Brystreduksjon - lettere hverdag med færre plager

Hva er brystreduksjon?

Brystreduksjon er et kirurgisk inngrep som reduserer volum og tyngde av brystene, strammer opp huden og løfter brystvorten. Brystene blir mindre og får en naturlig rundere form. Den eneste forskjellen fra brysløft (fjerning av løs hud) er at man i tillegg reduserer volumet i brystet.

 

Brystreduksjon hjelper mot

 • ryggplager, skulder-og nakkesmerter
 • eksem og sårdannelse pga fuktighet og varme under brystene
 • utfordringer med å tilpasse og BH
 • utfordringer med å trene og være fysisk aktiv
 • store sideforskjeller på brystene

Operasjonsteknikken som sikrer lettere bryster med naturlig utseende

Vi på Akademikliniken vektlegger å skape en god brystfasong, bevare følsomheten og muligheten til å amme. Vi benytter en variant av metoden vertikal teknikk, som vi har raffinert slik at store reduksjoner av volum får kortest mulig horisontalt arr.  Ved mindre reduksjoner etterlater metoden kun arr rundt brystvortenområdet og en linje ned til brystfolden. Med denne kombinasjonen kan vi fjerne tilstrekkelig med brystvev og skape en rundere form med vesentlig kortere arr enn andre metoder. I tillegg bruker vi den eneste metoden som kan redusere bredden av brystet, noe som gir smalere bryst med positiv effekt på brystformen.

I den første tiden etter operasjonen kan brystene oppleves som rare og mer «struttende». Ved bruk av denne teknikken formes brystet over de første 3 måneder etter operasjon. Du vil få grundig informasjon om utviklingen av brystfasongen ved konsultasjonen før operasjon hos oss.

Ved brystreduksjon der mye kjertelvev fjernes, sendes dette vevet alltid til undersøkelse for å være sikker på at det ikke inneholder svulster.

Kan store bryst gi plager i skulder og nakke?

Det kan være mange årsaker til nakkesmerter som f. eks prolaps i nakken eller slitasjeforandringer i virvelsøylen. Ved slike tilfeller vil kvinner med små til moderat store bryster også oppleve smerter i nakken.

Mange pasienter opplever en smertelindring ved å løfte brystene opp i en høyere posisjon slik at de avlaster tyngden fra brystene. Den lettelsen man opplever ved å løfte opp brystene kan sammenlignes med følelsen etter en brystreduksjon. Denne «testen» kan gi en viss sikkerhet for smertene pasienten opplever vil reduseres ved en brystreduksjon.

 

Pasient forteller:

«Jeg fikk god informasjon og god hjelp via telefon både før og etter operasjon. Alt gikk kjempe fint! Hadde nesten ikke noe smerte rett etter operasjon. Jeg er veldig fornøyd med brystene mine nå. Jeg har nesten ikke arr.»

 

Blir brystene like etter en brystreduksjon?

Det er ingen som har helt like eller symmetriske bryster, derav kan sideforskjellene være ganske Ingen har to identiske bryster, men mange ganger er sideforskjellene små.  Ofte registreres slike forskjeller under konsultasjonen når brystene blir undersøkt. Den vanligste forskjellen er størrelsen på brystene, andre forskjeller kan være høyden på brystvorten eller plassering av folden under brystet.

Under operasjonen vil vi forsøke å korrigere forskjellene på størrelse eller plassering av brystvorten, men vi kan ikke garantere identiske bryst.

 

Er det noen kriterier for brystreduksjon?

Brystene forandrer form og størrelse med kroppsvekt og graviditet, og det anbefales å vente med brystreduksjon til man er ferdig med graviditeter, eventuell slanking og har stabil vekt. En kraftig vektnedgang etter en brystreduksjon kan føre til slappere bryst med en mer hengende fasong.


  Den første konsultasjonen

  Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

  Brystreduksjon – før og etter bilder

  Under konsultasjonen har du mulighet til å se før- og etterbilder fra andre som har blitt operert hos oss. Det gir deg både muligheten til å se håndtverket til kirurgen og forskjellen det planlagte inngrepet faktisk kan gjøre.

   

  Viktige kriterier for brystreduksjon

  Vi går gjennom din generelle helsetilstand og måler BMI-verdien din da den ikke bør være over 28. Pasienter med betydelig overvekt må slanke seg før en slik operasjon kan gjennomføres. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner og gir også dårligere resultat.

   

  Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

  Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

   

  Utsettelse av operasjonen

  Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling “Pasientavtale ved operasjon”

  Før operasjonen

  Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

  Les mer

  På operasjonsdagen

  Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

  Les mer

  Etter operasjonen

  Det er vanlig med smerter og følelsen av hevelse, ømhet i magen og nedsatt følelse i bukhulen de første døgnene etter operasjonen.

  Les mer

  Hva er inkludert i prisen?

  Hos Akademikliniken er kompresjonsplagg og nødvendig hjelp og observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig. Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon av arret vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

  Hva koster brystoperasjon?

   

  Konsultasjon fra 625,-
  Online konsultasjon fra 625,-
  Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-

   

  Brystforstørrelse m/implantater fra 39 900,-
  Brystforstørrelse m/fett fra 62 500,-
  Brystløft, 2. gangs op. fra 46 000,-
  Brystløft fra 49 500,-
  Brystreduksjon fra 57 500,-
  Brystrekonstruksjon Etter avtale
  Rekonstruksjon brystvorte fra 22 000,-
  Innsunkne brystvorter fra 17 700,-

   

  Bestill time

  Vi utfører brystkirurgi kun i Oslo. Priser på 2. gangs operasjoner forutsetter at første operasjon er utført av Akademikliniken.    


    


    

    


    
    

    

   Innhold godkjent av: Mette Haga

   Få nyheter direkte

   Tilbakekalling av samtykke

   Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@akademikliniken.no. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

   For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/