Publisert 2019-05-31

Akne – produkter og behandlinger kan hjelpe din hud

Problemer med akne er noe mange av oss vil oppleve i løpet av livet. Mange opplever akneutbrudd i tenårene i en kort eller lengre periode. Noen vil oppleve at problemene med akne vedvarer, eller oppstår, i voksen alder.

Årsaker til akneutbrudd er ofte en kombinasjon av flere faktorer. En av primærfaktorene til akne er betennelse i talgkjertlene. Betennelsen oppstår fordi porene tetter seg og talgproduksjonen øker, som igjen fører til at aknebakterien begynner å bryte ned talget og det oppstår en betennelse. Andre årsaker og triggere er blant annet hormoner, stress, sykdom, feil bruk av hudpleieprodukter, kosthold og/eller UV- stråler. Noen reagerer mer på triggere og er mer disponert for å få akne pga genetikk.

PRODUKTER OG BEHANDLINGER KAN HJELPE DIN HUD

Hvilke behandling man har behov for avhenger av hvor alvorlig aknen er. For noen holder det med et tilpasset kremprogram med ZO produkter, andre må ha en kombinasjon av kremprogram og salongbehandling som feks. peelinger, laser og/eller HydraFacial. Er det snakk om alvorlig akne trenger man å gå hardere til verks med reseptbelagte kremer og medikamentell behandling (for reseptbelagte kremer og medikamentell behandling må man alltid oppsøke hudlege).

 

En vil bli overrasket over hvor mye produktene til ZO Skin Health kan gjøre. For å få mer effekt og utbytte av produktene vil det være aktuelt å komplementere med salongbehandlinger individuelt tilpasset etter kundens behov og hudproblem.

 

For kunder med akne det viktig med daglig rens av huden morgen og kveld, dagkrem som bygger opp og stabiliserer hudbarrieren, samt kremer som inneholder syrer (særlig salisylsyre og retinol) vil i mange tilfeller kunne forebygge nye utbrudd. Det vil være veldig gunstig å behandle og holde akne i sjakk for å forebygge aknearr og hyperpigmentering som kan oppstå etter akne.

Ønsker du en konsultasjon for din hud? Bestill time her>
Tekst av Ellen Marie Dale, kosmetisk sykepleier i Bergen.
Alle innlegg for Nyheter