Publisert 2022-09-30

Øyelokkoperasjon ved tunge øyelokk

Et av de første aldringstegnene som oppstår, oppleves gjerne rundt øynene. For mange starter dette i 40-årene, men hos enkelte merkes forandringene allerede i 30-årene. I noen familier ser man gjerne en tendens til at tunge øyelokk og tunge øyebryn går igjen i flere generasjoner.

Mange opplever at huden blir mere rynkete og det gir opplevelsen av at man ser mere trøtt og uopplagt ut enn det man føler seg.

Tunge øyelokk kan skyldes flere ulike forhold. Det er derfor viktig å se og vurdere hele øvre tredjedel av ansiktet for å finne årsaken til at du får et uttrykk med tunge øvre øyelokk.

Har du spørsmål om om øyelokkoperasjon ved tunge øyelokk eller generelt om annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Mette Haga, ekspert på tunge øyelokk

Plastikkirurg Mette Haga er ekspert på tunge øyelokk. Hun har arbeidet på Akademikliniken i en årrekke med hovedfokus på brystoperasjoner (brystforstørrelse, brystløft, brystreduksjon etc.), ansiktskirurgi (tunge øyelokk, poser under øynene, panneløft, laserbehandling, fettransplantasjon etc.) og kroppsformende inngrep som for eksempel stor og liten bukplastikk, fettsuging (liposkulptur) og fjerning av overskuddshud på armer og bein (armplastikk, lårplastikk etc.).

Pasientuttalelser etter plastisk kirurgi hos Mette Haga

«Dette er 10 av 10 stjerner, med så klart Mette Haga som kirurg. Hun har jeg fulgt fra en annen klinikk. Grunnen for at jeg går til Mette, er fordi hun har en evne til å se proporsjoner, og det som passer din kropp. Hun er realistisk, samtidig får til det utrolige. Mette er en kunstner når det kommer til kirurgi!

Har vært på flere klinikker, og dette er stedet som overrasket meg positivt på alle punkter. For oss flest er resultatet, kjemi, forståelse av mitt ønske, operasjonsdagen, oppvåkning, imøtekommenhet og oppfølging det viktigste. i tillegg klarer Akademiklinikken Ullevål å levere det lille ekstra.

Nydelige damer i resepsjonen, lun og god klinikk, supersøt anestesilege, For første gang i livet våknet jeg opp av narkosen uten å fryse. Fikk varme under dynen, og ferdig oppvarmet benk på operasjonsbenken. Hyggelige sykepleiere når jeg våknet. Fresh mat, god oppfølging, samt en goodie-bag som stod ved sengen. Ikke noe rush med å komme seg ut. Altså helt noe annet enn det jeg var vant med tidligere.

Når det kommer til resultatet, kan jeg ikke tro det. Mer enn fornøyd; er det virkelig meg! Mette Haga: Tusen takk igjen!»

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om øyelokkoperasjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Helhetlig vurdering for beste behandling

Ettersom vi eldes, mister huden sin elastisitet og spenst, det vil si evne til å trekke seg sammen. Dette kan gi løs hud på øyelokket samt at huden i området rundt øynene blir mere rynkete.

I tillegg til dette kan det hos enkelte bli mere framtredende fettputer, som gir et enda tyngre uttrykk. Hos andre kan fettputene nærmest forsvinne helt, og gi et uthult preg.

Hos mange vil også brynene synke ned, spesielt den ytre delen. Dette vil igjen kunne føre til at det blir et overskudd av løs hud på øvre øyelokk.

Ved en konsultasjon på Akademikliniken legger vi vekt på å gjøre en helhetlig vurdering av årsaker til tunge øyelokk for at du skal forstå hvorfor og hvordan vi behandler deg best.

Illustrasjonsbilde for øyelokkoperasjon ved tunge øyelokk

Øyelokksplastikk eller panneløft (brynsløft)

Har du et overskudd av løs hud eventuelt med økte fettputer, vil en øvre øyelokksplastikk kunne hjelpe deg. Da tegnes det opp for å kunne fjerne løs hud og i tillegg redusere overskudd av fett. Arrlinjen planlegges slik at den både fjerner hud og blir liggende mest mulig skjult i en smilelinje samt i globallinjen på øvre øyelokk.

Skyldes overskudd av løs hud på øvre øyelokk at brynene har sunket ned, vil et brynsløft være mere riktig for deg.

Endoskopisk panneløft

Ved et brynsløft vil den ytre delen av brynet løftes slik at blikket bli mere åpent. Et brynsløft kan utføres på flere ulike måter, og noen ganger kombineres med å utføre en øvre øyelokksplastikk.

Den mest vanlige formen for brynsløft gjøres med kikkehullskirurgi, såkalt endoskopisk panneløft. Det legges da snitt ovenfor hårfestet i panne og tinning, huden løses og det lages festepunkter slik at ytre del av øyebrynet får en høyere posisjon.

Om ikke denne teknikken passer for deg kan man vurdere et tinningløft, eller et brynsløft hvor arrlinjen blir skjult inne i selve brynet.

Akademikliniken logo

.

Alle innlegg for Innlegg

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates required

Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.