Kroppsformende kirurgi etter stort vekttap (postbariatrisk kirurgi)

Plastikkirurgi, Bukplastikk, Fettsuging

postbariatrisk kirurgi ved Marius Solli-Nilsen

Fedme utgjør en alvorlig helserisiko. Derfor er dette et naturlig satsningsområde i helsevesenet. Mellom 1000 og 1500 personer med alvorlig fedme gjennomgår hvert år slankeoperasjon i Norge. Dessuten er det stadig flere overvektige som lykkes med vekttap ved hjelp av nye og effektive medisiner.

Med raske vektreduksjoner på 30 kg eller mer blir det utfordringer som følge av hudoverskuddet som oppstår etter større vekttap. Såkalt postbariatrisk kirurgi er en etterbehandling som tilbys pasienter som har hatt så store vekttap at de har utviklet plager med overskudd av hud. Ordet kommer fra gresk «baros» og betyr tyngde, og «post» som betyr etter. På norsk bruker vi betegnelsen kroppsformende kirurgi etter større vekttap.

Les om Akademiklinikens tilbud om kroppsformende kirurgi etter større vekttap, også kalt postbariatrisk kirurgi

 

Har du spørsmål om postbariatrisk kirurgi eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

Arr ved hudreduserende kirurgi

Arr etter store hudreduserende operasjoner er uunngåelig, men erfarne plastikkirurger som driver med denne type kirurgi forsøker å gi pasienten minst mulig synlige arr. Vi forsøker å legge plasseringene av arrene der hvor man lettest kan skjule dem. Ved for eksempel en cirkumferensiell mageplastikk eller nedre kroppsløft skal arret ligge godt under trusekanten, slik at pasienten kan ha på seg en truse eller en bikini uten at noen kan se hvilken operasjon som er gjennomført.

Armplastikk og lårplastikk er også ganske vanlige operasjoner. Ved en lårplastikk vil arret komme i en vertikal plassering på innsiden av låret. På den måten vil arret ikke være synlig rett forfra og ikke rett bakfra, men synlige arr vil det bli; det er ikke til å unngå. Når det gjelder overarmsplastikk, er den vanlige plasseringen mellom biceps og triceps.

 

Les mer om Marius Solli-Nilsen

Les mer om bukplastikk

Les om postbariatrisk kirurgi