Ofte stilte spørsmål

Her finner du ofte stilte spørsmål på forskjellige kirurgiske inngrep og medisinske hudbehandlinger. Om du ikke finner svar her, er det bare å ta kontakt via telefon, e-post eller kontaktskjema.


Brystforstørrelse

Du må ligge på ryggen i hvert fall de to første ukene etter en brystforstørrelse. Det beste er om du klarer å vente til bortimot 4 uker etter operasjonen.

Did you find this FAQ helpful?
2
0

Brystforstørrelse er dagkirurgi noe som betyr at du kan dra hjem samme dag, men etter tilsyn av sykepleier på post-operativ avdeling.

Did you find this FAQ helpful?
0
0

Etter 3 uker kan du begynne med moderat trening med powerwalks og noe sykling, altså trening av benmuskulatur.

Etter 3 måneder kan du begynne med styrketrening for overkroppen.

Trening av bryst burde avventes til ivhertfall 3 måneder etter, i noen tilfeller kan det ta lenger tid, helt opp til 6 måneder.

Hver tilhelingsprosess er unik, derfor er det veldig viktig at du lytter til kroppen din og ikke utsetter den for mer enn hva den orker.

Les mer om brystforstørrelse.

 

Did you find this FAQ helpful?
0
0

Vi anbefaler at du venter med brystforstørrelse minst 6 måneder etter at du er ferdig med å amme. Om du planlegger flere svangerskap er det best å vente til du er ferdig da det kan påvirke ammingen.

Did you find this FAQ helpful?
0
0

Det viktigste er at du bestiller en uforpliktende konsultasjon hos en av våre kirurger, du kan benytte deg av vår online booking eller ta direkte kontakt per telefon.

Under konsultasjonen vil kirurgen foreta analyse av dine brystmål, kjertelvev og hudkvalitet for å best kunne anbefale størrelse og type implantat. Om du ønsker å gå videre vil neste steg være å bestemme plasseringen av implantatet over eller under den store brystmuskelen. Ca 90 % av pasientene får implantatet plassert under  muskelen, hvorav 10% får protesen plassert over muskelen, avhengig av hvor tykt eget kjertelvev og fettvev er i brystet.

Etter undersøkelse og grundig vurdering, prøver du implantat størrelsene i  en BH og få demonstrasjonsbilder av  operasjonsresultatet  ved et 3D bilde framstilt i Vectra maskinen.

Skulle du ha løshet i brystene med heng som ikke lar seg korrigere med bare protese vil det kunne være aktuelt å uføre brystløft.

Etter konsultasjonen, vil du møte pasientkoordinator som gir deg all informasjon knyttet til operasjonen og har ansvar for alt praktisk i forbindelse med operasjonen din som f. eks.  booking av dato, resepter og den skriftlige informasjon som du trenger. Les mer om brystforstørrelse.

Did you find this FAQ helpful?
0
0

Det som gir det beste og mest forutsigbare resultatet ved valg av størrelse, er et implantat som passer til  din anatomi og huds tykkelse. Vi anbefaler implantat med utgangspunkt i din naturlige brystbredde, da det gir det mest estetiske utseende og form. Slik bevares den naturlige begrensningen av brystet ditt mot armhulen, og implantatet blir liggende mest mulig stabilt. Med Vectra 3D maskin får du et godt inntrykk av hvordan et resultat kan se ut, her har du muligheten til å prøve ut forskjellige implantater og hvilke resultater ulik form eller størrelse vil gi. Dette gir deg et bedre utgangspunkt for et trygt og sikkert valg i størrelse og form av implantat. Les mer om brystforstørrelse med implantat.

Did you find this FAQ helpful?
0
0

De 2 første ukene etter operasjonen må du ligge på ryggen når du sover eller hviler deg. Les mer om brystforstørrelse.

