Øreplastikk ved utstående ører

Akademiklinikens kirurger har lang erfaring med øreplastikk ved utstående ører.

Hva er utstående ører?

Ører som stikker mer enn 2,5 cm ut fra hodet på en voksen kommer under kategorien utstående ører. Utstående ører er ingen sykdom, men mange ønsker å operere inn øret.

Hvordan foregår en operasjon for utstående ører?

Vanligvis korrigerer vi utstående ører under narkose som kompletteres med en lokalbedøvelse av området rundt øret. Den vanligste operasjonsteknikken er at brusken deles fra baksiden ved den tenkte indre bryterynken på øret, legges fri og slipes. Da slipper kirurgen å gjøre et snitt på ørets fremside. Slipingen gjør at brusken i øret bøyer seg bakover, og på denne måten kommer øret nærmere hodet. Når kirurgen har skapt den nye formen på øret, sys snittet på ørets bakside sammen, og øret formes med bandasje. Vi utfører også andre korrigeringer med sliping eller gjennom å fjerne en bruskforhøyelse. For å korrigere utstående øreflipper tar man også bort hud eller underhudsfett fra baksiden.

Hva skjer etter en operasjon for utstående ører?

For å holde bandasjen stødig på plass under tilhelingstiden legger vi som oftest en bandasje rundt hodet. Vanligvis har man milde til moderate smerter etter en øreoperasjon. Mesteparten av smerten forsvinner etter en dag. Under tilhelingsfasen er bandasjen som legges rundt hodet viktig for å holde ørene på plass.

Vanligvis tar vi bort bandasjen på klinikken etter tre dager. Etter en uke kommer du tilbake til klinikken for å fjerne eventuelle sting. Det er fint om du tar med et pannebånd, som du kan bruke i tiden etter operasjonen.

Det er viktig å unngå trening de tre første ukene. Når det gjelder sport der man risikerer slag mot øret, bør man vente i 6-8 uker etter operasjon. Etter cirka 6 måneder er øret fullstendig leget.

 

Vurderer du operasjon for utstående ører? Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før- og etterbilder – operasjon av utstående ører

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før- og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder før og etter øreplastikkoperasjoner ved utstående ører. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Hva er inkludert i prisen?

Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.