Skånsom og effektiv behandling med Nordlys IPL

 

IPL (Intense Pulsed Light) bruker bredspektret lys til å effektivt behandle mange ulike indikasjoner. Sammenlignet med lasere som bare bruker en bølgelengde, er IPL med sitt brede spekter av bølgelengder, mer skånsomt mot huden og gir mindre bivirkninger uten at det går på bekostning av resultatene.

 

Nordlys IPL kan brukes til å behandle:

 

 

 

Sprengte blodkar

 

 

HVA SKJER FØR EN BEHANDLING

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor utfører vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende.

Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre erfarne sykepleiere. Behandling kan i enkelte tilfeller utføres i forbindelse med konsultasjonstimen. For enkelte laserbehandlinger, samt tidkrevende behandlinger, må imidlertid en ny time settes opp.

For å kunne utføre en behandling skal man ikke være brun. Man må derfor ikke ha vært i solen eller brukt selvbruningskrem de siste 4-6 ukene før behandlingen. Gravide behandles ikke.

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

 

 

IPL

 

 

HVORDAN FORGÅR EN BEHANDLING MED IPL?

Før behandling renses huden, og vi påfører en gelé for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden, slik at den kommer ned til de områdene den skal behandle.

Beskyttende briller blir tatt på, deretter legges laserens prisme på hudoverflaten og et lysglimt indikerer lysimpulsen. Dette kan kjennes litt varmt, som om som man slipper en strikk på huden.

Ved behandling oppnås en absorbering av melaninet i pigmentflekker eller hår, eller i hemoglobinet i blodkarene som skal behandles. Lyset omgjøres til varme, som så igjen ødelegger de målcellene som skal behandles.  Rett etter behandlingen kan huden kjennes varm og kanskje litt rød. Man får ingen åpne sår, og man kan eventuelt legge på dekkende krem hvis ønskelig. Etter en behandling kan man gå rett tilbake til jobb.

 

 

HÅRFJERNING

 

 

ETTER BEHANDLING MED IPL

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum Spf. 30 daglig for å redusere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake, samt unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende 4-6 ukene.

Er man behandlet for sprengte blodkar, kan man på grunn av en koagulering av de ødelagte årene, noen ganger få en blålig misfarging rett etter behandling.
Denne er forbigående og kan dekkes med make-up.

Ved behandling av pigmenter med IPL, vil huden kunne fremstå som litt ”skitten” og pigmentflekkene kan bli mørke, noe som kommer av at pigmentet blir avstøtt fra huden. Denne prosessen kan ta fra 5-12 dager før alt er borte.

Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et informasjonsskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt informasjon om vanlige reaksjoner og mulige bivirkninger.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

 

 

VEDLIKEHOLD AV HUDEN ETTER BEHANDLING

For at du skal kunne beholde et godt resultat på lengre sikt, anbefaler vi at du utfører det antall behandlinger du får anbefalt på konsultasjonen. For enkelte behandlinger kreves oppfølging med vedlikeholdsbehandlinger for å opprettholde resultatet.

I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig, og beskytter den mot solen.

Hos Akademikliniken får du god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Skin Health.

 

PRIS

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks. hvilket område som skal behandles og størrelsen på området. Du vil få opplyst eksakt pris for din behandling når du kommer til konsultasjon. Du kan lese mer om våre priser her.