Trygghetsgaranti ved brystforstørrelse og brystforstørrelse med løft

Hva er Akademiklinikens Trygghetsgaranti?

Akademikliniken er Nordens ledende private aktør innen plastikkirurgi og estetiske hud- og injeksjonsbehandling. Vår vision er å ha «verdens mest fornøyde kunde. Med seg selv.». Vi finnes i dag i Sverige, Norge og i Danmark. For å oppnå vår visjon er det viktig at våre kunder kjenner seg trygge med å ha valgt oss. Vår trygghetsgaranti er en del av dette.

 

Hva er inkludert i Akademiklinikens Trygghetsgaranti?

Følgende uønsket resultat og komplikasjoner som følge av operasjon utført av Akademiklinken:

 • Kapselkontraksjon
 • Unormal arrdannelse
 • Postoperative blødninger
 • Postoperative infeksjoner
 • Rotasjon
 • Ruptur
 • Dobbelbryst
 • Bottoming- out

>> Konstandsfri etterbesøk til kirurg de første 12 månedene

>> Kostnadsfri etterbesøk til sykepleier de første 12 månedene

 

Hva inngår ikke:

 • Sekundær strekking av huden som følger av redusert elastisitet (for eksempel på grunn av graviditet, aldring eller kraftig vektendring)
 • Kapselkontraksjon i tilfeller hvor pasienten allerede har hatt en eller flere kapselkontraksjoner før trygghetsgarantien ble tegnet.
 • Normal arrdannelse
 • Bytte av størrelse og form på implantat
 • Kostnader fordi pasienten ikke har fult AK retningslinjer for oppfølgning og kontroll.

 

Hvor lenge gjelder trygghetsgarantien?

For at alle pasienter hos Akademiklinken skal føle seg trygge på resultatet, inkluderes alltid en trygghetsgaranti som gjelder i 12 måneder etter den primære operasjonen i prisen.

Trygghetsgaranti for brystforstørrelse og brystforstørring med løft kan deretter forlenges med ytterligere 4 år slik at denne gjelder i totalt 5 år.

 

Breast Implant Illness

Akademiklinikken legger stor vekt på pasientsikkerhet og både følger og deltar i den pågående forskningen på brystimplantater. Vi har vært medlem i BRIMP siden starten (brystimplantatregisteret) og følger opp våre brystpasienter løpende og informerer både skriftlig og muntlig om alle risikoer ved brystoperasjoner, inkl. BIA-ALCL.

Legemiddelselskapet Allergan valgte i 2019 å trekke sitt såkalte makroteksturerte brystimplantat fra hele markedet, som et sikkerhetstiltak da denne typen implantater har vært knyttet til en uvanlig form for lymfom (BIA-ALCL brystimplantat assosiert – anaplastisk storcellet) lymfom).

I september 2022 informerte FDA (Food and Drug Administration) at de hadde mottatt noen få rapporter om plateepitelkreft og andre typer lymfomer i kapselvevet som dannes rundt brystimplantater. Det er foreløpig ingen estimert forekomst da det kun er noen få rapporterte tilfeller, men det er fortsatt informasjon du trenger å vite om du planlegger brystforstørrelse med implantater eller allerede har implantater. FDA anbefaler ingen endring av tidligere rutiner angående brystforstørrelse og brystundersøkelse etter brystforstørrelse.

Dersom du ikke har problemer som kan føre til mistanke om BIA-ALCL eller andre typer komplikasjoner, er det ingen grunn til å fjerne implantatene. Dersom du opplever problemer eller endringer etter brystforstørrelsen, selv når det har gått lang tid siden operasjonen, er det viktig at du kontakter din plastikkirurg eller oss på klinikken eller brystklinikken for vurdering og evt. videre undersøkelse. Det vanligste symptomet er at det dannes væske i implantatet. Dette merkes ved at brystet hovner opp. Har du spørsmål er du også velkommen til å ringe din kirurg direkte eller kontakte klinikken.

 

SFEP: – Den svenske foreningen för estetisk plastikkirurgi har tidligere gitt ut følgende informasjon:

Risikoen for å lide av brystimplantatrelatert lymfom/ALCL er beregnet som 1 tilfelle av 3 000-30 000 hvor makroteksturerte brystimplantater dominerer (data fra FDA). Dette må settes i sammenheng med at mer enn 1 av 10 kvinner i Sverige vil bli rammet av brystkreft i løpet av livet (cancercentrum.se).

Siden 2014 har Sverige hatt et nasjonalt brystimplantatregister (BRIMP) for å kunne gi en tidlig respons på kvalitetsmangler, påvisning av problemer og forskning. En internasjonal sammenligning av resultatene fra nasjonale registre, innenfor rammene av det internasjonale juridiske rammeverket for beskyttelse av personvern, er muliggjort av International Collaboration of Breast Registry Activities (ICOBRA), et samarbeidsnettverk av nasjonal plastisk kirurgi, brystkirurgiforeninger, tilsynsmyndigheter og forskere.

Statens Legemiddelverk står for kvalitetskontroll og godkjenning i Norge

Plastikk- og brystkirurger og deres foreninger over hele verden støtter regjeringer og meldte organer i deres regulerings- og etterforskningsarbeid på dette området. I Norge er Statens Legemiddelverk det organ som er ansvarlig for kvalitetskontroll og godkjenning av implantater.

 

Oppsummert:

 • Brystimplantater er generelt trygge, men har svært sjeldne, noen ganger alvorlige, bivirkninger.
 • BIA-ALCL er svært sjelden og kan vanligvis behandles.
 • Sørg for at du er fullstendig informert fra pålitelige kilder før du gjennomgår brystimplantatoperasjon, uavhengig av formålet med brystforstørrelsen din.
 • Hvis du ikke har noen problemer med implantatene dine, er det ingen grunn til bekymring, og fjerning av implantatene anbefales ikke. En operasjon for å fjerne implantatet medfører en risiko i seg selv som bør unngås med mindre det er nødvendig.
 • Hvis du har spørsmål om implantatene dine eller opplever problemer eller symptomer som kan være relatert til brystimplantatene (for eksempel hevelse, smerte, hard hud), ta kontakt med kirurgen eller klinikken din, som vil sørge for at du snakker med rett person.

 

Det er opp til ansvarlig kirurg å vurdere om korreksjonsoperasjon skal gjennomføres basert på ovennevnte kriterier. En korreksjonsoperasjon gjelder kun korreksjon av opprinnelig operasjon og omfatter ikke en utvidet operasjon i form av ytterligere kirurgi eller bytte av implantat (størrelse, form).

 

Innhold godkjent av: Mette Haga

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/