Nosalabiale linjer

 

Rynkeguiden – Nasolabiale linjer

På fagspråk kaller vi linjene fra nesevingen og ned til munnvikene for nasolabiale linjer. Linjene oppstår primært av flere grunner: Volumtap i ansiktet, enten på grunn av slanking eller tap av muskelmasse.

Vi har mange fettputer under huden i ansiktet som er med på å gi kontur og form. Etter som man eldes vil disse sakte men sikkert miste volum og sige nedover i ansiktet.

Man mister da støtten under ansiktshuden og man får tydeligere nasolabiale linjer. Tyngdekraften og stramme muskler i nedre del av ansiktet kan også være med på å forsterke inntrykket. Så hvordan kan vi redusere synligheten av nasolabiale linjer?

 

FILLER GLATTER UT SKARPE LINJER

I de fleste tilfeller er det første råd å injisere filler i kinnene. Fillere erstatter det volumtapet som har kommet og vil redusere linjene. Man kan og legge filler direkte i linjene. En kombinasjon gir ofte det beste resultatet.

En annen metode er å injisere ditt eget fettvev, altså en kosmetisk fettransplantasjon. Her bruker vi dine egne fettceller, som vi suger fra et annet sted på kroppen.

Er ansiktshuden generelt blitt slapp og eldet, kan du også overveie et ansiktsløft. Her  strammer vi opp hele ansiktshuden ved et kirurgisk inngrep. Ett kirurgisk inngrep  kombinert med fillerbehandling eller fettransplantasjon vil i mange tilfeller gi svært gode resultater for et eldet utseende.

 

HVA PASSER BEST FOR DEG?

Kosmetisk behandling av nasolabiale linjer krever individuell konsultasjon. Hos AK tilbyr vi effektive metoder for å behandle rynker og eldet hud, og du får en grundig vurdering og en behandlingsplan tilpasset akkurat deg. En fullstendig oversikt over våre rynkebehandlinger finner du i rynkeguiden

 

*Vær obs på at effekt kan variere fra person til person.