Did you find this FAQ helpful?
0
0

Dagens brystimplantater har lang holdbarhet og trenger ikke å bli skiftet ut. Dette avhenger selvfølgelig du har fått riktig satt inn riktig implantater i første omgang.  Store vektendringer eller svangerskap/amming som kan påvirke brystvevet er vanskelig å forutse, men kan føre til at man trenger en korrigering eller skifte av implantat.

Innhold, konsistens og overflate er utviklet gjennom kontinuerlig forskning for å gi best mulig holdbarhet. Studier dokumenterer kvalitet og holdbarhet ved 10 år og 20 års oppfølging. Med dagens implantater, forventer vi at disse skal kunne beholdes tilsvarende eller lengre. Er brystene dine myke og fasongen tilfredsstillende er det ikke nødvendig å skifte protesene.

Ved brystforstørrelse med implantat bruker vi vår egenutviklede metode, Akademisnittet, som i dag er en av fremste og mest brukte teknikkene i verden.

 

 

Did you find this FAQ helpful?
0
0

Vi legger snittet alltid under brystet fordi eventuelt implantat legges inn under brystmuskelen og det er større sannsynlighet at vi ikke berører brystkjertlene. Snitt under brystet gir også minst synlighet. Les mer om brystforstørrelse.

Did you find this FAQ helpful?
0
0

Valg av implantat er avhengig av hvilken form og uttrykk du ønsker. En god vurdering av din brystfasong og ditt brystvev, vil også være nyttig for å gi deg råd om hvilken proteseform som vil kunne gi deg det beste resultatet.
Vår målsetting er å skape en optimal estetisk brystform ved å finne et implantat i riktig størrelse til din kropp. Ut ifra en vurdering av din brystform, din kropp og dine ønsker om brystfylde, anbefaler vi implantatet som gir deg det mest attraktive brystet.

Anatomiske (dråpeformede) implantat vil gi den brystforstørrelsen og fylden med mest naturlig utseende. Avhengig av hvordan ditt brystvev er vil man kunne velge protese etter behov for å fylle ut brystet, og hvor mye volum du ønsker.
Noen brystfasonger for eksempel tubulære bryst, krever at protesen bygger ut manglende volum og fylde i nedre halvdel av brystet, da vil et anatomisk implantat være det riktige valget for å oppnå best mulig fasongforbedring.
Hos andre mindre bryst og litt lavtsittende brystvorte, vil et anatomisk implantat kunne gi en naturlig fylde og et «løft» av brystvorten til en forbedret estetisk form.

Runde implantat finnes i ulike projeksjoner dvs hvor mye protesen kurver, i tillegg til størrelser. Jo høyere projeksjon, jo mer toppfylde vil du oppnå med en slik protese. Brystet vil få et rundere preg og fylde mer lik den man får ved bruk av push-up BH. En rund protese med en mer moderat profil vil gi et resultat som er mer naturlig mht fylde på øvre del av brystet.

Did you find this FAQ helpful?
0
0

Beslutningen om en operasjon bør være grundig vurdert og gjennomtenkt. Du vil få svar på mange spørsmål ved en uforpliktende konsultasjon hos oss hvor du får en individuell vurdering. Det vil være nyttig for deg å orientere deg via våre nettsider slik at du får en best mulig orientering om operasjonen og hva du bør være forberedt på mht tiden etter operasjon, forventet resultat og mulige komplikasjoner.

Les grundig igjennom all informasjon du får av oss. Denne informasjonen inneholder blant annet orientering om medisiner og vitaminer du ikke skal ta like før operasjon, dusjing før operasjon og eventuelt andre hensyn avhengig av hvilket inngrep du skal utføre. Det er nødvendig å planlegge den første tiden etter operasjon, slik at du vet at du får tilstrekkelig ro og hvile ut ifra de råd vi gir deg.

Risiko for brystkreft øker ikke ved brystimplantater, og er ikke et hinder for brystundersøkelser. Har du flere i familien med brystkreft, anbefaler vi deg før et hvert brystinngrep å utføre mammografi. Les mer om brystforstørrelse.

