Operasjonsdagen

Du forbereder deg best før operasjonen ved å holde deg i form og finne ut så mye som mulig om hva som gjelder før, under og etter operasjon.

På operasjonsdagen treffer du din plastikkirurg på nytt til en samtale og operasjonsområdet blir fotografert og tegnet på.
Du vil også få møte din anestesilege til en samtale før operasjonen.

 

Før ankomst
 • Dusj
  Gjenta dusj med sjampo og hibiscrub.
  Skyll godt og tørk med rent håndkle.
  Du skal ikke bruke bodylotion, ansiktskrem, eller deodorant. Møt opp uten sminke.
  Ta på rent tøy som er komfortable, helst med åpning foran slik at påkledning blir enkelt.
 • Støttestrømper:
  Ved større operasjoner som bukplastikk, store fettsuginger og facelift skal du ta med deg støttestrømper (grad 1 til knærne)
 • Faste:
  Du skal være fastende til operasjonen.
  Det vil si: Ikke spise, tygge tyggegummi, ta pastiller, røyke, bruke snus/tobakk, drikke melk, eller fruktjuice de siste 6 timene før oppmøte operasjonen.
  Du kan drikke litt vann inntil 2 timer før oppmøte.
 • Medisiner:
  Etter avtale med anestesilege tar du dine faste medisiner på klinikken med ½ glass vann.
Ved ankomst
 • Henvend deg i resepsjonen når du kommer til oss.
 • Du vil bli fulgt til omkledningsrommet hvor du skifter til operasjonsklær.
 • Du vil være noe ventetid for å klargjøre for din operasjon.
 • Du får møte anestesilegen som vil informere deg om narkosen og svare på eventuelle spørsmål.
 • Du møter din kirurg hvor dere går igjennom de siste detaljene før operasjonen og du vil bli påtegnet operasjonsmarkeringer.
 • Kirurgen tar bilder av deg, før du følges til operasjonssalen hvor du møter operasjonssykepleieren og anestesisykepleieren som klargjør deg for operasjonen og narkosen.
 • De er sammen med kirurgen under hele din operasjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/