Skånsom og effektiv behandling med Nordlys IPL

Hva er Nordlys IPL?

Candela Nordlys IPL (Intense Pulsed Light) er en IPL behandling som bruker bredspektret lys til å effektivt behandle mange ulike indikasjoner. Sammenlignet med lasere som bare bruker en bølgelengde, er IPL med sitt brede spekter av bølgelengder, mer skånsomt mot huden og gir mindre bivirkninger uten at det går på bekostning av resultatene. Det er lett å forveksle IPL med laser, men den største forskjellen fra laser er at IPL  kan levere større energier på bølgelengder.

Vi har utvidet vår Nordlys med Nd-Yag laser håndstykke for sprengte blodkar på ben samt et Frax  håndstykke for fraksjonert laserbehandling for hudforbedring.

Nordlys IPL og laser kan brukes til å behandle:

 

IPL

 

Hvordan foregår en behandling med IPL?

Området som skal behandles fotograferes, barberes om nødvendig og sprites av. I de fleste tilfeller påføres en ultralydgelé for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden, slik at den kommer ned til de områdene som skal behandles. Før behandlingen igangsettes får du beskyttelses- eller tape-briller som beskytter øynene dine. Deretter legges laserens prisme på hudoverflaten hvor et lysglimt indikerer lysimpulsen.  I de fleste tilfeller er behandlingen varm og litt stikkende, som om man slipper en strikk på huden.

Ved behandling oppnås en absorbering av melaninet i pigmentflekker eller hår, eller i hemoglobinet i blodkarene som skal behandles. Lyset omgjøres til varme, som så igjen ødelegger de målcellene som skal behandles.  Rett etter behandlingen kan huden kjennes varm og kanskje litt rød. Vi kjøler huden din ned etter behandlingen og du får alltid på en beskyttende solfaktor dersom du har behandlet i ansiktet. IPL behandlingen gir ingen åpne sår, men det er vanlig å bli rød og noe hoven etter behandlingen. Har du behandlet sprengte blodkar kan du også oppleve å få såkalt purpura eller mindre blåmerker noen dager, om ønskelig kan dette dekkes med krem. Etter en behandling kan man gå rett tilbake til jobb.

Behandling med IPL egner seg ikke for

 • gravide og ammende

  ofte er det bedre å avvente behandling til hormonene har stabilisert seg litt.  

 • de som er solbrune

Før IPL behandling er det viktig at

 • du unngår å utsette området som skal behandles for sol de siste 4 ukene
 • du unngår  selvbruningskrem de siste 4 ukene

Hva skjer før en behandling?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor utfører vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende.

Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

Etter behandling med IPL

Du skal alltid unngå å sole det behandlede område etter en behandling med IPL. Varigheten kan variere, dette vil du få grundig informasjon om ved konsultasjon eller behandling. Vi anbefaler at du aldri er ute uten å bruke minst SPF30 dersom du har pigmentflekker. Ved kraftigere behandlinger anbefaler vi at du bruker SPF50 i noen uker. Husk at en del UV stråler også finnes på dager hvor det regner, snør eller er overskyet.
Er man behandlet for sprengte blodkar, kan man på grunn av en koagulering av de ødelagte årene, noen ganger få en blålig misfarging rett etter behandling. Denne er forbigående og kan dekkes med make-up.
Etter behandling av pigmenter med IPL, vil huden kunne fremstå som litt «skitten» og pigmentflekkene kan bli noe mørkere, noe som kommer av at pigmentet blir avstøtt fra huden. Denne prosessen kan ta fra 5-12 dager før alt er borte.

Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et informasjonsskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt informasjon om vanlige reaksjoner og mulige bivirkninger.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

Sprengte blodkar

HÅRFJERNING

Vedlikehold av huden etter  IPL-behandling

For at du skal kunne beholde et godt resultat på lengre sikt, anbefaler vi at du utfører det antall behandlinger du får anbefalt på konsultasjonen. For enkelte behandlinger kreves oppfølging med vedlikeholdsbehandlinger for å opprettholde resultatet.

I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig, og beskytter den mot solen.

Hos Akademikliniken får du god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand. Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Skin Health.

 

Kan jeg få behandling på samme dag som jeg kommer til konsultasjon?

Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre erfarne sykepleiere. Behandling kan i enkelte tilfeller utføres i forbindelse med konsultasjonstimen. For enkelte laserbehandlinger, samt tidkrevende behandlinger, må imidlertid en ny time settes opp.

For å kunne utføre en behandling skal man ikke være brun. Man må derfor ikke ha vært i solen eller brukt selvbruningskrem de siste 4-6 ukene før behandlingen. Gravide behandles ikke.

 

Hva koster IPL behandling?

 

Konsultasjon 350,-

 

Hudforyngelse IPL fra 3 500,-
Fjerning av pigmentflekker fra 1 100,-
Behandling av acne fra 1 700,-
Acnebehandling - touch up innen 4 uker fra 1 100,-
Behandling av sprengte blodkar fra 1 700,-

 

Bestill time

 

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks. hvilket område som skal behandles og størrelsen på området. Du vil få opplyst eksakt pris for din behandling når du kommer til konsultasjon. 

 

Vi tilbyr Nordlys IPL behandlinger i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, utført av erfarne og dyktige kosmetiske sykepleiere.

 
   

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/