Did you find this FAQ helpful?
0
0

Silikonmplantatene tar ikke skade av graviditet eller amming. Ved et eller flere svangerskap kan imidlertid brystet endre volum og fasong. Dette kan skje både med og uten implantat og graden av forandring av brystvevet er vanskelig å forutse. Slike forandringer i løpet av livet vil kunne gi en endring av form og fylde av brystene. Opplever du forandringer vil et skifte av implantat eller brystløft kunne gi forbedring av brystfasongen.

Did you find this FAQ helpful?
0
0

I dag er det hovedsakelig silikon som benyttes i implantater for brystforstørrelser og rekonstruksjon av bryst etter brystkreft. Silikonimplantater ansees som svært trygt og fremkaller ikke allergier. Det har ikke vist seg å disponere annen sykdom og det vanskeliggjør ikke muligheten for å finne ondartede kuler i brystet.

Det er store forskjeller i kvaliteten på ulike silikonimplantater. Vi benytter kun implantater fra kjente og trygge leverandører som Motiva Implantes og Mentor.

Did you find this FAQ helpful?
0
1

Bukplastikk/mageplastikk

Du kan ligge i sideleie 3 uker etter bukplastikken. De første ukene er det viktig at du ligger på ryggen med en pute under knærne.

Did you find this FAQ helpful?
2
0

Etter en bukplastikkoperasjon er det er viktig at du går litt fremoverbøyd de tre første døgnene. Etter det kan du begynne å rette opp ryggen litt etter litt og etter 2 uker kan overkroppen være rak når du går. Husk å lytte til kroppen og ikke strekk den mer enn det den tåler.

Did you find this FAQ helpful?
2
0

Du kan tidligst gå hjem etter 1 overnatting med tilsyn etter en bukplastikkoperasjon.

Did you find this FAQ helpful?
2
0

Hvis du opplever at buken skvulper, kan det hende at du trenger dren. kontakt oss for videre oppfølging. Les mer om bukplastikk.

Did you find this FAQ helpful?
2
0

Ja, man kan bli gravid etter en bukplastikkoperasjon. Bukplastikk påvirker ikke evnen til å bli gravid eller å bære frem et barn. En graviditet vil derimot kunne påvirke resultat etter en bukplastikk. Vi anbefaler derfor å vente med bukplastikk til når du planlegger å ikke få flere barn.

Did you find this FAQ helpful?
0
0

Unngå bruk av nikotin i 4 uker etter en operasjonen knyttet til bukplastikk.

Did you find this FAQ helpful?
0
0

Bukplastikk (mageplastikk) fjerner ekstra hud på magen, noe som kan forekomme etter svangerskap eller vektreduksjon. Formålet med mageplastikk (bukplastikk) er å fjerne uønsket hud på magen.

Did you find this FAQ helpful?
2
0

Du bør vente i bortimot 3 måneder før du kommer til en konsultasjon for bukplastikk etter at du har født.

Did you find this FAQ helpful?
0
0

Før vi kan gjennomføre en bukplastikk er det viktig at du har oppnådd en stabil vekt og kroppen har hentet seg igjen etter svangerskapet. Du bør i hvertfall vente i 6 måneder, dette bestemmes under konsultasjonen, hvor plastikkirurgen vurderer dette sammen med deg.

Did you find this FAQ helpful?
0
0

Operasjonssårene etter bukplastikk skal teipes i 6 måneder etter inngrepet og burde byttes hver 7-14 dag.

Did you find this FAQ helpful?
2
0

Vi anbefaler støttestrømper døgnet rundt i 4 uker etter en operasjon knyttet til bukplastikk.

Did you find this FAQ helpful?
2
0

Bukplastikk hos oss inkluderer 1-2 overnattinger inkludert servering og smertelindrende, 1 kompresjonsplagg som skal anvendes i 6 uker etter inngrepet og etterkontroll og eventuell korrigerende inngrep opp til et år etter operasjonen.

Did you find this FAQ helpful?
2
0   


   


   

   


   
   

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/