Publisert 2022-09-30

Øyelokksplastikk ved poser under øynene

Mange plages med årene av poser under øynene. Det kan gi et trøtt og uopplagt uttrykk og mange føler at det er de første tegnene på aldring. Ved Akademikliniken har vi svært lang erfaring med operasjoner av både øvre og nedre øyelokk (tunge øyelokk og poser under øynene).

Poser under øynene kan ha flere ulike grunner. Det kan skyldes:

• overskudd av løs hud
  • overskudd av fettputer
  • en mere markert fure på nedre øyelokk såkalt teartrough

Når huden rundt øynene med alderen mister sin elastisitet og spenst, vil dette kunne gi poser under øynene. Huden rundt øynene er ekstra tynn og påvirkes lett av denne endringen.

Har du spørsmål om om poser under øynene eller generelt om annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Mette Haga, ekspert på tunge øyelokk

Plastikkirurg Mette Haga er ekspert på blant annet poser under øynene og andre øyelokkoperasjoner. Hun har arbeidet på Akademikliniken i en årrekke med hovedfokus på øyelokksplastikk, brystoperasjoner (brystforstørrelse, brystløft, brystreduksjon, brystrekonstruksjoner etc.), ansiktskirurgi (tunge øyelokk, poser under øynene, panneløft, laserbehandling, fettransplantasjon etc.) og kroppsformende inngrep som for eksempel stor og liten bukplastikk, fettsuging (liposkulptur) og fjerning av overskuddshud på armer og bein (armplastikk, lårplastikk etc.).

Illustrasjonsbilde for øyelokkoperasjon ved tunge øyelokk

Lang erfaring med øyelokkoperasjoner

Har posene tydeligere preg av økt volum, kan dette skyldes at fettputene som ligger rundt øyet blir mere synlige, eventuelt også at huden mot den benete kanten av øyehulen blir mer markert.

Den tynne huden på nedre øyelokk er svært følsom for å bli strammet opp for mye. Det vil kunne gi et mere operert og unaturlig preg og i verste fall gi tørrhet, tåreflod. Derfor er det meget viktig at du går til en plastikkirurg som har lang erfaring med øyelokkoperasjoner.

Når du kommer til vurdering på Akademikliniken gjør plastikkirurgen en grundig vurdering av hvilke av disse forholdene som gjelder for akkurat deg.

Den mest skånsomme metoden for å fjerne overskudd av fett på nedre øyelokk er oftest å legge et lite snitt på innsiden av nedre øyelokk. Ved dette snittet kommer man fint til de tre fettputene og kan fjerne overskuddet, uten at muskelen og nerven til øyelokket blir berørt. På denne måten sikrer man både et naturlig resultat, og at øyelokkets evne til å lukkes blir bevart på beste måte.

Løs hud

Er det et tydelig overskudd av løs hud, kan man i tillegg legge et snitt langs den nedre øyevippekanten, slik at huden strammes forsiktig opp.

Ved Akademikliniken benytter vi også CO2-laser for å forbedre hudkvaliteten og stramme opp huden i dette området om det er et behov for det. CO2-laser får huden til å trekke seg sammen og stimulerer til dannelsen av blant annet kollagen og elastin som bidrar til en bedre hudkvalitet.

Teartrough

Om du skulle ha en veldig tydelig benet kant i underkant av øynene, såkalt teartrough vil det være behov for å utjevne og fylle dette. Det kan gjøres ved at man benytter eget fett. Fettet som da ofte danner poser og volum på nedre øyelokk kan forflyttes ned mot kinnet og dermed fylle ut og jevne overgangen. Dette er den mest avanserte teknikken for både å fjerne overskudd av fett og samtidig benytte det til å bygge opp volum der det mangler.

Er du plaget av poser under øynene? Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om øyelokksplastikk hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Les om tunge øyelokk her!

Akademikliniken logo

.

Alle innlegg for Innlegg

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates required

Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.