Brystreduksjon i Oslo - Plastisk kirurgi | Akademikliniken

Brystreduksjon

 

«Jeg fikk god  informasjon og god hjelp via telefon både før og etter operasjon. Alt gikk kjempe fint! Hadde nesten ikke noe smerte rett etter operasjon. Jeg er veldig fornøyd med brystene mine nå. Jeg har nesten ikke arr.»

 

Årsaken til store bryst kan være mange. Arv, hormonelle variasjon og høy kroppsvekt er blant de vanligste årsakene. 20 til 30 prosent av alle norske kvinner opplever brystene sine som for store og tunge.

Store, tunge bryst kan gi skulder- og nakkesmerter, i tillegg til at det kan være vanskelig å tilpasse klær. Noen kvinner plages av eksem og sårdannelse på grunn av fuktighet og varme under brystene. Tunge bryst vil også kunne gjøre det vanskelig å trene og være fysisk aktiv.

 

175d2629230e54ca50eace4de5a72fbd

 

Moderne teknikker

Ved en brystreduksjon vil hensikten være å redusere volum og tyngde av brystene, samt stramme opp huden. I tillegg løftes brystvorten. Brystet blir mindre, rundere og får en forbedret estetisk form.

Vi på Akademikliniken vektlegger å skape en god brystfasong, bevare følsomheten og muligheten til å amme. Vi benytter de mest moderne teknikker for å gi de beste resultatene.

Brystreduksjon med vertikalteknikk

En brystreduksjon vil alltid etterlate noe arr på brystet, men Akademikliniken benytter en metode for et bedre kosmetisk resultat. For å oppnå et så godt kosmetisk resultat som mulig, ønsker vi å etterlate så lite arr som mulig. For å redusere arr etter operasjonen, har vi tatt i bruk den siste metoden innen brystreduksjon. Metoden kalles vertikal teknikk og gir forkortet operasjonstid, samt at den etterlater minst mulig arr.

Metoden etterlater kun arr rundt brystvorten og en linje ned under brystvorten. Ved å benytte denne teknikken begrenses arret, og en reduserere derfor arr langs folden under brystet. Spesielt ved brede bryst kan en slik linje gi skjemmende arr som er synlig mot midten av brystet.

Teknikken viser seg også å gi bedre fylde av brystet, som også gir et forbedret estetisk resultat. Ved bruk av denne teknikken formes brystet over de første 3 måneder etter operasjon. Du vil få grundig informasjon om utviklingen av brystfasongen ved konsultasjonen før operasjon hos oss.

Ved brystreduksjon der mye kjertelvev fjernes, sendes dette vevet alltid til undersøkelse for å være sikker på at det ikke inneholder svulster. Mange som har plager med skulder og nakkesmerter vil oppleve at dette bedres etter operasjon.

 

Komplikasjoner

Som ved alle kirurgiske inngrep, er det mulighet for komplikasjoner. Ved å følge de råd vi gir deg før og etter operasjon, reduseres risikoen for at slike komplikasjoner inntreffer. Nedenfor kan du lese om de vanligste komplikasjonene som kan inntreffe.

Røyking
For god sårtilheling er det viktig at blodsirkulasjonen er best mulig ved en brystreduksjon. Røyking får blodkarene til å trekke seg sammen og reduserer tilførselen av oksygen til vevet. Dette vil kunne medføre dårligere sårtilheling og øker også risiko for infeksjon. Ideelt bør du være røykfri 4 uker før og 4 uker etter operasjon.

Blødning
Blødning etter operasjon kan oppstå selv om det er sjeldent. Skulle det oppstå hevelse med betydelig sideforskjell og sprengfølelse, kan dette være tegn på blødning. Kirurgen vil da vurdere om det er grunnlag for å åpne såret for å tømme ut blod.

Infeksjon
Infeksjoner oppstår sjelden, men kan forekomme. Vi benytter antibiotika før og under operasjonen for at du skal være best mulig beskyttet mot dette. Får du økende smerter, hevelse, rødme i huden på brystet eller frysninger/feber, kan dette være tegn på infeksjon. Ta kontakt så vil kirurgen avgjøre behov for antibiotika og eventuelt annen behandling.

Vekt
Brystenes størrelse vil oftest være avhengig av kroppsvekt. Overvekt hos kvinner disponerer for store, tunge bryst. For minst risiko for komplikasjoner anbefales BMI under 30.

Andre komplikasjoner
Andre og mer alvorlige komplikasjoner som blodpropp er svært sjeldne, men kan forkomme. Ved flere risikofaktorer vurderes det om blodfortynnende medikamenter skal giss for å redusere denne risikoen.

Hva skjer på operasjonsdagen?

Før operasjonen
operasjonsdagen møter du fastende til avtalt tid. Du vil da få tildelt pasientværelse og bli møtt av pleiere på oppvåkningsavdelingen. Deretter får du møte kirurgen som tegner opp på brystene dine for den planlagte operasjonen. Du vil så bli fulgt inn på operasjonsstuen. Operasjonssykepleieren vil sørge for steril vask av området som er tegnet på, og anestesipersonell sørger for at du får narkose og sover trygt gjennom hele operasjonen. I tillegg vil det bli benyttet lokalanestesi i operasjonsområdet, slik at smertelindringen er så god som mulig etter operasjonen.

Etter operasjonen
Etter operasjonen vil du våkne opp på ditt pasientværelse. Du har da fått på deg en sports-bh. Du vil få den smertelindringen du trenger, og etter hvert får du også et måltid. Før avreise fra klinikken får du grundig muntlig og skriftlig informasjon om hvilke råd du bør følge etter operasjon. Dette er viktig for at det skal være minst mulig risiko for komplikasjoner, og for at resultatet skal bli best mulig.

Råd etter operasjonen
Du kan dusje 4 dagen etter operasjonen, men sørg for at tapen på operasjonssårene tørker godt før du tar på bh. Benytt sports-bh som du har fått av oss natt og dag i 3 uker, deretter ytterligere 3 uker på dagtid. Taping av arr gjøres for at disse skal bli penest mulig. Dette bør gjøres i min 3 måneder etter operasjon. Du kan gå turer etter operasjonen, men unngå tunge løft og trening de første 6 ukene. Begynn gradvis, men etter 3 måneder kan du trene uten begrensninger.

Vi tilbyr brystreduksjon i Oslo.

Se priser for brystreduksjon >

175d2629230e54ca50eace4de5a72fbd

 

«Da jeg kom til konsultasjon hos Dr. Mette Haga møtte jeg en kvinne som utstrålte varme og trygghet, og som forklarte rundt inngrepet på en enkel og forståelig måte.

Dr. Haga utførte en brystreduksjon på meg hvor totalt 1 kg brystvev ble fjernet. Dagen etter operasjonen var som den første dagen i mitt liv! Ikke bare har det det gitt meg økt selvtillit, men det har og endret min helse. Endelig kan jeg delta på de tingene brystene mine hindret meg å være med på tidligere. Aller viktigst er det at jeg endelig kan være like aktiv som jeg har ønsket å være sammen med barna.

Ikke bare har jeg fantastiske nye bryst, men jeg har og fått en fantastisk «confidence».»