Hudpleieprodukter | Akademikliniken

Hudpleieprodukter

Vi fører følgende medisinske hudpleieserier:

Akademikliniken
Jan Marini
ZO Obagi Skin Health og Skin Medical.

Ta vare på huden

Huden er det største organet i kroppen, og har en rekke funksjoner, som temperaturregulering, hindre væsketap og beskytte kroppen mot bl.a. infeksjoner og UV stråler.

Huden, som består av omtrent 70% vann, inneholder et naturlig fuktighetsgivende faktor for å hindre væsketap. Etter hvert som vi blir eldre, avtar mengden av denne fuktighetsgivende faktoren, som igjen fører til tørrhet, rødhet og irritasjon.

Hudpleie består av å tilføre huden produkter som forebygger, reparerer og vedlikeholder alt etter hva huden trenger til enhver tid.

En ren hud, er en sunn hud. Rens derfor huden hver dag, morgen og kveld.

Bruk solbeskyttelse hver dag. Selv om det er overskyet, eller du ikke er ute. Bruk  dagkrem, med minst faktor 30, som inneholder både UVA -og UVB -beskyttelse .

 

Unngå overdreven soling. Når du er ute i solen: bruk solbriller og hatt. Unngå solen midt på dagen, og opphold deg i skyggen når du er ute. Solskader kan føre til rynker, ru og slapp hud, ujevn pigmentering og hudkreft.

Bruk en antioksidant som f.eks vitamin C-produkt. Dette vil bidra til å forebygge solskader samt opprettholde et ungdommelig og strålende utseende.

Bruk en retinoid (A-vit) som f.eks tretinoin om kvelden. Denne vil fjerne døde hudceller, og gi huden en bedre glød. Den hjelper til å stimulere kollagen og cellefornyelse, noe som vil redusere slapp hud.

Få nok søvn hver dag. Dette er spesielt viktig for å unngå hevelser og poser rundt øynene.