Laserbehandling med Frax laser - tilbys kun i Stavanger

Fraxel laser

Fraksjonert laserbehandling er den mest optimale løsningen for fraksjonell, estetisk hudfornyelse. Behandlingen gir deg effekten av ablativ laserbehandling, med samme sikkerhet som non-ablativ laserbehandling. Du får dermed det beste fra begge leire; dramatiske resultater og redusert tilhelingstid. På Akademikliniken behandler vi med Nordlys Frax Laser.

Hva kan behandles med Fraxel laser?

Hvordan foregår en Fraksjonert laserbehandling?

Før behandling smøres en bedøvelseskrem på huden. Selve behandlingen  tar fra 20-40 minutter avhengig av område som skal behandles. Nordlys Frax er en fraksjonell laser, det vil si at laseren behandler mikroskopiske områder av huden ved hver unike puls, og etterlater omkringliggende hud intakt. Ved tradisjonelle laserbehandling vil hele hudoverflaten utsettes for laserstråler som brenner av de øverste hudlagene. Dette utsetter huden for betydelig stress, noe som vanligvis kan gi en økning av uønskede bivirkninger.

Ved behandling med Nordlys Frax, vil de mikroskopiske behandlingsområdene penetrere til den eksakte dybde og bredde nødvendig for et optimalt resultat. Behandlingen skader ikke hudoverflaten og lager ikke åpne sår, infeksjonsfaren er dermed minimal. Huden tilheles mye raskere enn hvis hele overflaten blir behandlet samtidig. Grunnen til dette er at behandlingen bruker hudens egen tilhelingsprosess for å lage nytt, friskt vev. Behandlingen kjennes gradvis varmere utover behandlingsforløpet. Huden kjøles ned under og etter behandling for å dempe varmefølelsen.

Hva skjer etter en Fraksjonert behandling?

Etter behandling vil huden kjennes varm og rød, omtrent som ved solbrenthet. Vanligvis avtar varmefølelsen etter noen timer og du kan gjenoppta daglige aktiviteter. Unngå likevel aktiviteter som øker blodsirkulasjonen de første dagene, som for eksempel fysisk aktivitet som trening, svømming og aerobic. Badstu bør også unngås. Huden vil være lett rød 2-4 dager samt tørr og ru i opp til en uke. Huden vil i denne perioden få en mild bronsende farge som skyldes pigmenter i hud som flasser av.

Hevelser, spesielt rundt øyenpartiet er også vanlig de første dagene. Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig, helst 50, for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

Før behandling

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er selvsagt helt uforpliktende. Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen. Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål. Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre spesialister.

Før oppstart av behandling med Fraxel re:store, anbefaler vi produkter fra en av våre medisinske hudpleieserier Akademikliniken eller ZO SkinHealth

Disse produktene, som tilpasses din hud, kan bidra til å bedre effekten av behandlingen, dempe eventuelle bivirkninger i dagene etter behandling samt vedlikeholde resultatet.

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

Etter behandling

Etter behandling skal man bruke både fuktigivende krem, samt dagkrem med minimum SPF30 (helst 50), samt unngå direkte soleksponering av det behandlede området. For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling – denne vil også kunne ha en forebyggende effekt.

I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig.

Hos Akademikliniken får du god info om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO SkinHealth