon hos plastikkirurg er kr. 500,-.


  Moderne teknikker

  Ved brystreduksjon er hensikten å redusere volum og tyngde av brystene, samt stramme opp huden og løfte brystvorten. Brystene blir mindre og rundere med en forbedret estetisk form.

  Vi på Akademikliniken vektlegger å skape en god brystfasong, bevare følsomheten og muligheten til å amme. Vi benytter de mest moderne teknikker for å gi de beste resultatene.

  Brystreduksjon med vertikal teknikk

  En brystreduksjon vil alltid etterlate noe arr på brystet, men Akademikliniken benytter en metode for et bedre kosmetisk resultat. For å oppnå best mulig resultat ønsker vi å etterlate så lite arr som mulig. For å redusere arr etter operasjonen, har vi tatt i bruk den siste metoden innen brystreduksjon. Metoden kalles vertikal teknikk og gir forkortet operasjonstid, samt at den etterlater minst mulig arr.

  Metoden etterlater kun arr rundt brystvorten og en linje ned under brystvorten. Ved å benytte denne teknikken begrenses arret, og en unngår arr langs folden under brystet. Spesielt ved brede bryst kan en slik linje gi skjemmende arr.

  Teknikken gir også bedre fylde av brystet og et forbedret estetisk resultat. Ved bruk av denne teknikken formes brystet over de første 3 måneder etter operasjon. Du vil få grundig informasjon om utviklingen av brystfasongen ved konsultasjonen før operasjon hos oss.

  Ved brystreduksjon der mye kjertelvev fjernes, sendes dette vevet alltid til undersøkelse for å være sikker på at det ikke inneholder svulster.

  Våre kirurger har lang erfaring

  “Da jeg kom til konsultasjon hos Dr. Mette Haga møtte jeg en kvinne som utstrålte varme og trygghet, og som forklarte rundt inngrepet på en enkel og forståelig måte.

  Dr. Haga utførte en brystreduksjon på meg hvor totalt 1 kg brystvev ble fjernet. Dagen etter operasjonen var som den første dagen i mitt liv! Ikke bare har det det gitt meg økt selvtillit, men det har og endret min helse. Endelig kan jeg delta på de tingene brystene mine hindret meg å være med på tidligere. Aller viktigst er det at jeg endelig kan være like aktiv som jeg har ønsket å være sammen med barna.

  Ikke bare har jeg fantastiske nye bryst, men jeg har og fått en fantastisk «confidence».”

  Les mer om vår plastikkirurg Mette Haga og sjekk hennes vurderinger på Legelisten.no.

  Mer om våre pasienters historier. 

  Nyttig informasjon før operasjonen

  Som ved alle kirurgiske inngrep, er det mulighet for komplikasjoner. Ved å følge våre råd før og etter operasjon, reduseres risikoen for at slike komplikasjoner inntreffer. Nedenfor kan du lese om de vanligste komplikasjonene som kan inntreffe.

  Røyking

  For god sårtilheling er det viktig at blodsirkulasjonen er best mulig ved en brystreduksjon. Røyking får blodkarene til å trekke seg sammen og reduserer tilførselen av oksygen til vevet. Dette vil kunne medføre dårligere sårtilheling og øker også risiko for infeksjon. Ideelt bør du være røykfri 4 uker før og 4 uker etter operasjon.

  Blødning

  Blødning etter operasjon kan oppstå selv om det er sjeldent. Skulle det oppstå hevelse med betydelig sideforskjell og sprengfølelse, kan dette være tegn på blødning. Kirurgen vil da vurdere om det er grunnlag for å åpne såret for å tømme ut blod.

  Infeksjon

  Infeksjoner oppstår sjelden, men kan forekomme. Vi benytter antibiotika før og under operasjonen for best mulig beskyttelse. Får du økende smerter, hevelse, rødme i huden på brystet eller frysninger/feber, kan dette være tegn på infeksjon. Ta kontakt så vil kirurgen avgjøre behov for antibiotika og eventuelt annen behandling.

  Vekt

  Brystenes størrelse vil ofte være avhengig av kroppsvekt. Overvekt hos kvinner kan gjerne føre til store og tunge bryst. For minst risiko for komplikasjoner anbefales BMI under 30.

  Andre komplikasjoner

  Andre og mer alvorlige komplikasjoner som blodpropp er svært sjeldne, men kan forekomme. Ved flere risikofaktorer vurderes det om blodfortynnende medikamenter skal bli gitt for å redusere denne risikoen.

  Mer om informasjon før behandlingen.

  Operasjonsdagen

  Før operasjonen

  operasjonsdagen møter du fastende til avtalt tid. Du får tildelt pasientværelse og blir møtt av pleiere på oppvåkningsavdelingen. Deretter får du møte kirurgen som markerer det planlagte operasjonensområdet. Du vil så bli fulgt inn på operasjonsstuen.

  Operasjonssykepleieren vil sørge for steril vask av området, og anestesipersonell sørger for narkosen. I tillegg vil det bli benyttet lokalanestesi i operasjonsområdet for å sikre smertelindring etter operasjonen.

  Etter operasjonen

  Etter operasjonen vil du våkne opp på ditt pasientværelse iført en sports-bh. Du vil få den smertelindringen du trenger, og etter hvert også et måltid. Før avreise fra klinikken får du informasjon om hvilke råd du bør følge etter operasjon. Dette er viktig for å redusere risiko for komplikasjoner, og for et best mulig resultat.

  Råd etter operasjonen

  Du kan dusje 4 dager etter operasjonen, men sørg for at tapen på operasjonssårene tørker godt før du tar på bh. Benytt sports-bhen natt og dag i 3 uker, deretter ytterligere 3 uker på dagtid. Taping av arrene er for å sikre et bedre resultat og bør gjøres minimum 3 måneder etter operasjonen. Du kan gå turer, men unngå tunge løft og trening de første 6 ukene. Etter 3 måneder kan du trene uten begrensninger.

  Vi tilbyr brystreduksjon i Oslo.

  Se priser for brystreduksjon >

  BESTILL KONSULTASJON

   

  Innhold godkjent av: Mette Haga