Publisert 2022-08-08

Delte magemuskler – Alexandra fikk endelig kroppen sin tilbake

Delte magemuskler erfaring

Mange kvinner opplever å få delte magemuskler etter graviditet og fødsel, men svært få får hjelpen de trenger for å få bukt med problemet.

1 av 3 kvinner opplever å få Rectus distase (delte magemuskler) etter gjennomført svangerskap, og kan for mange være plagsomt og sjenerende i tilfeller der magen buler betydelig ut, men også være smertefullt da det kan lede til ryggplager. Alexandra (32) gikk med store plager etter tre svangerskap, og bestemte seg for å oppsøke hjelp for å kunne føle seg som seg selv igjen. Nylig ble hun operert på Akademikliniken, og KK fulgte med for å rapportere om hennes opplevelse.

Nedsatt livskvalitet

Alexandra opplevde stor vektøkning ved alle svangerskapene, men det var spesielt ved det siste svangerskapet at det var spesielt vanskelig å gå ned igjen i vekt. Det var tydelig at kroppen hadde forandret seg; Alexandra beskriver at hun hadde "gravidmage" så lenge som ett år etter den siste fødselen. Etter å i tillegg ha vært plaget med store smerter i bekken og rygg, fikk hun konstatert at hun hadde delte magemuskler (Rectus diastase).

Hun prøvde å rette opp magemusklene ved hjelp av trening, fysioterapi, hypoterapi og emsculpt, men uten hell.

- For å være helt ærlig, så kjente jeg ikke igjen kroppen min lenger, uttalte hun seg til KK.

Etter ett år bestemte Alexandra seg for å oppsøke kirurgisk hjelp, og var på konsultasjoner ved flere klinikker i Oslo, før valget falt på Akademikliniken og Dr. Mette Haga. "Jeg var klar over at det var veldig dyrt, men det er viktig for meg å ha det greit med meg selv. Jeg er 32 år gammel, og ønsket ikke å leve med en kropp som ikke føltes som meg".

- Det er vanskelig å finne god informasjon om behandling av delte magemuskler, noe som er veldig synd. Mange av kvinnene jeg snakker med, har nedsatt livskvalitet på grunn av dette. Å kunne gi dem livskvaliteten tilbake, gir meg veldig mye, sier Mette Haga til KK.

Løsningen ble bukplastikk med figurforming

På Akademikliniken fikk Alexandra utført en bukplastikk, der magemusklene ble sydd sammen igjen, samtidig som hun kombinerte bukplastikken med figurforming. Figurforming er at man fjerner fett fra et sted på kroppen - i dette tilfellet, magen - før det transplanteres til et annet sted. I Alexandra's tilfelle ønsket hun å transplantere fett til brystene for en naturlig forstørring og fylde etter å ha ammet tre barn. Dr. Haga forklarer at hun ofte gjør kombinasjoner av bukplastikk med figurforming, om dette er noe kvinnen selv ønsker.

Tre uker etter dro KK på besøk til Alexandra for å se hvordan det stod til etter operasjonen. Hun beskriver at hun hadde intense smerter den første tiden, men at hun etter to og en halv uke klarte å gå som normalt igjen. Hun må dog vente opptil tre måneder før hun kan bruke magemusklene som normalt igjen, slik som ved trening. Tidspunkt for endelig resultat med tilheling av arr kan variere fra person til person, men normalt sett vil det ta ca. et halvt år til ett år.

- Jeg merker allerede forskjell på ryggsmertene og bekkenplagene – jeg kan gå tur uten problemer. I tillegg sliter jeg ikke like mye med inkontinens. Jeg har et stort arr, men jeg føler meg mye mer vel med kroppen min, fortalte hun.

Les hele historien til Alexandra om hennes opplevelse med bukplastikk på KK her.

Hva koster bukplastikk?

Konsultasjon 625,-
Online konsultasjon 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) 1 875,-

Liten bukplastikk fra 49 000,-
Full bukplastikk inkl. overnatting fra 85 000-
Circumferent bukplastikk med fettsuging inkl. overnatting fra 142 000,-

Bestill time

Bukplastikk utføres kun i Oslo. Pris på bukplastikk er avhengig av flere faktorer som inngrepets omfang og man blir enig om å utføre andre inngrep i tillegg, altså et kombinasjonsinngrep.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates required

Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.