Publisert 2019-05-31

Akne – produkter og behandlinger kan hjelpe din hud

Problemer med akne er noe mange av oss vil oppleve i løpet av livet. Mange opplever akneutbrudd i tenårene i en kort eller lengre periode. Noen vil oppleve at problemene med akne vedvarer, eller oppstår, i voksen alder.

Årsaker til akneutbrudd er ofte en kombinasjon av flere faktorer. En av primærfaktorene til akne er betennelse i talgkjertlene. Betennelsen oppstår fordi porene tetter seg og talgproduksjonen øker, som igjen fører til at aknebakterien begynner å bryte ned talget og det oppstår en betennelse. Andre årsaker og triggere er blant annet hormoner, stress, sykdom, feil bruk av hudpleieprodukter, kosthold og/eller UV- stråler. Noen reagerer mer på triggere og er mer disponert for å få akne pga genetikk.

PRODUKTER OG BEHANDLINGER KAN HJELPE DIN HUD

Hvilke behandling man har behov for avhenger av hvor alvorlig aknen er. For noen holder det med et tilpasset kremprogram med ZO produkter, andre må ha en kombinasjon av kremprogram og salongbehandling som feks. peelinger, laser og/eller HydraFacial. Er det snakk om alvorlig akne trenger man å gå hardere til verks med reseptbelagte kremer og medikamentell behandling (for reseptbelagte kremer og medikamentell behandling må man alltid oppsøke hudlege).

 

En vil bli overrasket over hvor mye produktene til ZO Skin Health kan gjøre. For å få mer effekt og utbytte av produktene vil det være aktuelt å komplementere med salongbehandlinger individuelt tilpasset etter kundens behov og hudproblem.

 

For kunder med akne det viktig med daglig rens av huden morgen og kveld, dagkrem som bygger opp og stabiliserer hudbarrieren, samt kremer som inneholder syrer (særlig salisylsyre og retinol) vil i mange tilfeller kunne forebygge nye utbrudd. Det vil være veldig gunstig å behandle og holde akne i sjakk for å forebygge aknearr og hyperpigmentering som kan oppstå etter akne.

Ønsker du en konsultasjon for din hud? Bestill time her>
Tekst av Ellen Marie Dale, kosmetisk sykepleier i Bergen.
Alle innlegg for Nyheter

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/